Loading...

4. ročník extrémního závodu Beskydská sedmička 2013 zná své vítěze

Tipy a novinky

Sedm nejvyšších vrcholů Beskyd zdolala v rekordním čase dvojice Jaroslav Balatka a Pavel Štryncl

Moravskoslezské Beskydy se staly dějištěm dalšího ročníku horského ultra maratonu a dálkového pochodu. Na necelých sto kilometrech čekalo na odvážlivé sportovce celkem sedm horských vrcholů s převýšením odpovídajícím výstupu na K2.

O víkendu 6. - 8. září 2013 se konal v pořadí 4. ročník extrémního závodu Adidas – Continental Beskydská sedmička. Cílem tohoto horského závodu na hraně je zdolat sedm nejvyšších vrcholů Beskyd na trati o délce 94 kilometrů s celkovým převýšením 5 430 metrů. Trať je navíc potřeba dokončit v časovém limitu 30 hodin.

Letošní ročník zaznamenal rekordní počet účastníků. Z celkového počtu 3 090 registrovaných se jich nakonec na startu postavilo 3 035. Z toho 809 v kategorii sport a 2 226 v kategorii hobby. Právě kategorie hobby dala šanci i méně zkušenějším sportovcům, kteří měli zájem si tento extrémní závod na vlastní kůži vyzkoušet. Připravena pro ně byla lehčí varianta trasy s délkou 84 kilometrů a převýšením 4 610 metrů. Princip závodu byl však pro obě kategorie stejný, soutěžilo se ve dvojicích, muži i ženy všech věkových kategorií.

Účastníci závodu se sešli ve Frenštátu pod Radhoštěm, odkud je přepravily do Třince speciálně vypravené vlaky. Závod byl odstartován ve 22 hodin na náměstí Svobody v Třinci.

V letošním roce se nejvíce dařilo dvojici Jaroslav Balatka a Pavel Štryncl z týmu Salomon-Suunto/Leki. Ti se do cíle závodu dostali s novým rekordním časem 11:49:14 hodin. Oproti loňskému vítěznému času, tak vylepšili skóre o 1:16:10 hodin. K jejich výkonu přispěly bezpochyby i hole LEKI Traveller Carbon, které mají jedinečný systém Trigger S umožňující dokonalý přenos síly a jsou dobrým partnerem při náročných výstupech hlavně díky své nízké hmotnosti.

Dalšímu sportovci podporovanému značkou LEKI Tomášovi Petrečkovi a jeho týmové partnerce Barboře Válkové se letos bohužel nepodařilo obhájit vítězný titul a spokojit se museli s 13. místem.

Tomáš Petrečka před závodem sám potvrdil, že na letošní tréninkové přípravy neměl tolik času, kolik by si představoval. Za nedostatkem stojí jeho nedávný návrat z expedice Gasherbrum, během níž zdolal dvě pákistánské osmitisícovky.

Kromě podpory samotných sportovců se LEKI letos stalo i jedním z hlavních partnerů Beskydské sedmičky.

Hole vítězů - LEKI Traveller Carbon
Třídílná velmi lehká teleskopická hůl z karbonu, která vyniká nízkou váhou (jen 184g). Madlo a systém Trigger Shark umožňují dokonalý přenos síly a okamžité vypnutí a zapnutí hole. Systém je kompatibilní i s rukavicemi LEKI. Vnitřní aretační systém Super Lock je nejlepším vnitřním systémem na světě a garantuje pevnost v tahu až do 140kg i při zpětném otočení o 360o.

Více o značce LEKI a jejích sportovcích se dozvíte na www.leki.cz.

zdroj: beskydskasedmicka.cz, denik.cz



Poslední aktualizace: 10.9.2013
4. ročník extrémního závodu Beskydská sedmička 2013 zná své vítěze na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu