Loading...

Den pro varhany

Tipy a novinky

Tak se jmenovala akce, kterou pořádal spolek Živá obec z Dlouhé Vsi na podporu opravy varhan v tamním kostele Filipa a Jakuba. Připraven byl pestrý program pro celou rodinu, od dílniček pro děti s malováním, nebo výrobou bižuterie, skákací hrad a trampolínu, stánky s možností zakoupení ručně vyráběných výrobků, ale i hudba různých žánrů takřka po celé odpoledne. Děti se bavily u loutkového divadélka, kde shlédly hru Švec a čert a pak si mohly samy ozkoušet, jaké to je, být loutkohercem. Divadélko své představení pro velký úspěch několikrát opakovalo a tak byli spokojení všichni. O kousek vedle stál stánek T.O.Pošumaví, kde si mohli zájemci vyzkoušet rybolov nebo výrobu elektřiny. Rodiče si mezitím mohli poslechnout písnočky Toníka Yettiho Jelínka, který akci přijel podpořit až z Kralup nad Vltavou.Na pódiu jej pak vystřídala trampská skupina Štreka z Klatov s výborně zahranou country. Vytřídal je opět Toník Yetti Jelínek a tak si to příznivci trampské muziky pořádně užili. Moderátor Přemysl Čech, rodák ze Sušice, si o přestávkách mezi skupinami zval k rozhovoru pořadatele i účinkující, všichni přítomní se tak dozvěděli, za co dávali dobrovolné vstupné, co se s jejich penězi stane, čemu pomohou a jak bude po vybrání cílové čásky oprava probíhat. Pavel Horejš se svou skupinou My4 se postaral zase o fanoušky jiného stylu muziky a pomalu se všichni těšili na slíbenou dvojici Matěj Ruppert a Roman Holý. Přišli oba ve velice vstřícné náladě a přesto, že slíbili krátké vystoupení, protože M.Ruppert pospíchal do Prahy na další vystoupení, oba řádili na pódiu bezmála půl hodiny.

Za Živou obec děkujeme všem účinkujícím za ochotu přijet a zadarmo vystupovat v neděli v horkém počasí, místo, aby se věnovali svým rodinnám a odpočinku. Nemalý dík patří personálu z ostrova Santos za ochotu, pomoc a stále příjemný a milý přístup ke všem, v čele s bratry Adamcovými, kteří pomohli s technikou, propagací i radami a občerstvením pro pořadatele i umělce. Nesmím zapomenout na sponzory, díky nim jsme mohli dát do tašky pozornost pro všechny, kteří na Santosu vystupovali a jak jsem již napsala, byl to jejich jedinný honorář. přesto, že někteří jeli opravdu z daleka. Sponzory byli Řezbářství Karel Tittl a syn, Keramika Ptáčková-Sporková, Marie Bubeníková, díky jim. Hlavně ale děkujeme návštěvníkům, kteří nasypali do připravených kasiček rovných 17 984 Kč, které byly dorovnány na 18 000,- a vloženy na účet 283410455/0300, kam samozřejmě může poslat peníze každý, kdo chce pomoci zachránit jednu vzácnou památku.

Poslední aktualizace: 30.6.2023
Den pro varhany na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Den pro varhany

Dlouhá Ves
Dlouhá Ves
Vesnice
Dlouhá Ves: Šumavská obec v údolí Otavy. Typická ulicová zástavba …
0.3km
více »
Dlouhá Ves, kostel sv. Filipa a Jakuba.
Dlouhá Ves, kostel sv. Filipa a Jakuba.
Kostel
Na jižním okraji Dlouhé Vsi, při silnici do Bohdašic, se nachází …
0.4km
více »
Dlouhá Ves, hřbitov s břečťanem.
Dlouhá Ves, hřbitov s břečťanem.
Hřbitov
Původně byl v Dlouhé Vsi hřbitov v okolí kostela sv. Filipa a Jak…
0.4km
více »
Dlouhá Ves, pomník padlým.
Dlouhá Ves, pomník padlým.
Pomník
Místní pomník padlým patří mezi ty nejzajímavější na Sušicku. Nachází se v jižní části obce nedaleko školy a kostela u silnice do Bo…
0.4km
více »
Dlouhá Ves, socha sv. Jana z Nepomuku.
Dlouhá Ves, socha sv. Jana z Nepomuku.
Socha
Dlouhá Ves se nachází v údolí řeky Otavy nedaleko města Sušice. J…
0.4km
více »
Dlouhá Ves, kaple na hrázi rybníka.
Dlouhá Ves, kaple na hrázi rybníka.
Kaple
Projít starou částí Dlouhé Vsi je zajímavým zážitkem. Ulice se ta…
0.4km
více »
Na východě Svatoborské vrchoviny.
Na východě Svatoborské vrchoviny.
Tipy na výlet
Ze Sušice jedeme směrem k jihu po silnici č. 169 a přibližně po 4…
0.6km
více »
Židovský hřbitov v Dlouhé Vsi.
Židovský hřbitov v Dlouhé Vsi.
Hřbitov
Místní židovský hřbitov byl založen na začátku 18. století a pohřby se…
0.8km
více »
Vyhlídka nad Dlouhou Vsí u Sušice.
Vyhlídka nad Dlouhou Vsí u Sušice.
Vyhlídka
Jižně od Dlouhé Vsi je návrší se zvláštním názvem Vostlouka ( 664…
1.3km
více »
Naučná stezka dřeva v Dlouhé Vsi.
Naučná stezka dřeva v Dlouhé Vsi.
Tipy na výlet
Dlouhá Ves byla založena ve 13. století. Dá se říci, že od samého počátku…
1.6km
více »
zavřít reklamu