Loading...

Aktivní dovolená na jezeře Bärwalder See

Tipy a novinky

Jezero Bärwalder See a jeho okolí se dá nejlépe poznávat v sedle kola nebo na kolečkových bruslích. Asfaltovaný okruh se rozprostírá na 21 km okolo nejjižněji položeného jezera Lužické jezerní krajiny. Celá trasa je příjemně široká a převážně bez stoupání. A co víc, okruh je propojen i s dalšími dálkovými trasami. Mezi nimi je např. i tzv. Seeland-Route – okruh okolo jezer, který vede na 186 km křížem krážem okolo jezer vodního království Lausitzer Seeland, dalšími trasami, na které je možné se z okruhu kolem jezera dostat, jsou trasy Spreeradweg (okolo Sprévy) a Seerundweg. K zastávkám pak zvou tři pláže přímo u jezera, které jsou jako stvořené ke koupání, přírodní divadlo (OHR). K delšímu zastavení na vašich cestách pak zve přístav Klitten, který spravuje česky hovořící správce- právě zde si můžete vypůjčit lodě nebo si v místním bufetě dopřát nějakou rybí specialitu.

Na březích u městečka Boxberg byl 13. července 2013 otevřen nový ovál určený pro milovníky skatu, je postaven podle mezinárodních soutěžních standardů – na délku má 200 metrů a široký je celých šest metrů. Využívání této nové arény pro inlinisty a skejtaře je v současné době zdarma. V rámci slavnostního otevření se konaly závody.

Tréninky a soutěže je možné domluvit si přes Gemeindeverwalrung Boxberg/O.L. na telefonním čísle +49(0) 35774 35433, nebo přes e-mail baerwalder-see@boxberg-ol.de.

Na své si zde přijdou i milovníci vodních radovánek: surfování, kiting, plachtění a plavba na motorových člunech – to vše je od dubna do října na jezeře Bärwalder See možné.

Bližší informace:
Webové stránky: www.baerwalder-see.eu
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Bärwalder-See-das-ist-mein-See-im-Lausitzer-Seenland/111639155519382

Poslední aktualizace: 14.8.2013
Aktivní dovolená na jezeře Bärwalder See na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu