Loading...

Vybavte se na výlet kvalitní energií

Tipy a novinky

Nový sýr Maratonec je díky energii ze syrovátkových bílkovin vhodnou svačinou na výlet.

Vedle zážitků neodmyslitelně patří ke každému výletu také svačina. Zvedne nám náladu, odpočineme si přiní a dodá nám sílu pokračovat. Nemělo by nám být ale jedno, jaké jídlo si ssebou na cestu vezmeme. Podle Miloše Škorpila, známého vytrvalce a odborníka na výživu, bychom se měli řídit několika jednoduchými pravidly.

Potrava je pohonnou látkou pro náš organismus. Proto platí, že by naše strava měla vždy odpovídat dennímu výdeji energie. Nemusíte kvůli tomu hned studovat energetické hodnoty a počítat kalorie. Pro začátek úplně postačí nepřejídat se. Splným žaludkem budete ostatně další kilometry zdolávat smnohem větším úsilím.

Snažte se jíst pomalu a jídlo si pořádně vychutnejte. Každé sousto řádně žvýkejte. Pokud totiž jíte příliš rychle, obvykle sníte více, než potřebujete.

Organismu bychom také měli dodávat větší množství bílkovin a menší množství cukrů. Pokud totiž převládají bílkoviny, naše tělo si nestřádá energii do tukových zásob, ale naopak vydává energii nato, aby se bílkoviny rozštěpily na použitelné aminokyseliny. Aminokyseliny uvolněné z přijatých bílkovin jsou důležité například pro regeneraci svalů, kostí i kloubů a nezbytným základem pro tvorbu svalové hmoty.

Výborně stravitelné jsou například syrovátkové bílkoviny. Ty mají i tu výhodu, že snižují chuť k jídlu a zvyšují pocit sytosti. Mezi potraviny obsahující syrovátkové bílkoviny patří různé nápoje či potravinové doplňky pro sportovce. Novinkou mezi těmito produkty je tavený sýr Maratonec obsahující syrovátkové bílkoviny. Kromě syrovátkových proteinů, které přispívají kpokrytí naší energetické potřeby, obsahuje nový Maratonec vápník. Vápník je nezbytným základem kostí a zubů a jeho dostatečný a pravidelný příjem je důležitý nejen vdětství a mládí, ale také ve zralém věku jako prevence řídnutí kostí. Důležitý přitom není pouze dostatek samotného vápníku, ale i vitaminu D, který napomáhá vstřebávání vápníku vtěle. Nový Maratonec je jako jediný sýr na trhu obohacen právě o vitamin D.

Díky této jedinečné kombinaci mléka, syrovátky, vápníku a vitaminů zajišťuje Maratonec kvalitní výživu pro všechny, kdo žijí aktivním životem.

Poslední aktualizace: 29.6.2009
Vybavte se na výlet kvalitní energií na mapě
Autor: pilnas
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu