Loading...

Čeští turisté mají největší zájem o hory

Tipy a novinky

Čeští turisté mají největší zájem o hory

Oblastmi, které nejvíce přitahují české turisty, jsou hory, konkrétně Šumava, Beskydy
a Krkonoše. Vyplývá to ze statistik nejnavštěvovanějšího českého turistického portálu Turistika.cz. Loni vlétě, které je vrcholem sezony a během něhož také roste poptávka po specializovaných informacích pro turisty, se na něm knávštěvě zajímavých míst České republiky inspirovalo téměř půl milionu návštěvníků.

Vedle vycházek do kopců a hor, které všem věkovým skupinám poskytují přirozený způsob aktivního odpočinku, lákají české turisty Kulturní památky, zejména lednicko-valtický areál
a nepřeberné množství památek pražských. Mezipřírodními zajímavostmi vede okolí Brna, konkrétně hlavně Moravský kras, a pramen Labe vKrkonoších.

Více než dvě pětiny (22 %) návštěvníků stránek Turistika.cz vyhledávaly informace
o zajímavých místech vzahraničí. Jejich pozornost se soustředila zejména na Slovensko, které nabízí stovky příležitostí nejen pro klasické výlety, ale také pro cykloturistiku. Nejlákavějším místem se vloňském roce stal Čachtický hrad, patrně díky popularitě filmu Bathory. Dalšími vyhledávanými zeměmi byly Německo se širokou sítí cyklostezek,
32 památkami UNESCO a pozitivním přístupem kindividuální turistice, Rakousko, Itálie, Francie a Slovinsko. Zjednotlivých lokalit se uživatelé internetu ve zvýšené míře zajímali
o polský památník a koncentrační tábor Osvětim.

Také vzimě se turisté a sportovci zajímají o aktivní trávení volného času a vyhledávají tipy na výlety, cestopisy, praktické rady a popisy zajímavých míst. Vobdobí prosinec-únor se třetina poptávky soustředí na lokality poskytující zázemí pro lyžování a další zimní sporty. Nejhledanějšími cíli vČeské republice, o které mělo 600 tisíc uživatelů portálu zájem, proto byly skiareály vMonínci, Janské Lázně - Černá Hora a Lipno.

Ze zahraničních lyžařských destinací dominuje Rakousko - Hinterstoder a Stuhleck
a Hochficht poblíž českých hranic. Čeští lyžaři ale směřují i dál, do Itálie, kde vyhledávají především skiareály Monte Bondone, Araba - Marmolada a celé okolí dolomitského masivu Sella soblíbeným 40kilometrovým okruhem Sella Ronda.

Informace o stránkách Turistika.cz: Turistický portál Turistika.cz nabízí informace o většině turistických cílů vČeské republice. Návštěvníci zveřejňují na stránkách tipy na výlety, praktické rady a popisy přírodních a kulturních památek na území Čech, Moravy a Slezska. Zkušenosti ostatních cestovatelů jsou tou nejlepší inspirací a zdrojem informací, které turisté při svých cestách využijí.

Nejvyhledávanější letní cíle českých turistů

1.

Jižní Čechy

2.

Beskydy, Javorníky, Valašsko

3.

Šumava

4.

Moravskoslezské Beskydy

5.

Český ráj

6.

Brno a okolí

7.

Hrubý Jeseník

8.

Krkonoše

9.

Adršpašsko, Broumovsko

10.

Praha

Zdroj: Google Analytics, Netmonitor

Nejvyhledávanější zimní cíle českých turistů

1.

Krkonoše

2.

Praha

3.

Beskydy, Javorníky, Valašsko

4.

Šumava

5.

Moravskoslezské Beskydy

6.

Hrubý Jeseník

7.

Brno a okolí

8.

Jižní Čechy

9.

Českomoravská vrchovina

10.

Krušné hory a Podkrušnohoří

11.

České středohoří, Žatecko

Zdroj: Google Analytics, Netmonitor

Poslední aktualizace: 19.3.2009
Čeští turisté mají největší zájem o hory na mapě
Autor: pilnas
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu