Loading...

Užijte si lanovky, horské železnice, dopravu či wellness ve Švýcarsku zdarma.

Tipy a novinky

Švýcarské regiony nabízí turistům návštěvnické all-inclusive karty, díky kterým můžete čerpat různé služby zdarma. Patří mezi ně například místní lanovky, horské železnice, veřejnou dopravu, wellness a další …  

Ve spolupráci se Switzerland Tourism jsme připravili přehled regionů a návštěvnických karet. Karty získáte zdarma už při ubytování na 1 noc. 

>> Přehled návštěvnických karet s odkazy


Engadin Sv. Mořic – Bergbahnen inklusive

Ubytujte se minimálně na jednu noc v některých z více jak 100 hotelů a cestování budete mít již v ceně – místní doprava a až 13 kabinových a sedačkových lanovek v Engadin Sv. Mořici. 

Samnaun – Alles Inklusive Samnaun

S návštěvnickou kartou Gästekarte Samnaun, můžete cestovat vybranými lanovkami zdarma. Ke kartě navíc získáte řadu dalších výhod – přeprava kol na Ischgl lanovkou zdarma, bezplatné cestování autobusem SamnaunBus, bezplatné parkování, vstup do bazénu a saunového světa Alpenquell a další.

Scuol – Engadin Scuol Mobil

Návštěvnické karty, se kterými získáte zdarma jízdné veřejnou dopravou. Váš pes také cestuje zdarma veřejnou dopravou a horskými železnicemi. Můžete také využívat bezplatné a zlevněné prázdninové zážitky. Region si pro vás připravil hned tři různé karty, které se liší nabídkou služeb Scuol je malebné lázeňské městečko s 11 minerálními prameny, kouzelnými domy se sgrafitovou výzdobou a termálními lázněmi láká k odpočinku.

Davos Klosters Premium Card

Využijte během letní dovolené v Davos Klosters novou Premium Card. Hosté již od první noci profitují z mnoha výhod a slev: Lanovky již od 6,- CHF za den (zpáteční jízdenka na jeden vrchol), bezplatná jízda Rhétskou dráhou mezi Klosters a Filisurem (specialitou jsou nostalgické vlaky), bezplatné lokální autobusy (novinkou jsou speciální tarify i pro boční údolí) a další výhody.

Summer Guest Program Davos Klosters

S programem „Summer Guest Program“ máte možnost využít více než 70 aktivit za neuvěřitelné ceny (zcela zdarma a za CHF 5,- nebo 15,- podle aktivity). Několik příkladů: Kurz techniky jízdy na horském kole, wakeboarding, paddleboard, rafting na řece, kurz hry na Alphorn, okružní cesta veteránem a spoustu dalších.

Guest Card Chur

Návštěvnická karta svým držitelům poskytuje bezplatnou veřejnou dopravu v Churu, volný vstup do veřejných krytých a venkovních bazénů, volný vstup do tří kantonálních muzeí v Graubündenu a poloviční slevu na jízdu lanovkou na Brambruesch nad Churem.

Guest Card Adelboden

S návštěvnickou kartou si užijete řadu výhod zdarma nebo s výraznou slevou, například bezplatné cestování místními autobusy, vstup do panorama spa, minigolf, welcome drink při prohlídce města a další. Navíc získáte i slevu na pozemní lanovku na Niesen a další lanovky.

Les Diablerets a Villars – Free Access Card

V Les Diablerets a Villars s Free Access Card získáte zdarma jízdy vybranými dopravními prostředky veřejné dopravy a lanovkami s bonusem v podobě slev a volných vstupů na různé atrakce.

Saas-Fee - SaastalCard

S návštěvnickou kartou SaastalCard využívejte neomezeně 8 lanovek (mimo Metro Alpin) a veřejnou dopravu PostBusem  v celém údolí Saas zdarma. Dále můžete využívat četné atrakce s výraznou slevou.

Návštěvnická karta v Aletsch Arena

S místní návštěvnickou kartou si v Aletsch Areně užijete dovolenou se spoustu slev ve střediscích Bettmeralp, Fiesch, Fieschertal, Lax, Mörel-Filet a Riederalp. Slevy jsou doplněné také o bezplatné zážitky.

Portes du Soleil – Multi Pass

Návštěvnická karta Multi Pass vám nabízí řadu bezplatných aktivit pro vaši dovolenou a hned několik aktivit se slevou.

Val d’Anniviers – Pass Anniviers Liberté

Návštěvníci Val d'Anniviers obdrží zdarma návštěvnickou kartu Pass Anniviers Liberté, se kterou mají zdarma nebo s výraznou slevou místní lanovky a místní autobusovou dopravu, vstup na různé atrakce a další výhody.

Verbier - Verbier Infinite Playground Pass

Návštěvníci střediska Verbier, Val de Bagnes a La Tzoumaz ve Wallisu ocení návštěvnickou kartu Verbier Infinite Playground Pass, se kterou mohou zdarma využívat místní lanovky, ale také absolvovat řadu aktivit zcela zdarma či se slevou. Návštěvnickou kartu získají u svého ubytovatele při pobytu alespoň na jednu noc.

Crans-Montana – My Explorer Card

Pro všechny letní návštěvníky ubytované alespoň na jednu noc si středisko Crans-Montana připravilo velice výhodnou návštěvnickou kartu My Explorer Card v tištěné nebo elektronické verzi (pro chytré telefony), která nabízí aktivity zdarma nebo s výraznou slevou, včetně lanovek a shuttle busů, které můžete ve středisku využít. V letošní letní sezóně jsou horské železnice v období od 11. 6. do 8. 7. a od 5. 9. do 23. 10. zdarma.

Veřejná doprava v Ticinu zdarma

Ubytovaní hosté v hotelech, hostelech a kempech v kantonu Ticino získají zdarma jízdenku Ticino Ticket, se kterou mají veřejnou dopravu zcela zdarma. Jako bonus obdrží slevy na různé turistické atrakce a horské železnice a lanovky. S Ticino Ticket můžete neomezeně cestovat po kantonu Ticino během celé své dovolené.

Návštěvnická karta OSKAR u Bodamského jezera

Východní Švýcarsko připravilo pro své návštěvníky novou návštěvnickou kartu s názvem OSKAR, se kterou máte za cenu 15 CHF řadu aktivit a veřejnou dopravu bez žádných dalších doplatků.

Bodensee Ticket

Síťová jízdenka Bodensee Ticket je k dispozici jako jednodenní nebo třídenní jízdenka, která vám umožní navštívit země sousedící s Bodamským jezerem: Rakousko, Německo a Švýcarsko. Bodensee Ticket je cenově výhodným způsobem pro rodiny, malé skupiny a jednotlivce, aby objevili nová místa pomocí veřejné dopravy a zároveň se vyhnuli shonu na silnicích.

Neuchâtel Transport Card

Ubytovaní v hotelech, bed & breakfast zařízeních a v apartmánech v kantonu Neuchâtel alespoň na jednu noc, získají od svého ubytovatele jízdenku Neuchâtel Transport Card, se kterou mohou bezplatně využívat veřejnou dopravu (vlaky, autobusy) v regionu. S touto kartičkou také zdarma získáte výlet lodí po Neuchatelském jezeře, vstup do muzeí a další výhody.

Jura-Pass

S návštěvnickou kartou Jura-Pass můžete bezplatně cestovat po regionu Jura a využívat slevy na různé aktivity během vašeho pobytu. Tuto kartu získají ubytování alespoň na jednu noc v hotelu nebo turistickém ubytovacím zařízení.

Lucern - Visitor Card Lucerne

Švýcarské město Lucern si pro své hosty přichystalo velice příjemnou nabídku v podobě cestování veřejnou dopravou zdarma pro ubytované v hotelech. V Lucernu na vás čeká MHD po městě zdarma, možnost připojení na městské wi-fi hotspoty, slevy na lanovky a do muzeí a další výhody.

Basilej – BaselCard

Basilej si pro své návštěvníky, kteří zde stráví alespoň jednu noc, návštěvnickou kartu BaselCard, kterou obdrží při check-inu v hotelu a opravňuje své držitele k volnému využití městské dopravy a připojení se k městské wi-fi. Navíc zajišťuje 50% slevu na vstupy do muzeí, ZOO, divadla a na další aktivity. Další slevy jsou na komentované prohlídky města a projížďky lodí po Rýně.

Bern – Bern Ticket

S Bern Ticket můžete využívat zdarma neomezeně veřejnou dopravu po Bernu. S jízdenkou je možné dále cestovat na místní letiště a využít také oblíbenou lanovku Marzilibähnli a Gurtenbahn.

Ženeva – Geneva Transport Card

Geneva Transport Card vám umožní cestovat s MHD v Ženevě zdarma. Město samotné navíc svým návštěvníkům nabízí spoustu aktivit a atrakci zcela zdarma.

Grächen – Gold Card

S Gold Card vás čeká řada výhod v podobě cestování různými lanovkami a vstupy na atrakce v okolí zdarma. Novinkou je bezplatný výlet zubačkou na Gornergrat

>> Přehled návštěvnických karet s odkazy
Poslední aktualizace: 29.3.2024
Užijte si lanovky, horské železnice, dopravu či wellness ve Švýcarsku zdarma. na mapě
Autor: Svycarsko
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Užijte si lanovky, horské železnice, dopravu či wellness ve Švýcarsku zdarma.

Jarní akce na Swiss Travel Pass
Jarní akce na Swiss Travel Pass
Tipy a novinky
Poznejte Švýcarsko z paluby…
1.4km
více »
Zytgloge
Zytgloge
Technická památka
Praha není samozřejmě jediným městem, které má svůj orloj. Velmi podobný je i ve švýcarském Bernu. Najdete ho v hodinové věži v…
2km
více »
Ve kterém hlavním městě Evropy pojídají děti?
Ve kterém hlavním městě Evropy pojídají děti?
Tipy na výlet
Vetšinu hlavních měst Evropy cestovatel již zná. Ví, kde hledat nejlepší muzea, nejaktraktivnějši restaurace nebo kam se vydat na…
2.2km
více »
Bern, Švýcarsko
Bern, Švýcarsko
Hlavní město
Bern je hlavní město Švýcarské konfederace. Město bylo založeno r. 11…
2.5km
více »
Bern
Bern
Hlavní město
Švýcarská metropole Bern leží na hranici mezi francouzsky a německy…
2.7km
více »
Zemí hodinek, bankovnictví a čokolády
Zemí hodinek, bankovnictví a čokolády
Cestopisy
Švýcarsko - stát, který je často označován za srdce Evropy. Většinu jeho…
2.8km
více »
Kramgasse  v Bernu
Kramgasse v Bernu
Ulice
Bernská ulička ze 16. století. Domy zde patřily městským cechům. Dnes jsou…
3.1km
více »
4 000 km západní Evropou - 3. část
4 000 km západní Evropou - 3. část
Cestopisy
Den třetí Ráno jsme si malilinko přispali, asi nás utahal ten dlouhý…
3.2km
více »
Švýcarsko 2011 - 7. den - Bern
Švýcarsko 2011 - 7. den - Bern
Cestopisy
Po probuzení ke mně otevřeným oknem proniká nepříjemný zvuk. Jsou…
3.6km
více »
Krásy Švýcarska
Krásy Švýcarska
Cestopisy
Nechala jsem se zlákat dvoudenním výletem do Švýcarska s návštěvo…
3.9km
více »
Jaun
Jaun
Vesnice
Malá vesnička v kantonu Fribourg. Díky zdejší Turistické ubytovně je…
42.4km
více »
Les Gorges de la Jogne
Les Gorges de la Jogne
Tipy na výlet
Zajímavou procházku jsem podnikla z městečka Charmey. To se…
47km
více »
La Maison Cailler - muzeum čokolády
La Maison Cailler - muzeum čokolády
Tipy na výlet
Výlet má cíl ve vesničce Broc, kterou najdete nedaleko o něco…
48.4km
více »
Zubačkou na Schynige Platte, Švýcarsko
Zubačkou na Schynige Platte, Švýcarsko
Vyhlídka
Ozubnicovou železnici vybudovali téměř před stotřiceti léty a dodnes se…
48.9km
více »
Blausee - Švýcarsko
Blausee - Švýcarsko
Tipy na výlet
Pokud jste si jako pobyt dovolené vybrali Švýcarsko, určitě bych …
51.1km
více »
La Maison du Gruyere
La Maison du Gruyere
Muzeum
La Maison du Gruyere (Dům sýra Gruyere) je vlastně muzeum výroby…
51.8km
více »
Gruyères, Švýcarsko
Gruyères, Švýcarsko
Městečko
Gruyeres je malebné starobylé městečko ve švýcarském kantonu…
53.1km
více »
Z Kleine Scheidegg na Männlichen, Bernské Alpy, Švýcarsko
Z Kleine Scheidegg na Männlichen, Bernské Alpy, Švýcarsko
Hřeben
Trasa mezi Kleine Scheidegg a Mannlichen je asi jedna z nejkrásnějších, kterou si lze ve švýcarských Alpách dopřát. Krásná panoramata. Celou cestu jste…
54.7km
více »
Staubach Waterfall
Staubach Waterfall
Vodopád
Další místečko, které můžete ve Švýcarsku navštívit je vodopád Staubach(796 m.n.m.). Najdete jej nedaleko Lauterbrunnen. Voda padá z…
54.8km
více »
Trümmelbach Waterfalls
Trümmelbach Waterfalls
Vodopád
Vyrážíte do Švýcarska? rozhodně neopomeňte navštívit vodopády Trümmelbach. Najdete je v kantonu Bern v oblasti Lauterbrunen. Dorazit…
60.2km
více »
zavřít reklamu