Loading...

Poprvé na loď s Preplavby.cz

Tipy a novinky

Proč jezdit na přeplněné pláže do hotelových pokojů, které se Vám nelíbí?

Proč si svou dovolenou neužít se vším všudy?

Proč si za své peníze nedopřát skutečný zážitek?

Jedete na loď poprvé a nejste si jisti, na co nezapomenout a co nechat doma? Zde jsme se snažili pro vás sepsat pár praktických tipů a našich osobních zkušeností. Pokud byste měli další otázky či pochybnosti, prosím, kontaktujte nás. Rádi vám odpovíme na vaše dotazy.

Oblečení:
Záleží samozřejmě především na roční době, ve kterou se na moře vydáte. Obecně však na lodi užijete pohodlné a praktické oblečení. V létě si nezapomeňte přibalit plavky :o), kvalitní sluneční brýle a pokrývku hlavy, potápěčskou výbavu (my jsme ji měli a nelitovali jsme), pohodlné bavlněné oblečení apod.

Strava:
Potřebné potraviny si budete moci nakoupit během plavby. Na všech obydlených ostrovech bývají přímo u moře obchůdky či minimarkety s potravinami, čerstvým ovocem, zeleninou a drogerií. V Řecku je v obchodech k dostání také množství suvenýrů včetně oblíbeného ouza nebo retsiny. Zvláště doporučujeme místní, velmi chutný, bílý chléb. Zajděte si i na večeři do jedné z taveren na pláži.

Nejlevnější potraviny získáte při výletu do nitra daného městečka. My jsme jich pár takových podnikli a zde je pár fotek. V centru vesnice jsme objevili nádherný kostelík, po cestě jsme se „přejedli“ čerstvých fíků a vína, které právě dozrávaly a kochali se kouzelným výhledem. Další snímky pak najdete ve fotogalerii.

Poplatky:
Poplatky za vplutí do přístavu nejsou zahrnuty v ceně. Platí se individuálně dle každé trasy a přístavu. Pro posádku to v přepočtu na jednu osobu není velká zátěž. Průměrně zaplatíte celkem kolem 30 EUR (Řecko 10 - 30 EUR). Lze se domluvit s kapitánem, kolik takto zpoplatněných přístavů bude nutné navštívit.

Mořská nemoc? Dá se s ní účinně pracovat!
Kapitán vám může půjčit tzv.pásky na ruku, které stimulují bod na zápěstí a vám se při pobytu na palubě neudělá nevolno. Existují také další metody, jako žvýkačky proti kynetóze, homeopatika, sušený zázvor nebo kinedril. Pokud si nejste jisti, vemte si je s sebou.

Další tipy:
V létě nepodceňujte kvalitní opalovací voděodolné krémy s vysokým faktorem (postačující faktor je max. 35). Máme výbornou zkušenost se značkou Daylong, běžně dostupnou v lékárnách. Sice za něj zaplatíte více než za běžné krémy, ale maximálně se vám to vrátí v podobě pohodového bezbolestného spánku, chráněné pokožky a nezkažené dovolené. Hned ráno před snídaní vetřete pečlivě krém do pokožky (především v prvních dnech se vyplatí krémem opravdu nešetřit) a nechejte ho vstřebat. Celý den si pak užíváte nejen moře, ale i slunečních paprsků bez dalšího natírání.

Vyplatí se vám sbalit si o jeden ručník navíc, nezapomeňte i na dobrou knihu či pár oblíbených časopisů pro chvilky relaxace.

Doprava na loď:
Cílový přístav je volen v blízkosti letiště, do uvedených míst létají aerolinky převážně z Prahy, Brna nebo Vídně. Orientační ceny lze zjistit na internetu.

Poslední aktualizace: 12.12.2008
Poprvé na loď s Preplavby.cz na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu