Loading...

Vyrazte za skvělým vínem do Jižního Tyrolska

Tipy a novinky

Sdružení farem Roter Hahn nabízí jedinečnou dovolenou pro všechny milovníky vína. Na vinařských statcích se budete procházet vinicemi a naučíte se i něco o samotném zpracování a výrobě vína od místních farmářů.

Jižní Tyrolsko je významnou vinařskou oblastí i přesto, že má k dispozici přibližně jen 5 000 hektarů vinohradů. Vinné révě se zde daří především kvůli skvělým klimatickým podmínkám. Až 300 slunečných dnů v roce a teplé středomořské proudy zaručují kvalitní a chutná vína. Pěstuje se zde na 20 odrůd – nejdůležitějšími odrůdami jsou Vernatsch, Gewürztraminer a Lagrein. Turistům je zde k dispozici asi 380 farem, které mají vinařství. Z toho 160 z nich produkuje vlastní víno. Stačí si vybrat jednu z vinařských farem na https://bit.ly/2KXRk9W a na vlastní oči uvidíte, jak se takové víno vlastně vyrábí.

Na farmách si kromě krásného výhledu na vinice samozřejmě užijete ochutnávky vín, ale i domácí produkty, jako marmelády, sýry, mléko a plno dalších pochoutek. Po celý rok si v Jižním Tyrolsku užijete ubytování v krásných apartmánech nebo pokojích v příjemném rodinném prostředí. Díky místním farmářům prožijete autentickou dovolenou na statku, vyzkoušíte si různé farmářské práce a zažijete tu pravou venkovskou atmosféru.

Pořádají se zde také různé akce, jako například Dny vína Blauburgunder. V obcích Neumarkt a Montan se zúčastníte veřejné ochutnávky vína právě této francouzské odrůdy Blauburgunder. Vinařská oblast Eppan v dubnu pořádá každoroční Den vína. Pokud zrovna vybíráte, jakou farmu byste rádi navštívili, můžete volit z několika statků zaměřených na pěstování vína, jako třeba Weingut Niklaserhof, Weinberghof nebo Rielinger-Hof.

Roter Hahn nabízí Týdny Jihotyrolské vinné stezky i recept na vinnou polévku

Od soboty 21. 4. do 9. 6., tedy necelé dva měsíce, máte možnost zúčastnit se akce Jihotyrolské vinné stezky. Tuto slavnost vína pořádá 15 vinařských obcí, které jsou situovány právě podél vinné stezky. Konají se zde především ochutnávky vína, semináře, snídaně se sektem, a to vše za doprovodu kulturních a kulinářských akcí. Přijedete-li zrovna na slavnostní zakončení, můžete se zúčastnit tzv. Noci sklepů, kdy všichni malí i velcí vinaři otevřou své sklepy na jednu noc pro návštěvníky.

Vinná polévka

Přivezli jste si domů z dovolené velké množství lahví vína a chcete vyzkoušet něco netradičního? Přinášíme vám recept na tuto jihotyrolskou pochoutku, kterou si můžete uvařit v pohodlí domova.

Přísady

  • 100 ml šlehačky
  • 3 žloutky
  • 1/4 l masového vývaru
  • 1/8 bílého vína (Gewürztraminer, Weißburgunder)
  • špetka muškátového oříšku
  • na špičku nože skořice
  • špetka soli

Postup

Příprava polévky není příliš náročná a jistě ji bez problémů zvládnete. Stačí smíchat smetanu se žloutkem, přidat masový vývar, bílé víno a začít pomalu zahřívat. Je důležité, aby se polévka nevařila, jinak se žloutek srazí. Jakmile bude mít pokrm krémově-pěnovou konzistenci, tak se dochutí muškátovým oříškem, skořicí a solí. Poté, už jen můžete udělat krutonky z toustového chleba a pro ozvláštnění je také posypat skořicí. A je hotovo!

Více informací naleznete na: www.roterhahn.cz/cz/

O značce kvality Roter Hahn

Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) uvedl na trh Zemědělský svaz Jižního Tyrolska v roce 1999. Označuje farmy nabízející turistům dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunného regionu italských Alp. V nabídce má více než 1 600 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Hosté zde najdou celoročně rekreační ubytování v podobě samostatných pokojů s útulnou osobní atmosférou, domácí gastronomii a nespočet příležitostí pro aktivní dovolenou a wellness. Kromě možnosti zblízka se seznámit se životem na zemědělském statku a ochutnat vynikající domácí speciality -  čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek – jsou farmy skvělým výchozím bodem pro poznávání okolí a nabízejí nespočet možností trávení volného času. Návštěvníci si mohou vybrat od turistiky přes silniční i horskou cyklistiku až po sjezdové a běžecké lyžování a další outdoorové sporty. Ubytování pak zajišťují přímo rodiny farmářů, které nejlépe vědí, jak svým hostům připravit domáckou atmosféru a splnit jim jejich přání. V roce 2016 strávili turisté na farmách označených znakem červeného kohouta přes dva a půl milionu noclehů. Kromě ubytování na farmách provozuje sdružení Roter Hahn rodinné restaurace umístěné přímo na statcích, udržuje tradici řemesel a provozuje také prodejny místních potravinářských specialit. Další informace o Roter Hahn (v češtině, němčině, angličtině, italštině a polštině) najdete zde: http://www.roterhahn.cz/cz/

Poslední aktualizace: 5.11.2019
Vyrazte za skvělým vínem do Jižního Tyrolska na mapě
Autor: RoterHahn
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Vyrazte za skvělým vínem do Jižního Tyrolska

Dolomity – Seekofel 2810 m
Dolomity – Seekofel 2810 m
Cestopisy
Jako další cíl naší dovolené jsme si zvolili výstup na Seekofel. Zaparkovali jsme na velkém parkovišti u hotelu Pragser Wildse /1494…
5.8km
více »
CRODA DEL BECCO ( SEEKOFEL ) - 2810 m.n.m.
CRODA DEL BECCO ( SEEKOFEL ) - 2810 m.n.m.
Cestopisy
CRODA DEL BECCO ( SEEKOFEL ) - 2810 m.n.m. U Hotelu Pragser Wild…
5.9km
více »
Panoramatická hora Kronplatz
Panoramatická hora Kronplatz
Hora
Panoramatická hora Kronplatz (Plan de Corones) se nachází v Itálii v…
6.1km
více »
Kronplatz - krásné místo pro lyžování.
Kronplatz - krásné místo pro lyžování.
Ski areál
Kronplatz - to je výborný tip pro neobyčejně široké spektrum lyžařů – je …
6.2km
více »
Jezero  Pragser Wildsee
Jezero Pragser Wildsee
Jezero
Nedaleko od Toblachu, na konci údolí Pragser Tal ve výšce 1493 metrů se nachází jedno z nejkrásnějších jezer východní části Dolomit…
6.5km
více »
Roter Hahn: Umění, řemesla a kurzy vaření na statku
Roter Hahn: Umění, řemesla a kurzy vaření na statku
Tipy a novinky
S příchodem zimy nastává ten pravý čas na odpočinek a poohlédnutí…
8.6km
více »
Zima ještě nekončí! Vyjeďte si na běžky do Jižního Tyrolska
Zima ještě nekončí! Vyjeďte si na běžky do Jižního Tyrolska
Tipy na výlet
Je únor a zima ještě zdaleka není u konce. Čerstvě napa…
10.9km
více »
Ladinské osady
Ladinské osady
Skanzen
Lungiarü je italská obec ležící v nadmořské výšce 1408 m v údolí Gadertal. Zvláštností tohoto údolí jsou tzv. ladinské osady "viles"…
12.9km
více »
Italské Dolomiti
Italské Dolomiti
Pohoří
Lyžování v Italských Dolomitech.Byli jsme ubytováni na statku v nově…
12.9km
více »
DÜRRENSTEIN - 2839 m.n.m.
DÜRRENSTEIN - 2839 m.n.m.
Cestopisy
DÜRRENSTEIN - 2839 m.n.m. Nádherný skalnatý masiv Dürrenstein n…
14.3km
více »
zavřít reklamu