Loading...

Výlety po Beskydech na celý týden

Tipy a novinky

Beskydy jsou krásná a pro turisty lákavá oblast, kterou je možné navštívit v každém ročním období. Své vyžití si zde najdou rekreační i zdatnější turisté, jsou tady zajímavé trasy pro vyjížďky na kolech a mnoho výletů je možné absolvovat i s dětmi.

Výlety pro pěší turisty

Beskydy nabízejí tolik krásných turistických tras a pěších výletů, že si zde přijdou na své ti, kteří se raději vydávají na kratší výlety, i ti, kteří zvládnou náročnější trasy. Možností na výlety je v Beskydech tolik, že se určitě vyplatí naplánovat si týdenní dovolenou a zajistit si stylové ubytování například ve formě pohodlné a klidné chaty k pronájmu. Na výlety bychom se měli pečlivě vybavit. Základem jsou pevné turistické boty a jistě přibalíme i funkční tričko, ve kterém zvládneme i náročné trasy v suchu a pohodlí.

Túra na Ondřejník

První den se můžeme vydat na výlet na Ondřejník. Jedná se o středně těžkou trasu s převýšením 347 m. Při výletu se projdeme po lesních cestách a budeme se těšit z kouzelných výhledů do všech světových stran. Pod vrcholem Ondřejník si můžeme prohlédnout kapli sv. Antonína Poduánského, na občerstvení se zastavíme v Roubence Ondřejníček. Méně náročná trasa, kterou zvládnou i rodiny s dětmi, je dlouhá jen 3 km a vede z Frýdlantu nad Ostravicí. Všechny určitě potěší to, že se cestou můžeme občerstvit v samoobslužném lesním baru.

Kouzelné Satinské vodopády

Zajímavým cílem druhého dne by mohly být Satinské vodopády. Středně náročný výlet nás dovede k vodopádům, které jsou označované za poklad Beskyd a které jsou poměrně málo známým turistickým cílem. Satinské vodopády jsou ukryté ve skalní soutěsce, která je 15 m hluboká a kterou protéká horský potok Satina. Toto místo nás okouzlí zvláštní atmosférou a je zajímavé i pro fotografy. Občerstvení cestou nabízejí nedaleká restaurace Sepetná a hospoda u Veličků.

Hukvaldy a Beskydský pivovárek

Třetí den bychom v rámci odpočinkového režimu mohli navštívit zříceninu hradu Hukvaldy a výlet spojit s návštěvou památníku Leoše Janáčka. Cestou k hradu se můžeme vyfotit u Lišky Bystroušky. Tipem na odpoledne by pak mohla být návštěva Beskydského pivovárku.

Moravský Betlém

Dalším zajímavým cílem je Štramberk neboli Moravský Betlém. Prohlédneme si historické jádro města i unikátní soubor dřevěných chalup z 18. a 19. století. Projdeme se po Lašské naučné stezce, navštívíme botanickou zahradu, arboretum i zajímavý skalní útvar nazvaný Váňův kámen. Dalším cílem bude Bílá hora s rozhlednou. Občerstvení nám nabídne chata Dr. Hrstky nebo Městský pivovar Štramberk.  

Lysá hora

K nejnáročnějším výletům, které můžeme v Beskydech absolvovat, patří výstup na Lysou horu s převýšením 753 m. Zdolání Lysé hory láká nejen pěší turisty, ale i běžce a cyklisty. Odměnou za námahu jsou nádherné výhledy, také si prohlédneme dominantní vysílač, meteorologickou stanici a obelisk. Občerstvení si po náročné túře můžeme dopřát v Bezručově chatě nebo v chatě Maraton.

Dovolená s dětmi

Pokud na dovolenou vyrážíme s menšími dětmi, tak v Beskydech najdeme mnoho míst, která se dětem budou líbit.

Ráj dřevěných soch

Děti i dospělé zaujmou dřevěné sochy, které jsou dílem místního řezbáře pana Vančury. Můžeme si prohlédnout více než 100 dřevěných soch, které znázorňují zvířata i pohádkové postavy. Galerii pod širým nebem najdeme v centru obce Ostravice.

Lesní stezka Vyhlídka

Naučná lesní stezka, která se nachází ve Frýdlantu nad Ostravicí, děti pobaví i poučí. Své znalosti si tady mohou prověřit i rodiče.

Boboffka

Pro děti od tří let i pro dospělé je určená horská dráha, která je dlouhá téměř kilometr. Tato adrenalinová atrakce je otevřená v každém ročním období a radost udělá dětem i rodičům.

Valašské muzeum v přírodě

Trochu poučení a připomenutí historie dětem poskytne Valašské muzeum v přírodě, kde si můžeme prohlédnout kouzelné historické chalupy s ukázkami dobového vybavení.

Minizoo Horečky

Při návštěvě minizoo budou naše děti nadšené ze pštrosů, pávů, klokanů, lam. Uvidí i menší zvířátka, jako jsou kočky, králíci a morčata.

Dovolená v Beskydech je poměrně náročná, ale tím zajímavější. Díky krásným výletům na kouzelná místa se nám podaří odpoutat se od úkolů běžných dní, které nás často zatěžují natolik, že se na sobě můžeme pozorovat větší psychické napětí, které může přejít i v syndrom vyhoření.

Poslední aktualizace: 27.10.2022
Výlety po Beskydech na celý týden na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Výlety po Beskydech na celý týden

Bystré - bus
Bystré - bus
Rozcestí
Bystré - bus je rozcestí a orientační místo na žluté turistické značce.…
0.7km
více »
Bystré - U Kříže
Bystré - U Kříže
Rozcestí
Bystré - U Kříže je rozcestí a orientační místo na žluté turistické…
0.7km
více »
Bystrá a Stolovec
Bystrá a Stolovec
Trasa
Cesta za…
1.1km
více »
Na Pekliskách
Na Pekliskách
Rozcestí
Rozcestí Na Pekliskách je křižovatkou zelené a žluté turistické značky a…
1.1km
více »
Bistro Kafé Ze.Mě v Kunčicích pod Ondřejníkem
Bistro Kafé Ze.Mě v Kunčicích pod Ondřejníkem
Rady a tipy
Na začátku městečka Kunčice pod Ondřejníkem (ve směru od Frenštátu) jsme…
1.4km
více »
Ski areál Pustevny
Ski areál Pustevny
Ski areál
Na Pustevny se můžete dostat sedačkovou lanovkou z Ráztoky, která je o…
1.6km
více »
Kunčice pod Ondřejníkem - Pustevny - Horní Bečva
Kunčice pod Ondřejníkem - Pustevny - Horní Bečva
Trasy
Pustevny jsou jedním z nejprofláklejších míst Beskyd. Profláklá…
1.9km
více »
Kunčice pod Ondřejníkem - ČSD
Kunčice pod Ondřejníkem - ČSD
Rozcestí
Kunčice pod Ondřejníkem - ČSD je rozcestí a výchozí bod turistických tras…
1.9km
více »
Kunčice pod Ondřejníkem
Kunčice pod Ondřejníkem
Rozcestí
Rozcestí Kunčice pod Ondřejníkem je křižovatkou žluté a zelené turistické…
2km
více »
Kunčice pod Ondřejníkem
Kunčice pod Ondřejníkem
Vesnice
Kunčice pod Ondřejníkem je podhorská obec ležící na východ od Frenštátu p…
2.2km
více »
zavřít reklamu