Loading...

ČESKÝ PIVNÍ FESTIVAL JAKSEPATŘÍ

Tipy a novinky

Český pivní festival je v podstatě obrovská restaurace, do které se může pohodlně posadit až 10 000 hostů. Po celou dobu festivalu, tedy deset dnů, se zde čepuje české pivo, servírují tradiční česká jídla a hrají k tomu české kapely. Akce se odehrává ve speciálně postavených velkoprostorových stanech, takže může probíhat za každého počasí. Český pivní festival Praha 2009 se bude konat ve dnech 22. až 31. května 2009.

Jakému typu návštěvníků je akce určena, domácím nebo zahraničním?

Český pivní festival Praha 2009 je určen jak tuzemským, tak i zahraničním návštěvníkům. Co se týká zahraničních turistů, spolupracujeme s mnoha významnými incomingovými cestovními kancelářemi a musím konstatovat , že zájem je veliký. Již dnes máme rezervovaná místa na každý den festivalu. Českým klientům chceme akci nabízet jako místo vhodné pro netradiční firemní a společenská setkání, místo, kam lze jen tak zajít a ochutnat několik druhů špičkových českých piv. Rádi uvítáme návštěvníky ze všech krajů Česka, nejenom z Prahy. Festival si klade za cíl ukázat, že máme na co být pyšní. Lepší pivo se ve světě nevaří.

Na jaká piva se tedy návštěvníci mohou těšit?

Naprostá většina regionálních pivních festivalů je koncipována stejným způsobem: pivo do kelímků, jídlo na papírovém tácku a to vše samoobslužným prodejem. Na Českém pivním festivalu se o obsluhu stará víc než 300 dívek a chlapců oblečených v tradičních krojích, pivo se čepuje do speciálně vyrobených skleněných džbánků s logem festivalu a jídlo je servírováno na porcelánu. Prostě klasická, dobrá a příjemná česká hospoda.

Jde tedy o začínající konkurenci světoznámého mnichovského Oktoberfestu?

Jsme nohama na zemi. Nemůžeme se srovnávat s tak jedinečnou světovou akcí, jejíž tradice trvá již 175 let. Na druhé straně jsme přesvědčeni, že spojení českého piva a Prahy vytváří dobrý základ pro založení tradice nové. Na rozdíl od mnichovského Oktoberfestu, kde se čepuje pivo výhradně šesti mnichovských pivovarů, u nás bude v příštím roce v nabídce víc než 50 značek tuzemských piv. Nejedná se tedy o prosté kopírování úspěšné akce. Jdeme svojí vlastní cestou. Nicméně nás samozřejmě potěšilo, když byl letošní inaugurační ročník festivalu v publikaci světoznámého cestovatelského průvodce LONELY PLANET označen jako možný „OKTOBERFEST OF THE FUTURE", tedy Oktoberfest budoucnosti - ale český!

V Čechách ale probíhají desítky regionálních pivních festivalů. Čím je tento odlišný?

Nejprve bych rád zdůraznil, že na Českém pivním festivalu se čepují výhradně piva česká. To znamená piva vyrobená na území České republiky. To platí i o nealkoholických nápojích a jídle. Naší snahou je akci vyprofilovat jako přehlídku toho nejlepšího od českých sládků, řezníků, cukrářů a pekařů. Co se týká nabídky piva, vedle tradičních velkých českých značek nebudou chybět ani piva regionální od menších pivovarů či dokonce od inipivovarů. Letošní ročník ukázal, že návštěvníky zajímají především piva, která nejsou běžně k dostání v obvyklých obchodních sítích. Důležitým znakem festivalu je fakt, že jsou všechna piva k dostání za jednotnou cenu, která letos činila 39 Kč. V příštím ročníku počítáme s cenou ve stejné relaci. Více informací najdete na www.pivnifestivalpraha.cz .

Poslední aktualizace: 7.5.2009
ČESKÝ PIVNÍ FESTIVAL JAKSEPATŘÍ na mapě
Autor: pilnas
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu