Loading...

Kam o Velikonocích na lyže - Turracher Höhe

Tipy a novinky

Tady jste pravděpodobně ještě nebyli: okolí průsmyku Turracher Höhe (1 763 m)  na rozhraní Štýrska a Korutan patří mezi skvosty rakouských Alp, o kterém mnoho Čechů zatím neví. Výborně si zalyžujete bez choasu a hektiky alpských megastředisek a v hotelu Hochschober si užijete nádherný relax a v minus patnácti si můžete zaplavat venku – ve vyhřívaném jezeře.

Název Turracher Höhe označuje obec, alpský průsmyk a široké sedlo v rakouských Alpách. Stejnojmenné středisko s jezerem Turrach je rozděleno hranicí mezi dvě spolkové země: Korutany a Štýrsko. Hranice mezi oběma zeměmi probíhá napříč středem jezera. Turracher Höhe je zpřístupněna turistickému ruch jak v zimě, tak v létě.

Lyžařská oblast s jistou sněhovou pokrývkou 1.390 – 2.205 metrů

Sjezdovky sahají až do nadmořské výšky 2.205 a nenechají žádné přání zimních nadšenců nesplněné. Skutečnost, že sjezdovky jsou většinou pokryté sněhem až do pozdního jara, zajišťuje  kombinace nadmořské výšky a promyšleného systému umělého zasněžování. Lyžaři, snowbordisté a milovníci carvingu se mohou na širokých a prostorných sjezdovkách skutečně vyřádit. Ale absolutní zvláštností Turracher Höhe je mnoho „malých senzací“, které nesmírně zhodnocují celé středisko a činí z něj přitažlivou zimní destinaci.

Veličenstvo ráčí….

… ptá se „Pistenbutler“, který u Vás najednou na sjezdovce zabrzdí a nabídne Vám skleničku sektu nebo speciální osvěžující kreace „Frizzango“ (sekt řezaný ovocnou šťávou z manga) a opět odfrčí na svém ski-doo, který je „převlečený“ za mercedesa. Podobnou raritou se nemůže hned tak nějaké středisko pochlubit. Na jezeře se na jaře s prvními teplými paprsky objeví zmrzlinář se zmrzlinovým vozem „Dolce vita na sněhu“.

Nabídka sjezdovek a lanovek Turracher Höhe
Lyžařský areál na Turracher Höhe tvoří 43 kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti. K nejoblíbenějším patří Panorama (červená), Zirbenwald (červená) a Märchenwald (modrá). Většina z nich je i uměla zasněžována, takže nevznikají na slunných svazích ani na jaře výluky. Areál je propojen 14 lanovkami a vleky.  Sjezdovky na sebe navazují, takže lze okruh zvládnout během půl dne. Největší převahu mají středně obtížné, které jsou značené červeně. Celá řada z nich má však strmé úseky, takže si přijdou skutečně na své i nároční lyžaři.

Zážitky pro všechny smysly - Hotel Hochschober

Hotel se nachází na břehu jezera Turrach, 763 metrů nad mořem. Půvabné pohoří Nockberge, které obklopuje hotel Hochschober ze všech stran, a alpská příroda mají po celý rok co nabídnout. A hotel se svou bohatou a opravdu zajímavou nabídkou pro dobrou pohodu umožňuje hostům napínavý a zároveň relaxační pobyt.

„Vybudovat na jižním břehu jezera Turrach, na nádherném místě uprostřed horského masívu Nockberge, neobyčejnou horskou chatu“, to bylo snem manželů Leebových v roce 1929. Letos slaví hotel 75. narozeniny a patří k prázdninové hotelové extralize.  

Svět vody, tepla a dobré pohody

Proslulým se stal hotel Hochschober především svým jedinečným světem vody, tepla a dobré pohody, který je všem hotelovým hostům volně k dispozici, a který je pro mnohé hlavním magnetem při volbě dovolené. Najdete tu bazény, vířivky, sauny, parní lázně a velkou nabídku procedur a terapií  pro dobrou pohodu a požitkářské lenošení. Toto požitkářkářské lenošení je jedním z hlavních principů prázdninové filozofie hotelu Hochschober, které se v hotelu říká HochschoberN (česky : hóchšóbrovat). Hóchšóbrování – to je uvolněné vychutnávání si možností, které místo nabízí, bez pocitu nutnosti využít jich všech. Hochšóbrovat neznamená „absolvovat“ ale jen si užívat, vychutnávat a neplánovat, co se musí ještě stihnout.    

Jezerní koupaliště Seebad

Část jezera, u kterého hotel leží, je ohrazená a v něm je voda o mnoho stupňů teplejší, než v jeho zbytku. Tento na celém světě jedinečný systém umožňuje celoroční koupání ve průzračně čisté vodě zahřáté na 32°C v jezeře, které je jinak velmi studené. Jezero s chladnou vodou ale zase výborně poslouží jako ochlazovač po sauně – jedné z mnoha, které se nacházejí kousek od břehu. 

Svět Dálného východu

Tradici pěstování dobré pohody z Dálného východu sleduje Hochschober už dlouho. Od počátku roku 2005 překvapí hosty uprostřed alpské krajiny na břehu jezera Turrach čínská věž. Zde má nyní svět Dálného východu v hotelu Hochschober svůj domov. Čínská věž je nejen architektonicky autentická, ale i atmosféra je zde opravdu čínská – a k tomu nádherný výhled na jezero a pohoří Nockberge. V nejvyšším patře byla umístěna „Krásná čajovnu na kopci“, pod ní se scházejí milovníci jógy, v druhém podlaží jsou prostory pro procedury terapie tradiční čínské medicíny (TCM) a dolní podlaží má multifunkční využití.

Čtenářský salón Wortreich

Pokud se vám nebude chtít do plavek, zajděte si do čítárny. Je tu na tři tisíce knih včetně česky psaných. Relaxovat jde dobře i při stolních hrách. Je tu pro ně vyčleněná samostatná místnost se speciálními hracími stoly.

Prázdninový hotel pro všechny generace

Hotel Hochschober je prázdninový hotel pro všechny generace. Přicházejí sem stejně tak rádi mladí jak starší, rodiny s dětmi a poslední dobou stále častěji celé velké rodiny: Rodiče, děti a vnoučata přijíždějí společně a i navzdory nejrůznějším zájmům zde tráví společně prázdniny. K pravidelným hostům patří i ženy, které si zde dopřávají procedury pro krásu a odpočinek.

Poslední aktualizace: 25.3.2024
Kam o Velikonocích na lyže - Turracher Höhe na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Kam o Velikonocích na lyže - Turracher Höhe

S vlastním komorníkem přes všechny kopce - služby na sjezdovce à la Turracher Höhe...
S vlastním komorníkem přes všechny kopce - služby na sjezdovce à la Turracher Höhe...
Tipy a novinky
 Turracher Höhe boduje nejen jistotou sněhu, perfektně upravenými…
0.5km
více »
Na korutanských sjezdovkách s prvním jarním sluncem
Na korutanských sjezdovkách s prvním jarním sluncem
Tipy a novinky
 Korutany nejsou jen nejjižnější spolková země Rakouska, ale také…
12.2km
více »
Ze sjezdovky rovnou do lázní! Saunový svět se 14 - ti saunama!!!
Ze sjezdovky rovnou do lázní! Saunový svět se 14 - ti saunama!!!
Tipy na výlet
Rakouské Korutany nabízejí všem odpočinek, relaxaci a neopakovatelné…
12.7km
více »
Skipas za 1 Euro, který potěší rodiče! Bad Kleinkirchheim nabízí tuto zimu rodinám obzvlášť atraktivní nabídku.
Skipas za 1 Euro, který potěší rodiče! Bad Kleinkirchheim nabízí tuto zimu rodinám obzvlášť atraktivní nabídku.
Tipy a novinky
Šťastný dětský smích. Spokojení rodiče. Rodinná zábava na čerstvé…
12.7km
více »
Bad Kleinkirchheim -  Therme Römerbad
Bad Kleinkirchheim - Therme Römerbad
Lázně
Už jste viděli lázně na sjezdovce? Pokud ne, tak musíte určitě navštívit…
12.7km
více »
Bad Kleinkirchheim - lyžování pro profesionály i děti
Bad Kleinkirchheim - lyžování pro profesionály i děti
Tipy na výlet
Pokud byste snad někdy váhali, které místo pro lyžování si vybrat, tak…
12.7km
více »
Korutanská zima 2017/18
Korutanská zima 2017/18
Tipy a novinky
 Téměř nikde jinde neucítíte „chuť do života“ tak silně, jako v K…
13.4km
více »
Nockalm
Nockalm
Ski areál
Horní stanice kabinkové lanovky je v sedle odkud jsou nádherné vý…
14km
více »
Bad Kleinkirchheim -  Therme St. Kathrein
Bad Kleinkirchheim - Therme St. Kathrein
Lázně
"Von den Pisten in die Thermen" - "Ze sjezdovky do lázní!" - Tak zní…
15.7km
více »
Korutany 2011 - Bad Kleinkirchheim
Korutany 2011 - Bad Kleinkirchheim
Cestopisy
Letošní výlet do rakouských Alp pomyslně vyhrály Korutany. Dle cestovního…
17.2km
více »
zavřít reklamu