Loading...

Sportovní aktivity na Tenerife

Tipy a novinky

Lidé si budou myslet, že jste blázni, když jste vstali před úsvitem a uběhli několik kilometrů. Jiní nechápou, proč vždycky vystoupáte na o něco vyšší horu než minule a sjedete delší vlnu. Někteří říkají, že neustále hledáte nové výzvy. A to je v pořádku! Každá minuta, po kterou neděláte to, co máte rádi, je ztraceným časem. Sport je nedílnou součástí vaší existence a bez něj by život nedával smysl. Tenerife je doslova rájem pro všechny sportovní nadšence.

Pokud máte rádi vodní sporty, Tenerife je tím pravým místem. Největší z Kanárských ostrovů nenabízí jen slunce a pláže k odpočinku, ale může se také pochlubit celou řadou vodních aktivit vhodných pro každého, od nejobezřetnějších po ty největší odvážlivce a milovníky adrenalinu. Největší výhodou je, že vodní sporty si můžete užívat po celý rok, protože teplota oceánu zůstává mezi 19 a 26° C. Zde je několik dalších informací o devíti nejoblíbenějších vodních sportech, které můžete vyzkoušet, když jste na Tenerife:

Volné potápění (Apnea Diving)

Znáte své limity? Myslíte si, že ovládáte své tělo a mysl? Nejde jen o zadržování dechu pod vodou, ale o naučení se ovládat svou mysl a své tělo a tlačit na své hranice, které byste si nikdy nedokázali představit. Tenerife je jedním z nejoblíbenějších evropských cílů pro freediving, který je také známý jako apnoe. Jdete do toho?

Rybaření v hlubokém moři

Všude kolem je ticho, šplouchání vln, dokud vaše kořist nezatahá za návnadu. Potom začíná ta pravá bitva. Pevně uchopte udici! Váš adrenalin stoupá a srdce bije rychleji. Táhnete silněji… A tak bitva pokračuje, dokud se jeden z vás nevzdá. Jakmile zápas skončí, víte, že to všechno mělo smysl. A ve své mysli už nahazujete další udici. Pokud situaci z popisu znáte, rozhodně si vyrazte zarybařit do Tenerife.

Jízda na kajaku

Vaše vesla vás dopraví na místa, která jste ještě nikdy neviděli. Připravte se na objevování sopečných jeskyní po hladině křišťálově čisté vody při kayakingu. Chcete se vykoupat, není problém! A nezapomeňte na svůj fotoaparát, protože pohledy, které na vás čekají, vás nadchnou. Pokud budete mít štěstí, i delfíni se k vám připojí na vaší cestě.

Kitesurfing

Slunce svítí, voda je teplá a z východu vane příznivý vítr. Naberte vítr do plachet a ... vzlétněte! Na několik vteřin zahlédnete červenou horu El Médano. Tenerife je skvělým místem pro provozování kitesurfingu.

Stand up Paddle / Paddleboarding

Věděli jste, že SUP pochází z Polynésie a je vlastně nejstarším „klouzavým“ sportem na světě? Tato aktivita původně sloužila jako prostředek k objevování nových ostrovů a nyní je stále více populární jako volnočasová aktivita, které si mohou užít mladí i staří. Jeden z nejpopulárnějších výletů v Tenerife je kolem Los Gigantes. Není mnoho míst, kde si můžete užít tento zábavný sport při klouzání kolem útesů, které se tyčí až do výšky téměř 600 metrů ... a jedno z nich najdete právě tady.

Plachtění

Díky pravidelným větrům je Tenerife ideálním místem pro plachtění. A zatímco jeho klima a zeměpisná poloha umožňují věnovat se zde plachtění téměř po celý rok, nejoblíbenější sezónou, přinejmenším pro Evropany, je zima. Ze všech měsíců v roce je září měsícem s nejhoršími podmínkami pro plachtění (velmi slabý vítr). Na ostrově je několik škol, které se věnují výuce plachtění a nabízejí vše od jednorázových kurzů až po ty dlouhodobé. Pokud jste to nikdy nezkoušeli, jste na ideálním místě, kde můžete začít!

Potápění

Průzračně čistá voda a obrovská rozmanitost fauny činí z Kanárských ostrovů jedno z nejlepších míst pro potápění. Ve vodách obklopujících Tenerife právě teď žije přibližně 4 500 mořských druhů, nemluvě o mnoha dalších, které tímto místem proplouvají v určitých ročních obdobích. Na severu i na jihu ostrova najdete velkolepé potápěčské lokality s výukou a exkurzemi dostupnými pro všechny zájemce.

Surfování / Bodyboarding

Věděli jste, že několikanásobný mistr světa v bodyboardingu, Alexandra Rinder, pochází z Tenerife a pravidelně trénuje v La Caleta? Je také nejmladší osobou na světě, která zvítězila na mistrovství světa - ve věku 16 let, když poprvé vyhrál v roce 2014. Pro nadšence v bodyboardingu nebo surfování je Tenerife ideálním místem pro trénink nebo začátek učení se slavnými vlnami jako La Machacona na jižním pobřeží mezi El Médano a Los Abrigos nebo La Fitenia v Playa de las Américas.

Windsurfing

El Médano je jedním z nejlepších míst na světě pro windsurfing s 300 dny větru ročně! Není divu, že se zde koná národní i mezinárodní mistrovství. Pokud jste vždy chtěli vyzkoušet windsurfing, ale nevíte, kde začít, proč tak neučinit v jedné z mnoha škol v El Médano?

Pokud by vám vodní radovánky nestačily, jsou zde i další sporty, kterým se můžete na Tenerife věnovat.

Průzkum jeskyní

Chtěli byste se projít lávovou jeskyní vytvořenou před více než 27 000 lety? Ostrov je domovem jeskyně vytvořené obrovským lávovým jazykem, který se z vnějšku rychle ochladil, zatímco roztavená láva protékala roztavená uvnitř. To zanechalo 17 km dlouhý tunel. Takto se zrodil nejdelší sopečný tunel v Evropě: Cueva del viento.

Lezení

Z pohledu shora všechno vypadá jinak. Připravte se na objevování jiných světových krajin, jako je Cañadas del Teide.

Cyklistika

Existuje spousta cest, z nichž si můžete vybrat tak, aby vyhovovaly vaší aktuální kondici. Můžete jezdit okolo oceánu, nebo ve výškách nad 2 000 metrů. Světoví špičkoví cyklisté si vybírají Tenerife jako své tréninkové místo, cyklistiku si zde opravdu užijete.

A co třeba golf, plavání, tenis, horská cyklistika? To vše a mnohem více můžete na Tenerife vyzkoušet. Další informace o sportu na Tenerife se dozvíte na webových stránkách www.webtenerife.co.uk
Poslední aktualizace: 18.10.2019
Sportovní aktivity na Tenerife na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Sportovní aktivity na Tenerife

TENERIFE
TENERIFE
Tipy na výlet
Kanárských ostrovů je sedm, a přestože leží kousek jeden od druhého, js…
0.2km
více »
Nejkrásnější kanárský ostrov Tenerife
Nejkrásnější kanárský ostrov Tenerife
Cestopisy
Dovolená na Kanárech u mne vždy vyvolávala představu přeplněných …
0.2km
více »
Treking na Kanárských ostrovech
Treking na Kanárských ostrovech
Cestopisy
Proč ne? Kanárské ostrovy jsou ideálním místem pro pěší turistiku v měsících, kdy…
0.2km
více »
Tenerife, ostrov tisíce zážitků
Tenerife, ostrov tisíce zážitků
Tipy a novinky
Tenerife je ostrovem tisíce zážitků. Můžete se vydat pr…
0.2km
více »
Pozorování delfínů a velryb na Tenerife
Pozorování delfínů a velryb na Tenerife
Tipy a novinky
Jihozápadní pobřeží ostrova je ideálním místem pro pozo…
0.2km
více »
Praktické rady pro cestu na Tenerife
Praktické rady pro cestu na Tenerife
Rady a tipy
Pokud budete postupovat podle našich jednoduchých tipů, snadno…
0.2km
více »
Kanárské ostrovy uhradí turistům léčbu, repatriaci i karanténní pobyt v souvislosti s COVID-19
Kanárské ostrovy uhradí turistům léčbu, repatriaci i karanténní pobyt v souvislosti s COVID-19
Tipy a novinky
Dne 5. srpna 2020 podepsala Centrála pro cestovní ruch Kanárských …
0.2km
více »
Top destinace na výjimečnou plavbu na moři během zimního období
Top destinace na výjimečnou plavbu na moři během zimního období
Tipy a novinky
Hledáte jedinečný a nezapomenutelný způsob, jak si užít zimní dov…
0.2km
více »
Ostrov Tenerife - největší z Kanárských ostrovů
Ostrov Tenerife - největší z Kanárských ostrovů
Cestopisy
Popis oblasti Ostrov TENERIFe je největší ze sedmi obydlených ostrovů v …
0.2km
více »
Tenerife - Loro park
Tenerife - Loro park
ZOO
Loro park se nachází v Městečku Puerto de la Cruz na Tenerife. Vidět zde…
0.2km
více »
zavřít reklamu