Loading...

Agentura CzechTourism a A.T.I.C. ČR se dohodly na společné certifikaci turistických inf.center

Tipy a novinky

Agentura CzechTourism připravuje společně s Asociací turistických informačních center ČR Jednotnou klasifikaci turistických informačních center České republiky.

Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism se dohodla s Asociací turistických informačních center České republiky (A.T.I.C. ČR) na sjednocení certifikačního procesu turistických informačních center (TIC) v České republice a vytvoření Jednotné klasifikace turistických informačních center České republiky. K tomuto kroku se obě strany zavázaly podpisem Memoranda o spolupráci během členského fóra A.T.I.C. ČR v Poděbradech dne 11. 10. 2012.

Hlavním důvodem pro vytvoření jednotné certifikace bylo odstranění duplicity ve formě dvou existujících certifikačních schémat na území České republiky, důležitým faktorem sjednocení byla rovněž jeho návaznost na Český systém kvality služeb v cestovním ruchu a standardy vytvářené organizací Světovou organizací cestovního ruchu.

Základem pro nový systém bude standard profesní organizace A.T.I.C. ČR doplněný o požadavky agentury CzechTourism. Profesní organizace bude zajišťovat kontrolu TIC a navrhovat jejich zařazení do jedné ze tří klasifikačních tříd, agentura CzechTourism pak bude v rámci bonusového systému realizovat například mystery shopping pro certifikovaná TIC, která projeví o tuto službu zájem.

Jednotný certifikát bude mít platnost dva roky a o jeho přidělení bude rozhodovat pětičlenná certifikační komise složená se zástupců A.T.I.C. ČR, CzechTourism a dalších subjektů působících v oblasti cestovního ruchu. TIC tak budou mít v případě sporů oproti dosavadní praxi možnost odvolání k nezávislému subjektu.

„Jednotný certifikát by měl být do budoucna nejen dokladem o splnění základního standardu pro tento segment, měl by být rovněž vstupenkou do připravovaného Českého systému kvality služeb či klíčem k dotacím na podporu činnosti TIC v rámci jednotlivých krajů. Česká centrála cestovního ruchu je připravena poskytnout maximální podporu certifikovaným TIC“, uvedl Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

„Konzultace a přípravné práce na tvorbě dokumentu k jednotnému standardu probíhají již od roku 2011, byla vytvořena společná pracovní skupina s cílem spuštění jednotného systému v průběhu roku 2013“, doplňuje prezident asociace Miroslav Foltýn.

Oba partneři se dohodli na společné propagaci tohoto systému.

Více na www.czechtourism.cz/informacni-centra nebo www.aticcr.cz.

Poslední aktualizace: 11.12.2012
Agentura CzechTourism a A.T.I.C. ČR se dohodly na společné certifikaci turistických inf.center na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu