Loading...

VYSOKÝ KOMFORT A POHODLÍ NÁVŠTĚVNÍKŮ. TO KROMĚ STINGA ČI KASABIAN PŘINESE METRONOME FESTIVAL PRAGUE!

Tipy a novinky

Festival evropského střihu, kde kromě kvalitní hudby návštěvníci dostanou špičkový zvuk, amfiteátr s atmosférou, zastřešené scény, kvalitní jídlo bez front, fungující velkokapacitní Wi-Fi či dostatek míst k sezení. To přinese Metronome Festival Prague, který za několik týdnů nabídne v Praze Stinga, Kasabian nebo nejlepší jména z české hudební scény. V letošním druhém ročníku organizátoři přinášejí koncept kvality a komfortu. „Chceme, aby si lidé hudební zážitky maximálně užili a nemuseli žít potupně dva dny v bahně a jíst u toho párek nebo smažák,“ říká organizátor David Gaydečka a dodává, že Metronome Festival Prague, který nabídne 40 koncertů, včetně exkluzivních vystoupení GusGus, Blood Red Shoes, Young Fathers, Davida Kollera, Ewy Farne, Lenny, Monkey Business a dalších, se odehraje 23. a 24. června 2017 na pražském Výstavišti v Holešovicích.

Na co festivaloví návštěvníci obecně většinou nadávají, je bahno nebo nedostatek míst k sezení. Právě s těmito neduhy se na Metronomu ale nesetkají. Pořadatelé nechali zpevnit plochu před hlavním pódiem i festivalové cesty a kromě toho využívají infrastrukturu holešovického výstaviště. Právě to by mělo v případě jakéhokoliv deště zamezit rozbahnění areálu. Výstaviště navíc nabídne i vnitřní prostory, které pojmou 4000 lidí a kde může hrát hudba až do rána.

Lidem, kteří chtějí na festivalech raději sedět, organizátoři vytvořili 2000 míst na tribunách, které jsou již téměř vyprodané. Kromě toho do reálu přivezou dalších 3000 kusů mobiliáře a nabídnou sezení i v komfortních a gastro zónách. Po celém areálu budou k dispozici keramické splachovací záchody s umyvadly, papírovými ručníky a mýdlem, osvětlené cesty, odpočinkové a zelené zóny, meeting pointy ve tvaru soch jednotlivých interpretů, úschovna zavazadel, bankomat, Wi-Fi nebo dobíjející stanice. Lidé rovněž v areálu najdou pestrou nabídku jídel včetně vege, bio a specialit, zónu pro děti nebo info ledky s informacemi o odjezdu městské hromadné dopravy. „Na ledkách v areálu budeme hudební fanoušky informovat i o tom, jak se zaplňují scény, z jakých stran je víc místa a budeme přinášet harmonogramy koncertů nebo informace o aktuálním počasí. Novinkou bude upravený prostor před Moon Stage, kde bude venkovní bar s dobrým jídlem,“ doplňují organizátoři.

Speciální kapitolou jsou pak akustická opatření, která kombinují speciální panely, látkové odhlučnění či směřování scén a jedna z nejlepších světových zvukových aparatur, která bude zárukou vysokého hudebního zážitku.

V prodeji jsou aktuálně i rozšířená místa ve stanovém městečku – to kromě komfortního vybavení nabídne hlavně jedinečnou možnost stanovat přímo v centru Prahy, a to hned vedle parku Stromovka. Místo pro jeden stan a dvě osoby vyjde na 300 Kč. Pro návštěvníky jsou také zdarma připravena parkovací místa, ze kterých bude na festival vyhrazena kyvadlová doprava. Tato místa je třeba rezervovat na stránkách www.metronomefestival.cz.

Metronome Festival Prague je nový mezinárodní hudební festival, který se koná v centru Prahy a nabízí 40 koncertů nejzajímavějších mezinárodních hvězd v kombinaci s tím nejlepším z české hudební scény. Po loňském prvním ročníku média vyzdvihovala, že je akce dobře vymyšlená, ideálně situovaná a dramaturgicky zajímavá.

Záštitu nad Metronome Festival Prague převzala pražská primátorka Adriana Krnáčová, radní hl. m. Prahy Jan Wolf a Petr Dolínek a starosta městské části Prahy 7 Jan Čižinský. Generálním partnerem je Česká spořitelna, hlavním partnerem je Skupina ČEZ. Festival se koná za podpory hlavního města Prahy. Hlavním pivním partnerem jsou Krušovice.

www.metronomefestival.cz

Metronome Festival Prague

23.–24. 6. 2017

Místo konání: Areál Výstaviště Holešovice

www.metronomefestival.cz


Rozhovor o Metronome festivalu s Davidem Gaydečkou:

Neil Young nedávno napsal, že milovníci hudby opustili opravdové hudební fanouškovství v době, kdy svět rezignoval na kvalitu. S příchodem formátu MP3 podle něj začala být hudba diskomfortní, takže si ji člověk neužije jako dřív,“ říká pořadatel Prague Metronome festivalu David Gaydečka a vidí v tom paralelu na hudební festivaly a koncerty. „Rozhodli jsme se jít s naším festivalem vstříc jak kvalitě, tak komfortu. Tak, aby si fanoušek hudební zážitek maximálně užil a nemusel žít potupně dva dny v bahně a jíst u toho párek nebo smažák,“ říká.

Mluvíte o tom, že se váš festival zaměřuje stejně jako na hudební složku i na komfort a kvalitu. Co tedy děláte jiného, než podobné akce u nás?

Pokud se bavíme třeba o zvuku, tak si myslím, že jsme jediní, kteří si nechali vypracovat  studii akustiky ve veřejném prostoru. Společně s odborníky jsme měřili zvuk v areálu i v celých Holešovicích a vytvářeli podrobné mapy, kudy se šíří. Na základě toho víme, jak přesně postavit pódia, kam je směřovat a jakou techniku využít, aby byl zvukový zážitek co nejlepší. A aby třeba stromy netlumily zvuk. Díky tomu mohu slíbit, že při Stingovi bude zvuk tak perfektní, že si to budou lidé dlouho pamatovat.

Mluvíte o měření v Holešovicích, jaký bude mít hluk dopad na obyvatele víte?

Myslíme i na ně, i proto jsme studii zadávali. Ale samozřejmě nelze hned všechno zvládnout už letos. V červnu budeme pečlivě měřit, abychom mohli do budoucna nastavit možná opatření.

Nejvíce lidé na festivalech nadávají na bahno a že si není kde sednout. Jak to bude u vás, promítne se komfort i zde?

Předně musím říci, že náš areál jsme vybírali dlouho a důkladně. Původně jsme chtěli být na Letné, ale nakonec jsme zvolili Královskou oboru, založenou Přemyslem Otakarem II, která má úžasný genius loci a historii. Má to několik výhod. Zdejší stromy například přinášejí stín, lidé si mohou lehnout na trávu a další výhodou je infrastruktura, díky níž u nás bahno nehrozí a bonusem jsou pak pevné záchody.

A co místa na sezení?

Máme 2000 míst na tribunách a přivezeme ještě dalších 3000 kusů mobiliáře, na který se dá sednout. Metronome tudíž nebude festival, kde stojíte osm hodin a sedíte pouze v trávě, pokud tam nějaká je. Další sezení nabídnou samozřejmě komfortní a gastro zóny. Rád bych zmínil i to, že nám díky tribunám uvnitř vznikl přirozený amfiteátr. Takže na Metronome bude podle nás lepší atmosféra než třeba někde na festivale na letišti. Navíc nabízíme vnitřní prostory, které pojmou 4000 lidí a kde může hrát hudba až do rána.

Co by mělo podle vás lidi přimět koupit si lístek kromě hudební nabídky?

Nabízíme v Česku ojedinělý festival, který těží například z toho, že nabízí městský festival se službami a pohodlím, které poskytuje pouze město, a na který lze zajet třeba městskou hromadnou dopravou z jakéhokoliv hotelu. Na druhou stranu areál, umístěný částečně v zeleni i v zábavním parku, navodí správnou festivalovou atmosféru. Komfort podtrhne i wi-fi, dostatek barů, krátké fronty na jídlo a pití, úschovny, osvětlení v areálu, kemp s výhledem na pražské památky, posílené MHD spoje nebo pestrá nabídka jídel včetně vege, bio a specialit. Navíc letos zavádíme info ledky s informacemi o odjezdu městské hromadné dopravy. Na ledkách v areálu budeme hudební fanoušky informovat i o tom, jak se zaplňují scény, z jakých stran je víc místa a budeme přinášet i harmonogramy koncertů nebo informace o aktuálním počasí. Hlavně nás zajímá názor našich návštěvníků, chceme lidem vnuknout, že mají řešit, jaký servis od festivalů očekávají.

Poslední aktualizace: 8.6.2017
VYSOKÝ KOMFORT A POHODLÍ NÁVŠTĚVNÍKŮ. TO KROMĚ STINGA ČI KASABIAN PŘINESE METRONOME FESTIVAL PRAGUE! na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí VYSOKÝ KOMFORT A POHODLÍ NÁVŠTĚVNÍKŮ. TO KROMĚ STINGA ČI KASABIAN PŘINESE METRONOME FESTIVAL PRAGUE!

Pražský Metronome Festival představí velikány rocku i elektroniky
Pražský Metronome Festival představí velikány rocku i elektroniky
Tipy na výlet
23. 6. - 24.6. neváhejte vyrazit na Metronome Festival, který…
0.1km
více »
Krokodýli v Holešovicích
Krokodýli v Holešovicích
ZOO
V Praze Holešovicích v ulici Tusarova č. 38 je malá minizoo specializovaná…
0.2km
více »
Holešovická tržnice, památkově chráněný areál bývalých jatek
Holešovická tržnice, památkově chráněný areál bývalých jatek
Místní část
Za hranicemi Prahy na území dnešních Holešovic byla vybudována v …
0.3km
více »
Krokodýlí ZOO
Krokodýlí ZOO
Tipy na výlet
Na dnešní výlet se vydáváme metrem na zastávku Vltavská,kde přestoupíme na…
0.3km
více »
Více než 180 regionálních vlaků Českých drah dostane Wi-Fi
Více než 180 regionálních vlaků Českých drah dostane Wi-Fi
Tipy a novinky
Dceřiná společnost Českých drah zaměřená na ICT zajišťuje komplex…
0.4km
více »
Jak připravit horský čaj?
Jak připravit horský čaj?
Tipy a novinky
Už jste slyšeli o horském čaji? Tento chutný a zároveň blahodárný…
0.4km
více »
5 tipů, jak vám chytrý telefon usnadní dovolenou
5 tipů, jak vám chytrý telefon usnadní dovolenou
Tipy a novinky
Svět se mění doslova před očima a v posledních letech se zásadně změnil i způsob,…
0.4km
více »
Rádi vyrážíte na výlety do přírody? A v jaké obuvi?
Rádi vyrážíte na výlety do přírody? A v jaké obuvi?
Tipy a novinky
Kvalitní treková obuv je při výletech do přírody klíčová. Na zákl…
0.4km
více »
Tanec s pražským kubismem
Tanec s pražským kubismem
Tipy na výlet
-Hlavním cílem byla pouť věnovaná kubistické architektuře hlavního města a…
0.4km
více »
Na cesty vyrážejte s kreditkou: Je to praktické i bezpečné
Na cesty vyrážejte s kreditkou: Je to praktické i bezpečné
Tipy a novinky
Zkušení cestovatelé si s sebou na cesty berou dvě platební…
0.4km
více »
Praha – procházka Karlínem mezi dvěma pivovary – Pivo Karlín a Dva kohouti
Praha – procházka Karlínem mezi dvěma pivovary – Pivo Karlín a Dva kohouti
Cestopisy
Druhý den po nádherném výletu z Hloubětína do Dolních Počernic jsme už…
0.6km
více »
Praha - Holešovice
Praha - Holešovice
Městská část
Holešovice Veletržní palác, Dukelských hrdinů 47. Funkcionalistická…
0.6km
více »
Podzimní kulturní pecky na pražské Novoměstské radnici na Karláku!
Podzimní kulturní pecky na pražské Novoměstské radnici na Karláku!
Tipy a novinky
Novoměstskou radnici v Praze nepřehlédnete. Nachází se na Karlově náměstí, lidově řečeném Karláku, kdysi Dobytčím trhu, které je největším…
0.6km
více »
Výlety na Turistika.cz (10 651)
Výlety na Turistika.cz (10 651)
Tipy na výlet
Zkušení turisté a cestovatelé sdílejí na Turistika.cz…
0.6km
více »
Procházka pražskými palácovými zahradami
Procházka pražskými palácovými zahradami
Tipy na výlet
Vážení přátelé turistiky i Turistiky, rád bych vás pozval na procházku, při níž projdeme palácové zahrady na Malé Straně. Putování z…
0.6km
více »
Průzkum: Čechy láká noční běžkování, ale podceňují bezpečnost
Průzkum: Čechy láká noční běžkování, ale podceňují bezpečnost
Tipy a novinky
Vyjet na běžky večer nebo v noci, zkrátka za tmy. Pro někoho roma…
0.6km
více »
Butterfly Karlín
Butterfly Karlín
Dům, budova
                                       Butterfly Karlín 5.12.2019…
0.6km
více »
Praha je opravdu tak krásná....
Praha je opravdu tak krásná....
Cestopisy
Naši slavnou, Matičku naši stověžatou, jsem nenavštívil dobře dvanáct let.…
0.7km
více »
Přístav v Holešovicích
Přístav v Holešovicích
Přístav
Holešovice spolu s Libeňským ostrovem byly v minulosti…
0.8km
více »
Karlín
Karlín
Městská část
Karlín (Špitálsko, Zábransko, Karolinino údolí) je nejstarší pražské před…
0.8km
více »
zavřít reklamu