Loading...

Podnikatelské dobrodružství s Hledám karavan: Pronajmout a vydělat

Tipy a novinky

Na české kempařské scéně se objevil nový projekt. Má za úkol spojovat kempaře všech věkových skupin. Je to nový agregátor, kde mohou majitelé (nejen) karavanů vložit inzerát a kde mohou lidé toužící po dovolené najít vhodný karavan, obytný vůz, nebo třeba pozemek, který jim tuto dovolenou umožní. Položil jsem jednateli projektu Hledám karavan několik otázek. 

První otázka na tělo: Proč by si kdokoliv měl vybrat váš projekt, když tu jsou ostatní agregátory? 

Portál Hledamkaravan.cz je tu od toho, aby tam majitelé vyvěsili své obytné vozy, nebo třeba karavany. Naše služba se liší od podobných služeb tím, že nechceme procentuální provizi. Stačí nám symbolický poplatek. A není to marketingový trik, jde o částku ve výši 2,45 Kč za každý den, kdy je inzerát na našem webu. Tato částka se většinou splatí po jedné úspěšné výpůjčce.

Proč si zákazník prostě neudělá vlastní inzerci? 

Nikomu nebráníme v tom, aby se vydal touto osamělou a nejistou cestou. Nelze však zaručit, že inzerci uvidí dostatek relevantních lidí. Je lepší to nechat na někom, kdo se vyzná jak v karavanech, tak v marketingu. Zařídíme veškerou údržbu stránek a příliv zákazníků, kteří touží po dovolené.
Náš agregátor je vhodný také pro půjčovny, které už mají vlastní webové stránky. Bude to pro ně užitečný doplněk, který jim pomůže sehnat nové zákazníky. Pro jednotlivce, kteří vlastní například jedno obytné auto, bude náš portál pravděpodobně jediným komunikačním kanálem, nebudou se muset starat o vlastní webové stránky a jejich propagaci. 

Jak zajistíte, že na stránkách bude dost lidí, a že se to vlastně majiteli karavanu vyplatí?

Naše společnost staví na spolupráci marketingové agentury Stanovský consulting & marketing s.r.o. a půjčovny a prodejny karavanů Life Style Camper s.r.o. Do přípravy marketingové strategie šla spousta času a úsilí, celý náš tým pracoval po několik dlouhých měsíců hlavně na projektu Hledám karavan. Navíc jde o marketingové vody, které moc dobře známe, v současnosti děláme marketing pro několik společností, které se zabývají právě karavany. 
Tento projekt poznají desítky tisíc kempařů, lovců, myslivců a jiných členů relevantních cílových skupin. 

A nejdeme do toho jen se zkušenostmi, pro rok 2021 plánujeme použít přes 500.000 Kč na marketingové účely. 

Jak u vás probíhala příprava na tento projekt? 

Věříme, že kouzelník by nikdy neměl vyjevit podstatu svého kouzla, nicméně provedli jsme podrobný rozbor konkurence, analyzovali jsme a definovali jsme několik cílových skupin a na základě informací, které jsme extrahovali z minulých projektů i z nových statistik jsme vytvořili plán postupu na mnoho měsíců dopředu. 

To zní složitě. Co vás vůbec dovedlo k tomuto projektu? Proč karavany?

Začalo to jednou firmou, pro kterou jsme měli vymyslet jméno. Byla to půjčovna karavanů. Poté jsme začali dělat kampaně, webové stránky… a z jedné firmy s karavany byly dvě, pak tři… a jednou z těch firem byla právě půjčovna a prodejna karavanů Life Style Camper.

Nedlouho poté naše kolegy z Life Style Camper napadlo, že na českém trhu chybí nějaký agregátor, který opravdu vychází vstříc zákazníků. Nejen těm, kteří chtějí vyrazit, ale také těm, kteří dobrodružství chtějí dopřát. 

Ono to totiž není jen tak, pronajmout karavan. Marketing stojí nemalé peníze a tyto výdaje bývají příliš i pro specializované půjčovny, natož pro jednotlivce.
A my jsme se rozhodli, že je v tomto snažení podpoříme a vytvořili jsme tým. . 

Vyskytl se však malý háček… a ten háček měl otestovat, jestli na to opravdu máme… 

Jaký háček? 

Mnoho marketérů dělá zásadní chybu. Investují hodně času do toho, aby znali uživatele produktu, koncového zákazníka. Neznají však produkt samotný očima právě tohoto zákazníka. My jsme tuto chybu prolomili a zjistili jsme, že tohle je něco, co chceme dělat. Vyjel jsem na výlet s rodinou, bylo to super a opravdu se nám to líbilo, projeli jsme skoro celé Česko a také část Rakouska, získali jsme hodně super fotek a ještě více hezkých zážitků. To nás ještě utvrdilo v tom, že tento projekt má smysl.  Řekli jsme si, že chceme tyto skvělé zážitky dopřát i ostatním.

A zpátky k vašemu webu. Co tam je pro někoho, kdo nevlastní obytný vůz, nebo karavan za bůhvíkolik?

Najde tam širokou nabídku obytných vozů, karavanů, obytných dodávek ale i pozemků. Pokud chce někdo relaxovat a vyrazit do přírody, užít si svobodnou dovolenou, tak tam určitě najde, co potřebuje. Navíc je to vše v uživatelsky příjemném kabátě, jsou tam filtry a celý web je testován, aby byl co nejvíce uživatelsky přívětivý.

Široká nabídka? Teď tam toho moc není.

Jsme mladým projektem a věříme, že se to změní, je to něco, s čím jsme předpokládali. V současné době jsme v zahajovací fázi, většinu naší energie soustředíme do získání inzerentů. Zároveň však začínáme i další fázi, kde startujeme kampaně, které prostřednictvím Facebooku, Instagramu, Googlu, Seznamu a jiných mediálních kanálů osloví desítky tisíc kempařů a jiných relevantních skupin. Steve Jobs nezačal chodit po pódiu v černém triku a s novým revolučním modelem chytrého telefonu v roce. Začal v ušmudlané garáži se svým kamarádem a jediné, co měli, byly jejich nápady a sny. 

Co plánujete do budoucna?

Máme rádi české karavanisty a kempaře, nicméně se nechceme zastavit u hranic naší české kotliny. Věříme, že naše služby můžou pomáhat nejen u nás, ale i v zahraničí. Chceme spojovat kempaře na mezinárodní bázi, plánujeme další jazykové mutace a podobné kroky potřebné k tomu, abychom vytvořili nejen agregát, ale také the aggregator, ein Aggregator a el agregador. 

 

Poslední aktualizace: 5.4.2021
Podnikatelské dobrodružství s Hledám karavan: Pronajmout a vydělat na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Podnikatelské dobrodružství s Hledám karavan: Pronajmout a vydělat

Katedrála Božského Spasitele Ostrava
Katedrála Božského Spasitele Ostrava
Kostel
Do Ostravy jsem se s vnučkou vypravila nejen na vánoční trhy, ale hlavně na prohlídku nově opravené katedrály Božského Spasitele. Po…
0.6km
více »
Ostrava Muzeum Mlejn
Ostrava Muzeum Mlejn
Mlýn
Do Ostravy jsem se vydala na zahájení Olympijského Parku k OH v Braz…
0.6km
více »
Odvrácená tvář akce " 10 000 kroků".
Odvrácená tvář akce " 10 000 kroků".
Rady a tipy
    Vzhledem k tomu, že na Turistice.cz se opět objevila po půl roce…
0.7km
více »
Kavárnička u Vojenského muzea v Ostravě
Kavárnička u Vojenského muzea v Ostravě
Ostatní
Při návštěvě Vojenského muzea v Ostravě - Slezská Ostrava jsem …
0.7km
více »
Ostrava - American Classic Cars
Ostrava - American Classic Cars
Ostatní
Na ostravském výstavišti Černá louka se koná 5. ročník výstavy American…
0.7km
více »
Expozice historických motocyklů Ostrava
Expozice historických motocyklů Ostrava
Ostatní
Ještě jednou zůstaneme na Výstavišti Černá louka v Ostravě a tentokrát se…
0.7km
více »
Do Café Luna v Ostravě-Zábřehu na capuccino a cheesecake
Do Café Luna v Ostravě-Zábřehu na capuccino a cheesecake
Tipy na výlet
Půjdeme z tramvajové zastávky Kino Luna v Ostravě-Zábřehu do Café Luna.          Ještě než začne…
0.8km
více »
LEGO dny
LEGO dny
Tipy na výlet
I když nejsem zastáncem trávení volného času v nákupních centrech, z Orlové jedeme do Ostravy do obchodního centra Avion. Jedu s v…
0.8km
více »
Vyhlídková věž Nové radnice v Ostravě
Vyhlídková věž Nové radnice v Ostravě
Tipy na výlet
Vyhlídková věž Nové radnice patří k nejzajímavějším turistickým atrakcím…
0.8km
více »
Únik z místnosti Ostrava
Únik z místnosti Ostrava
Zábava, atrakce
Pokud rádi řešíte hlavolamy, tak si zaručeně užijete originální atrakci…
0.9km
více »
zavřít reklamu