Loading...

Nejlepší turistické destinace v České republice

Tipy a novinky

Pokud nevíte, kam vyrazit na prázdniny, nechte se inspirovat průvodcem po nejzajímavějších turistických destinacích České republiky.

Česká republika je vnitrozemská země ve střední Evropě, která je známá svou bohatou historií, úžasnou architekturou a krásnou přírodou. Má za sebou dlouhou a fascinující minulost, neboť ji v průběhu staletí obývaly různé kmeny a národy, včetně Keltů, Germánů, Slovanů a Rakušanů. Česká republika byla také významným centrem evropského umění, kultury a vědy a mnoho slavných osobností se významně podílelo na rozvoji svých oborů.

V zemi se nachází množství kulturních a historických památek, včetně muzeí, galerií a hudebních scén nebo zábavních podniků, kde se můžete pobavit, ať už doma nebo online, jako je https://nejlepsiceskacasina.com/automaty-za-realne-penize

 Návštěvníci mohou prozkoumat místní kulturu a seznámit se s bohatou historií České republiky, kterou formovala řada událostí, včetně husitských válek, vlády císaře Karla IV. a Sametové revoluce. Země je také proslulá svou úchvatnou architekturou, krásnými budovami a stavbami, které se nacházejí ve všech jejích městech a obcích. Architektura v České republice odráží rozmanitou historii a kulturní vlivy země, od gotiky a baroka až po secesi a moderní styly.

Kromě kulturních a historických zajímavostí se Česká republika může pochlubit krásnou přírodou, včetně hor, lesů a řek. Země je známá svými outdoorovými aktivitami, jako je pěší turistika, cyklistika, lyžování a rafting, a je domovem několika národních parků a chráněných oblastí. Český ráj, Krkonoše a Moravský kras jsou jen několika příklady krásných přírodních zajímavostí, které lze v České republice najít.

Celkově Česká republika nabízí návštěvníkům nepřeberné množství příležitostí k poznávání historie, kultury a přírodních krás. Ať už se zajímáte o umění, hudbu nebo outdoorové aktivity, v této krásné zemi si každý najde to své.

Nejzajímavější destinace k návštěvě

Praha - Hlavní město České republiky, které musí navštívit každý cestovatel. Je to město kontrastů s bohatou historií, která se podepsala na jeho úchvatné architektuře a kulturních památkách. Jednou z nejznámějších pražských památek je Karlův most, kamenný most ze 14. století, který se klene přes řeku Vltavu. Most je lemován barokními sochami a nabízí nádherný výhled na město, zejména při západu slunce. Nedaleko se nachází Staroměstské náměstí, historické centrum Prahy, kde najdete slavný orloj, Týnský chrám a gotickou Staroměstskou radnice. Další atrakcí, kterou musíte v Praze navštívit, je Pražský hrad, největší hradní komplex na světě, který pochází z 9. století. Na Hradě se nachází několik muzeí a galerií, včetně katedrály svatého Víta, která se pyšní úchvatnou gotickou architekturou a vitrážemi. Pro ty, kteří mají rádi vzrušení a lesk kasin je připravena celá řada kasin, jako je Atrium kasino Hilton. Nemusíte se ale bát. Pokud si chcete zrovna odpočinout nebo venku prší můžete si i z pohodlí hotelového pokoje zahrát svoje oblíbené hry. Zde naleznete zoznam online kasín, ktoré prijímajú hráčov zo Slovenska, i jiných evropských destinací. 


Český krumlov- Krásná destinace, která nabízí návštěvníkům možnost poznat květnatou historii, kulturu a přírodní krásy České republiky. Český Krumlov je městem, které oplývá tradicí a půvabem, od zachovalé středověké a renesanční architektury až po malebné okolí. Ať už Vás zajímá prohlídka hradu a dalších historických památek, poklidná procházka podél řeky nebo poznávání místního umění a kultury, Český Krumlov je destinací, která Vás jistě zaujme a inspiruje. 

České Švýcarsko- Úchvatný národní park nacházející se v severní části České republiky. Pokud máte raději přírodu než město, je to pravé pro Vás. Je známý svými jedinečnými pískovcovými útvary, hlubokými kaňony a bujnými lesy, které lákají návštěvníky z celého světa. V parku se nachází několik turistických tras, včetně oblíbené stezky Edmundova soutěska a Pravčické brány, největšího přírodního pískovcového oblouku v Evropě. Návštěvníci mohou také prozkoumat kaňon řeky Kamenice na lodi nebo navštívit půvabnou vesnici Hřensko, která slouží jako vstupní brána do parku. Ať už jste vášnivými turisty, nebo jen máte rádi přírodní scenérie, České Švýcarsko by mělo být Vaším cílem.

Stezka v oblacích- Jedinečná turistická atrakce v srdci České republiky. Jedná se o dřevěný chodník, který se táhne v délce více než 1 200 metrů ve výšce 1 200 metrů nad mořem a poskytuje úchvatný výhled na okolní krajinu. Stezka se vine korunami stromů nádherných Krkonoš a návštěvníkům poskytuje pocit, jako by se procházeli po obláčku. Po cestě se mohou návštěvníci kochat nádhernými výhledy na okolní krajinu a pozorovat místní divokou zvěř, včetně dravých ptáků a dalších drobných živočichů

Skalní město Adršpach
- Unikátní skalní útvar nacházející se v severovýchodní části České republiky. Je to přírodní zázrak, který vznikal miliony let a jehož vysoké skalní útvary jako by vzdorovaly gravitaci. Adršpašské skály jsou oblíbeným cílem turistů, horolezců a milovníků přírody a nabízejí řadu stezek, které se vinou úchvatnou krajinou. Návštěvníci mohou prozkoumávat skalnatý terén a objevovat skryté jeskyně, vysoké věže a kaskádovité vodopády. Oblast je také domovem široké škály rostlin a živočichů, včetně vzácných druhů ptáků a dalších volně žijících zvířat. Ať už jste vášnivými turisty, nebo se jen chcete pokochat přírodními krásami České republiky, Skalní město Adršpach je místem, které musíte navštívit a které Vás zanechá v úžasu nad silou a krásou přírody.

Ať už raději poznáváte fungování měst, máte rádi turistiku, nebo raději svět zábavy a luxusu, Česká republika nabízí prostě od každého něco!

 

Poslední aktualizace: 28.2.2023
Nejlepší turistické destinace v České republice na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Nejlepší turistické destinace v České republice

Rohanský ostrov
Rohanský ostrov
Ostrov
Mezi Holešovicemi, Karlínem a Libeňským mostem leží…
0.1km
více »
Libeňský most - zbořit, nebo restaurovat
Libeňský most - zbořit, nebo restaurovat
Most
V poslední době se opět rozvinuly spory o způsobu opravy…
0.4km
více »
Obelisk utonutých zákopníků v Praze – Karlíně
Obelisk utonutých zákopníků v Praze – Karlíně
Drobné památky
Zajímavá budova Invalidovny, která se nachází v Praze – Karlíně, byla…
0.4km
více »
Pomník Petra Strozziho před Invalidovnou v Praze – Karlíně
Pomník Petra Strozziho před Invalidovnou v Praze – Karlíně
Pomník
Mramorová busta hraběte Petra Strozziho se nachází v Parku před budovou…
0.5km
více »
Výlety na Turistika.cz (10 651)
Výlety na Turistika.cz (10 651)
Tipy na výlet
Zkušení turisté a cestovatelé sdílejí na Turistika.cz…
0.5km
více »
Praha 8 - Karlín - Futurama Business Park
Praha 8 - Karlín - Futurama Business Park
Dům, budova
Pri potulkách po Prahe 8 - Karlíne sme prišli k "hnedým budovám". Tie ako…
0.5km
více »
Invalidovna
Invalidovna
Dům, budova
Invalidovna je pozoruhodný barokní objekt původně postavený pro vysloužil…
0.6km
více »
Praha – Vzpomínající
Praha – Vzpomínající
Socha
V Praze 8 – Karlíně lze objevit veřejný park jménem Kaizlovy sady.…
0.6km
více »
Invalidovna v Praze – Karlíně
Invalidovna v Praze – Karlíně
Zajímavost
Invalidovna, která měla sloužit pro ubytování a k péči o válečné invalidy,…
0.6km
více »
Hustší, než kdy dřív. Sensor představuje novou kolekci.
Hustší, než kdy dřív. Sensor představuje novou kolekci.
Tipy a novinky
Některé věci se nemění. Třeba to, že Sensor šije funkční oblečení…
0.6km
více »
Libeňský zámek
Libeňský zámek
Zámeček
Ústřední budovou staré Libně je zámek, k němuž přiléhá dvůr a park. Na je…
1.2km
více »
Naučná stezka - Thomayerovy sady
Naučná stezka - Thomayerovy sady
Tipy na výlet
Na dnešní výlet jsme se vydali metrem ze stanice Palmovka, výstup z metra…
1.2km
více »
8 věcí, bez kterých se na jarním výletě neobejdete
8 věcí, bez kterých se na jarním výletě neobejdete
Tipy a novinky
 Jaro je cítit ve vzduchu, a tak je ten správný čas na první víkendovou túru. Oprašte turistickou výbavu a zkontrolujte, jestli přes zimu moc nezl…
1.2km
více »
Turistická známka č. 1715 - Národní památník na Vítkově, Praha
Turistická známka č. 1715 - Národní památník na Vítkově, Praha
Turistická známka
Památník byl postaven v letech 1929 – 1932 na Vítkově v…
1.5km
více »
Praha - Žižkov
Praha - Žižkov
Městská část
Dnešní území Žižkova bylo v minulosti řídce osídlenou krajinou za hranice…
1.7km
více »
Mořský svět
Mořský svět
ZOO
Stálá expozice Mořský svět byla založena na pražském Výstavišti v roce 20…
2.1km
více »
Hlavní město Praha
Hlavní město Praha
Hlavní město
Praha je hlavní a současně největší město České republiky. Leží m…
2.9km
více »
Staroměstské náměstí
Staroměstské náměstí
Městská část
Staroměstské náměstí, nejstarší a nejvýznamnější náměstí historické Prahy,…
3.1km
více »
Praha
Praha
Hlavní město
Praha je hlavním a největším městem České republiky. Leží na řece Vlta…
3.2km
více »
Pražský Hrad
Soutěž 5 bodů
www.turistikaprozivot.cz
Pražský Hrad
Hrad
Pražský hrad je největším klenotem hlavního města i celé České republiky. Pražský hrad je…
3.7km
více »
zavřít reklamu