Loading...

5x Proč vyrazit v létě do Luhačovic

Tipy a novinky

Luhačovice v létě rozhodně nejsou ospalým lázeňským letoviskem, kde na kolonádě tiše bublají prameny minerálních vod. Resort Luhačovice láká na Food Festival i nově vyznačené Cyklotrasy.

Srpnové počasí slibuje řadu slunečných dnů, které se dají příjemné strávit u vody, na kole, na bruslích, na procházkách nebo u sklenky dobrého vína. Máme pro vás pět tipů, jak si užít dovolenou v Resortu Luhačovice.

1. Na kole nejkrásnějšími traily Luhačovského Zálesí
Zdatní sportovci ocení Komonecké stezky, které si příroda připravila na míru pro ty, kdo na kole milují adrenalin a pestrost. Prudké stoupání po silnici střídají výhledy z pasek a luk, sešup uzounkými cestičkami v lase zase kvalitní cyklostezka kolem Luhačovické přehrady. Na své si přijdou především zapálení cyklonadšenci. Pokud někoho takového máte ve svém okolí, můžete ho na Komonecké stezky v klidu poslat a sami si vychutnat wellness nebo něco dobrého na zub v některém z hotelů Resortu Luhačovice.

2. Koupání v přírodě i na koupališti na březích Luhačovické přehrady
Parné letní dny se dají příjemně strávit na březích Luhačovické přehrady. Můžete se koupat v nově vyčištěné nádrži, sjet pár tobogánů na koupališti, vypůjčit si lodičku nebo šlapadlo, případně si dát dobrý oběd na terase hotelu Vyhlídka a sledovat přitom čilý ruch na březích přehrady. Koupací variantu letního dne ocení především děti. Z vody je nevyženou ani varhánky na prstech.

3. Netradiční gastronomie na Food Festivalu Resortu Luhačovice
Kvalitní a zajímavá gastronomie pěti hotelů Resortu představí své černé koně 17. srpna na Food Festivalu. Kromě chutí pěti hotelových kuchyní tu budou odborníci radit, jak připravit ryby nebo mořské plody, jak netradičně grilovat nebo jak si vystrojit nezapomenutelný piknik. Na své si tak přijdou všichni labužníci, ale i maminky s dětmi, na které tu čeká dětský koutek.

4. Wellness pro zdraví i radost
Největší moravské lázně léči tělo i duši. To dobře vědí také v hotelech Resortu Luhačovice, které nabízí velmi širokou nabídku procedur. Od perličkových koupelí a bazénového světa až po exotické masáže a vlastní originální procedury. A protože už za dob doktora Veselého se v Luhačovicích vědělo, že zdravý duch sídlí ve zdravém těle, můžete si k tomu přidat třeba jógu na terase nebo meditaci pod vedením odborníka v Augustiniánském domě.

5. Dětem vstup povolen
Léto patří prázdninám a ty zase patří dětem. V Resortu Luhačovice se na případnou prázdninovou nudu dobře připravili. Animační programy, tvořivé dílny, večerní dětské diskotéky, opékání špekáčku, koupání v aquaparku….o zábavu těch nejmenších je po celé léto dobře postaráno.

Léto v Luhačovicích si užijí nadšení sportovci, zvědaví turisté, maminky s dětmi, zamilované páry i aktivní senioři. Ať už dáváte přednost adrenalinu nebo relaxaci pro nové zážitky se budete do Luhačovic rádi vracet.

O Resortu Luhačovice
Resort Luhačovice je aktivitou členů Resortu, kterými jsou hotel Vega, OREA Hotel Fontána, Wellness & Spa hotel Augustiniánský dům, Wellness hotel Pohoda, hotel Vyhlídka, městys Pozlovice a Luhačovské Zálesí, o. p. s.

Cílem Resortu Luhačovice je aktivizace a rozvoj turistické oblasti Luhačovicka tak, aby byla chápána jako atraktivní destinace pro všechny věkové skupiny. Členové resortu se společně podílejí na chodu organizace, na pořádání akcí, jako například Luhačovická zabijačka, dětský den, Food Festival a dalších. Primárně se aktéři Resortu Luhačovice zaměrují na oblasti aktivní turistiky, rekreace, wellness a outdoorových aktivit a moderní pojetí lázeňství. Resort Luahčovice navíc úzce spolupracuje nejen s místní samosprávou a veřejnými subjekty v okolí, ale také s destinační správou Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Poslední aktualizace: 5.8.2013
5x Proč vyrazit v létě do Luhačovic na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu