Loading...

10 tipů na výlety v regionu Adelboden, Kandersteg, Lenk a Simmental

Tipy a novinky

Adelboden, alpské středisko uprostřed Bernských Alp, je známé svou příjemnou a klidnou atmosférou a tradičním zemědělstvím v horských oblastech, alpskými chatami a sýrárnami a hlavně bohatou nabídkou pro turisty. Podívejte se na 10 různých vtipů na výlety nejen v Adelbodenu, ale také v jeho okolí - Kanderstegu, Lenku a Simmentalu. Ti co touží po přírodních krásách, autentickém Švýcarsku s rozkvetlými loukami, pasoucími se kravičkami a odpočinku od velkých měst si tady přijdou na své.

1. Lanovky v létě zdarma

Adelboden, známý hlavně jako lyžařské středisko, láká letní návštěvníky na nabídku lanovky pro ubytované zdarma. S návštěvnickou kartou si můžete užívat i další aktivity jako např. místní koupaliště, lanový park, golf a spoustu dalšího.


Ubytovaní v Adelbodenu mají místní Dopravu a lanovky zdarma. (c) Adelboden Tourismus

2. Aby děti mohly do školy

Visutý most nad řekou cestou do Adelbodenu nevznikl jako turistická atrakce, ale můžete se po něm i projít a na druhé straně si dát malé občerstvení a přečíst si o jeho vzniku, který měl prozaický důvod. Děti to měly daleko do školy a levnější než budování cesty bylo vybudování mostu.

3. Švýcarský kaviár a káva

Nevěříte? Ano, i to je ve Švýcarsku možné. Ve Frutigenu využívají teplou vodu vytékající z Lötschberského tunelu, kterou není možné vrátit zpět do řeky kvůli vysoké teplotě. Využívá se proto k vyhřívání skleníků a chovu ryb. Skleníky je možné navštívit a zajít si i do zdejší kavárny.


Tropenhaus Frutigen (c) Switzerland Tourism

4. Údolí, kde žije více krav než lidí

Simmental – údolí řeky Simme je domovem světově proslulého plemena simmentalské krávy, která se odtud dostala až do Ameriky. Údolí samotné zcela naplní naši představu tradičního Švýcarska s turistickými stezkami.


Simmental – údolí řeky Simme (c) Switzerland Tourism

5. Lenk

Poslední městečko v Simmentalu překvapí hlavně pětihvězdičkovým wellness hotelem s mimořádně přátelskou atmosférou. Nechat se tady hýčkat alespoň jeden víkend určitě stojí za to. Zimní návštěvníci navíc ocení, že je to ski-in ski-out hotel. Z venkovního vyhřívaného bazénu se tak můžete kochat pohledem na projíždějící lyžaře.


Pětihvězdičkový wellness hotel (c) A.Mueller

6. Blausee

Blausee je jedno z nejfotografovanějších jezer Švýcarska. Vstup je přímo od silnice a naleznete zde restauraci, kde se můžete během vaší cesty občerstvit.


Blausee (c) Switzerland Tourism

7. Kandersteg

Maličké městečko, v zimě oblíbené u běžkařů. Místní lyžařský areál se hodí spíše pro rodiny s dětmi nebo lyžaře pohodáře. Léto je zde ve znamení pěší a horské turistiky, via-ferrat, Nordic Walkingu a horských kol.


Malebná vesnička Kandersteg (c) Kandertal Tourismus

8. Jezero Oeschinensee

Půvabné jezero nad Kanderstegem, které je jedním z nejhezčích jezer celého Švýcarska. Můžete se sem vydat lanovkou a pak ještě asi půlhodinku pěšky. Nahoře je možné se i ubytovat nebo občerstvit v restauraci. Po jezeře se v létě projíždějí i pramičky a naleznete zde také připravená grilovací místa s ohništi. Oblíbenou kávovou pochoutkou je Bärgli Zwärgli v restauraci nad jezerem.

9. Sportovní centrum ve Frutigenu

Vesnička Frutigen nenabízí pouze zmíněný kaviár a švýcarskou kávu, je moderní a místní sportovní centrum nabízí širokou paletu sportovních aktivit.

10. Vodopády Engstligen u Adelbodenu

Druhé nejdelší vodopády Švýcarska, Engstligen, o délce 600 metrů nabízejí přírodní podívanou, která se nachází v blízkosti Adelbodenu. Pěšky se sem dostanete za cca hodinku a půl nebo rychleji pomocí místního autobusu.


Druhé nejdelší vodopády Švýcarska, Engstligen (c) Switzerland Tourism

Bližší aktuální turistické informace a tipy pro vaši dovolenou ve Švýcarsku naleznete na webu MojeSvycarsko.com.

Poslední aktualizace: 19.5.2016
10 tipů na výlety v regionu Adelboden, Kandersteg, Lenk a Simmental na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu