Loading...

10 VĚCÍ, KTERÉ NESMÍ U MOŘE CHYBĚT

Tipy a novinky

Léto je konečně tady! Alespoň podle kalendáře. A i když současné počasí léto moc nepřipomíná, můžete si ho užít i jinde. Destinací s opravdovým letním počasím najdete jistě plno. Období vaší vytoužené dovolené a čas na to, abyste nachytaly trochu bronzu, je tady. S guru sportovní módy Romanem Blažkem, Snowboards.cz jsme pro vás nachystali jednoduchého rádce, který poradí v devíti bodech, jaké věci by rozhodně neměly chybět ve vaší plážové tašce. Balení nepodceňujte, ale ani nepřeceňujte.

1. Plavky!
Nejdůležitější věcí, kterou byste si neměli zapomenout vzít s sebou k moři, jsou jednoznačně plavky - pokud se tedy nechystáte na nudapláž. Vybrat si můžete ze všemožných i nemožných variant. Dvoudílné, jednodílné. Pánové pak klasické slipové či plavkové kraťasy.

2. Bez vrásek se slunečními brýlemi
Stejně jako chráníte před slunečními paprsky svoji pokožku, měli byste chránit i své oči. A to nejen z čistě zdravotních důvodů. Kůže kolem očí je totiž velmi citlivá a tak by se vám mohly začít tvořit zbytečné předčasné vrásky. Dostatečnou ochranu poskytnou vašim očím brýle s označením UV 400.

3. Osuška pro maximální pohodlí
Lenošení u vody by mělo být především pohodlné, proto byste neměli podceňovat velikost a ani materiál. Přece jen nechcete mít proleženiny. Potřebovat budete také i ručník, abyste se mohli po osvěžující svlažení osušit a nemít tak ze své osušky žínku.

4. Neslaná voda
Slané vody si užijete až, až, proto si s sebou do tašky vezměte jednu neperlivou a především neslazenou vodu. Hydratovat musíte zvenčí, ale i zevnitř.

5. Chytat bronz bez spálení
Základ hezkého opálení jsou určitě opalovací prostředky. Je jedno, zda se bude jednat o olej, krém či mléko. Důležité naopak je, aby obsahovaly vyšší ochranný filtr proti UVA i UVB záření a byl voděodolný. Nepsaným pravidlem je, že čím tmavší pokožka, tím nižší faktor.

6. Proti úpalu
Vzít si s sebou pokrývku hlavy není vůbec na škodu, a to i za předpokladu, že běžně na své hlavě nic nenosíte. Účelem této pokrývky není dělat parádu, ale chránit před úpalem, který vám dovolenou může – když ne úplně - zkazit, tak minimálně velmi nepříjemně narušit.

7. Money, money, money
Bez nich nejde nic. Mějte ale na paměti, že někteří lidé chodí na pláže za jiným účelem než vy. Řešit problém s ukradenými penězi (a nejen těmi) rozhodně nechce nikdo řešit, natož o dovolené. Vezměte si proto s sebou jen tolik, kolik si myslíte, že utratíte. Neberte si s sebou ani žádné doklady. Na pár drobných vám postačí i malá peněženka.

8. Pohodlné oblečení
Na cestu z hotelu k moři si oblečte něco jednoduchého, příjemného a především pohodlného. Něco, pod co si bez problémů můžete obléct plavky a kde nebude vidět, když je mít nebudete. A hlavně něco, co ze sebe rychle a snadno svléknete. Hodit se vám bude i na procházku po pláži či k zakrytí před sluníčkem.

9. Žabky samochodky
Žabky k vodě jsou nedílnou součástí každého plážového outfitu. Hlavně musí být pohodlné a nesmí nás dřít mezi prsty. Pěnové, gumové, kožené? Prostě pro každého něco!

10. Zabavit se
U vody není jiné zábavy než té, kterou si sami vymyslíte. Takže pokud se nechcete unudit, vezměte si s sebou knížku, kterou máte rozečtenou třeba již pár let, karty nebo pilujte řeč dané země.

Pro letní inspiraci navštivte streetový shop na www.snowboards.cz

Poslední aktualizace: 10.7.2013
10 VĚCÍ, KTERÉ NESMÍ U MOŘE CHYBĚT na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu