Loading...

Zima v Karlovarském kraji aneb tipy (nejen) pro lyžaře

Tipy a novinky


Ski areály a lyžařská střediska

Klínovec
Skiareál Klínovec je největší lyžařský areál v Krušných horách a patří k největším lyžařským areálům v České republice. Nachází se 120 km severozápadně od Prahy a 100 km od Plzně. Najdete zde kompletní zázemí špičkového lyžařského střediska – občerstvení, ApresSki bary, lyžařské školy, půjčovny, ubytovací zařízení, dětské parky, dětské koutky a mnoho dalšího. Samozřejmostí jsou uměle zasněžované sjezdovky a jejich denní úprava. Můžete si zajezdit celkem na 18 km sjezdovek se 4 lanovkami, 5 vleky a 3 lyžařskými pásy v dětských parcích. Nové lanovky jsou kryty oranžovou bublinou, která vám poskytne nadstandardní komfort. Nejdelší ze sedačkových lanovek obsluhuje novou sjezdovku do Jáchymova, která s délkou 2 950 metrů a šířkou 50 – 100 metrů patří k nejdelším a nejširším sjezdovkám v České republice.

Pro vyznavače freestylu bude připraven Funpark s celou řadou překážek a skoků. Milovníci freeridu mají při vhodných podmínkách možnost využít dvou kilometrů neupravovaných sjezdových tratí s přírodním sněhem. Skipasy je možné zakoupit i online, což vám ušetří peníze i čas.

Pro návštěvníky je připraveno 2 500 parkovacích míst ZDARMA. V blízkém Jáchymově se nachází dostatek kvalitního ubytování a aquacentrum, můžete zde strávit příjemnou zimní dovolenou se vším všudy.

Plešivec
Báječnou zimní dovolenou můžete prožít také v oblasti Plešivce. A to díky skvělému lyžování v moderním skiareálu s kvalitně upravenými sjezdovkami a ubytování přímo v místě pár kroků od
sjezdovky:

- hotel Orion se nachází přímo na vrcholu hory nebo
Na svazích krušnohorské tisícovky najdete12km upravovaných a 100% technicky zasněžovaných sjezdovek všech úrovní. Hlavní sjezdovky jsou široké od 50 do 80 metrů, nejdelší má 4,2km. Přímo na sjezdovkách jsou skibary a restaurace. V areálu je také dětský park, kde si mohou v péči cvičitelů užít lyžování až dvě stovky dětí.
 
Boží Dar – Neklid
Skiareál Boží Dar – Neklid najdete na hřebeni Krušných hor v těsné blízkosti Božího Daru. Jedná se o klidný, příjemný skiareál, orientovaný především na rodiny s dětmi. Skiareál Boží Dar – Neklid nabízí přes 6 km perfektně upravených prostorných, až 1,2km dlouhých sjezdovek. Přepravu zajišťuje centrální třísedačková lanovka, 4 kotvy a 2 pomy. Areál tak nabízí velmi kvalitní lyžování bez front za přijatelné ceny. Součástí areálu je komplexní nabídka služeb (gastro, školy, půjčovny), dětský babypark a samozřejmě také snowpark.
 
Boží Dar – ski areál Novako
Lyžařský areál Novako je ideální pro rodiny s dětmi a lyžařské začátečníky. Najdete tu dětské hřiště, půjčovnu lyžařského a snowboardového vybavení, občerstvení, lyžařskou školu i školičku (pro děti od 2 let) a snowtubingovou dráhu. Ski areál Novako leží v centru Božího Daru. V areálu je nové sociální zařízení, místnost s krbem a prodejna lyžařských doplňků.
 
Bublava
Kompaktní a moderně vybavené lyžařské středisko nabízí komorní prostředí a kompletní servis pro lyžaře a snowboardisty. Na širokých sjezdových tratích všech stupňů obtížnosti si užijete lyžování bez stresů a bez front u vleků. Všechny sjezdové tratě v areálu Bublava – Stříbrná jsou technicky zasněženy po celou sezónu. Středisko je ideální pro rodinnou rekreaci a lyžařské výcviky. Hlavním cílem areálu je poskytnout svým hostům příjemné prostředí pro jejich sportovní vyžití a volný čas.
 
Pernink
Lyžařský areál v Perninku nabízí kvalitně upravené sjezdovky, vč. umělého zasněžování, 3 lyžařské vleky, 1 "Baby lift" s možností výuky lyžování, půjčovnu sjezdových lyží, běžeckých lyží, snowboardů a dětských přileb, školu lyžování pro děti i dospělé, školu snowboardingu, půjčování dětského skůtru a občerstvení. Novinkou letošní sezóny jsou čipové karty. Druhou novinkou je dětský kolotoč, pro ty nejmenší lyžaře.

Čím si zpestřit lyžování
Po celém dni na sjezdovce si můžete třeba zaplavat v některém z bazénů, které najdete například v Potůčkách, Jáchymově nebo v blízkých světově proslulých lázních Karlovy Vary.
 
Dovolenou na horách si lze zpestřit výlety na běžkách, a to například na Boží Dar, pouhých šest kilometrů je vzdálená Krušnohorská lyžařská magistrála.
Pro ty, co chtějí poznávat nové věci, nabízí zdejší kraj region muzea na Božím Daru, v Jáchymově a v Horní Blatné. Mýty a báje spojené s Krušnými horami připomenou sochy na Mýtické stezce na vrcholu Plešivce.
 
Ježíšek na Božím Daru
Ježíškova cesta
Ježíškova cesta je plná zábavy a úkolů pro malé i větší děti, které si mohou vybrat zda se vydají na celý (12,9 km), nebo zkrácený okruh (5,6 km). Na její trase plní různé úkoly a řešení zapisují do notýsku, který si předem vyzvednou na Infocentru Boží Dar. Na infocentru pak děti po odevzdání vyplněného notýsku obdrží Ježíškovo razítko a malou odměnu. Ježíškovu cestu můžete absolvovat i v zimě na běžkách.

Ježíškova pošta
Od roku 1994 funguje na Božím Daru Ježíškova pošta. Do Ježíškovy speciální poštovní schránky může každý dětský i dospělý návštěvník během celého roku vkládat svá přání. V prosinci pak přání rozešle Ježíšek adresátům. Ti, kteří se na Boží Dar nedostanou osobně, mohou svá přáníčka zaslat na poštu Boží Dar. Ježíšek tato přání rozešle v prosinci spolu s ostatními. Každý rok se na přáních objevuje nové speciální vánoční razítko.

Adresa Ježíškovy pošty:
Vánoční Pošta
Boží Dar 1
362 62 Boží Dar

Vánoční trhy
Udělejte si čas na mimořádné zážitky a navštivte nejkrásnější vánoční trhy v Karlovarském kraji. Vůně purpury, vánočního cukroví a horkého punče rozsvítí vánoční náladu.

Vánoční trhy v Chebu
Najdete na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad ve dnech 25. 11. - 26. 12. 2017
Můžete se těšit například na Ježíškovu dílnu, kluziště pod širým nebem, flašinetáře, zvonkohru vánoční stánky a další doprovodný program.
 
Krušnohorské vánoční trhy na hradě Loket
9.12.2017 - 10.12.2017  od 10:00 do 18:00
Tentokrát se můžete těšit na stará řemesla a zvyky, vážící se k regionu Krušných hor a Poohří.
Vyzkoušejte si výrobu slaměných ozdob, vonných františků či zdobení perníčků. Tu správnou atmosféru adventu doplní flašinetář, koledy, krušnohorská folklórní muzika, divadelní kousky pro malé i velké a mnoho dalšího.
 
Vánoční trhy na Statku Bernard
Bohatý a stylově laděný program přinese 12. ročník Vánočních trhů na Statku Bernard v Královském Poříčí. Kouzelná atmosféra blížících se svátků zavládne o adventních nedělích 3. a 17. prosince. Můžete se těšit na pestrý dobový jarmark s připomínkou lidových obyčejů.

Vánoční trhy Karlovy Vary
Letošní vánoční trhy se budou konat ve Smetanových sadech u Alžbětiných lázní v období od 2.12.2017 - 7.1.2018.
Vánoční stánky budou rozprostřeny kolem cest v parku. Dominantou tržiště se opět stane tradiční vánoční strom umístěný u hlavní pošty. Jeho slavnostní rozsvícení je naplánováno na neděli 3. prosince v 18.00 hodin.
 
Vánoční dům
Vánoční dům je unikátní celoroční prodejní výstavou vánočních ozdob a vánočních dekorací. Je prvním a jediným Vánočním domem v České republice. Je plný nádherných ručně malovaných ozdob, andílků, stromečků, světýlek, svíček a mnoho dalšího. V Andělské kavárně si můžete dopřát nejrůznější druhy vánočního cukroví, štolu či vánočku, která se rozplývá na jazyku. Přijďte si odpočinout a užít si neodolatelnou vánoční atmosféru.
 
Užijte si kouzelnou zimní dovolenou v Karlovarském kraji!
 
 
Poslední aktualizace: 24.11.2017
Zima v Karlovarském kraji aneb tipy (nejen) pro lyžaře na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Zima v Karlovarském kraji aneb tipy (nejen) pro lyžaře

Poutavé příběhy barokní krajiny a jejích stavitelů v Karlovarském kraji
Poutavé příběhy barokní krajiny a jejích stavitelů v Karlovarském kraji
Tipy a novinky
Příběh baroka je napsán v městských palácích, šlechtických sídlec…
0.4km
více »
Krásnou přírodou na kole či pěšky po Krušnohorské magistrále
Krásnou přírodou na kole či pěšky po Krušnohorské magistrále
Tipy a novinky
Krásnou přírodou mezi lesy a loukami se přes celé…
0.4km
více »
Zahájení lázeňské sezony v Karlovarském kraji
Zahájení lázeňské sezony v Karlovarském kraji
Tipy a novinky
Zahájení lázeňské sezony patří  k nejvýznamnějším akcím a…
0.4km
více »
Jak si užít prázdniny v Karlovarském kraji aktivně? Tipy k návštěvě nejen pro rodiny.
Jak si užít prázdniny v Karlovarském kraji aktivně? Tipy k návštěvě nejen pro rodiny.
Tipy a novinky
Karlovarský kraj není jen místo pro lázeňské hosty. Náš region …
0.4km
více »
Křížky u Nové Vsi
Křížky u Nové Vsi
Kříž
Tři kříže zvané též Křížky naleznete ve Slavkovském lese když pojedete z…
0.8km
více »
Krudum
Soutěž 1 bod
www.turistikaprozivot.cz
Krudum
Rozhledna
Tato železná rozhledna na hoře Krudum (Chrudim) se nachází cca 8km západně od Horního Slavkova, cca 10km jihovýchodně od Sokolova.…
1.6km
více »
Vykopávky kostela sv.Mikuláše
Vykopávky kostela sv.Mikuláše
Kostel
Kostel vznikl v polovině 13. století pod horou Krudum a o 200 let později…
1.6km
více »
Kostel sv. Mikuláše pod Krudumem
Kostel sv. Mikuláše pod Krudumem
Tipy na výlet
Naše cesta vede do Sokolova, města které leží mezi Chebem a Karlovými Vary…
1.7km
více »
Rozhledna Krudum
Rozhledna Krudum
Tipy na výlet
Jedeme do obce Hrušková, kde zaparkujeme a vyrážíme. Jdeme se podívat na…
1.7km
více »
Horní Slavkov, město hornických tradic a socialistický skanzen
Horní Slavkov, město hornických tradic a socialistický skanzen
Náměstí
První písemná zmínka o obci pochází z roku 1332. Od roku 1526 byly ve…
3.6km
více »
zavřít reklamu