Loading...

Aktivní dovolená v Korutanech v úchvatných přírodních kulisách

Tipy a novinky

Aktivní dovolená v Korutanech je ve všech ohledech jedinečná!

Příroda to s Korutany myslela opravdu dobře. Anebo jinak: když Stvořitel tvořil Korutany, měl zjevně velmi dobrou náladu. Zde, na jižní straně rakouských Alp zahřívají sluneční paprsky vytrvale a neúnavně vodu všech nádherných, azurově modrých a křišťálově čistých jezer až na teplotu 28°C. A co teprve hory? Máme je u nás ve všech podobách: od strmých a mohutných třítisícovek až po měkce zvlněné kopce a kopečky. Hory a jezera. Umíte si snad představit ideálnější kombinaci a krásnější kulisu pro své pěší putování či cyklistické výlety, po nichž vás čekají koupání a vodní sporty v našich proslulých jezerech? Aktivní hosté se u nás zkrátka mají moc príma.

Nejlákavější nabídka Korutan pro pěší turisty má název Alpe Adria Trail. Jedná se o dálkové putování v lůně pohádkové přírody, které dohromady čítá neuvěřitelných 750 kilometrů. První etapa začíná u nejvyšší Hory Rakouska Grossglockneru (3798 m n. m.) a další pak vedou přes celé Korutany a Slovinsko až do Itálie. Toto putování se odvíjí zcela ve znamení vodního živlu, a sice ve všech jeho podobách: od ledovců, hučících vodopádů a horských řek s divokou vodou až po horské potoky a potůčky, široké říční toky, jezera s pitnou vodou a konečně – na konci celé cesty – nekonečnou hladinu Jaderského moře.

Jiný způsob poznávání krás Korutan se našim aktivním hostům nabízí v podobě nejrůznějších tematicky zaměřených výletů, při nichž hraje důležitou roli i prvek zábavy. Kdo má chuť na zážitky, objevy a dobrodružství, ten se vydá po stopách volně žijících zvířat, jako jsou kozorožci, orli nebo svišti, na plavbu na voru, kde bude pohoštěn skvělými rybími specialitami, na cestu za vycházejícím sluncem, na trekking přes ledovcová pole nebo na projížďku v dřevěné loďce s vesly kolem malebných jezerních zátok. Kromě toho je naše země plná zajímavých pamětihodností. Více než 100 z nich je možné navštívit nebo je využívat zdarma prostřednictvím Korutanské karty - Kärnten Card. Patří k nim plavby na parnících, lanovky, muzea, koupaliště, panoramatické horské silnice nebo zoologické zahrady a různé jiné zážitky se zvířaty.

A jak Korutany chutnají? Díky silnému vlivu italské a slovinské kuchyně se v korutanské alpsko-jadranské kuchyni prolínají čerstvé regionální produkty se starými kuchařskými tradicemi a nově interpretovanou kuchyní. Tímto způsobem pak vznikají úžasné kulinářské kreace. Nezáleží na tom, zda si na nich budete pochutnávat na terasách restaurací s výhledem na jezero nebo na horských salaších s výhledem na horská panoramata, korutanští kuchaři vás vždy překvapí pokrmy skvělých chutí!

Více informací na: dovolena.korutany.com

Poslední aktualizace: 17.6.2016
Aktivní dovolená v Korutanech v úchvatných přírodních kulisách na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu