Loading...

Aktuality z Tuniska

Tipy a novinky

Statistika příjezdů Čechů do Tuniska

Letošní červenec a srpen zaznamenal proti loňskému roku zvýšený počet Čechů, kteří přijeli na dovolenou do Tuniska, v průměru asi o 8%. Od začátku letošního roku Tunisko navštívilo 20 899 českých turistů a 4 616 Slováků. Aktuálně do Tuniska létá 9 charterových letů týdně z České republiky a 2 ze Slovenska.

Promítání prvního tuniského filmu v České republice

Na filmovém festivalu v Berlíně měl premiéru tuniský snímek Hédi. Děj se odehrává po událostech takzvaného arabského jara, ale více se zaměřuje na následnou proměnu každodenního života tamních obyvatel. Na festivalu získal 2. místo. Tento film bude promítaný v České republice jako vůbec 1. tuniský film. Předpremiéra se koná v kině Lucerna v Praze dne 7. října 2016 v rámci festivalu Velké filmové festivalové echo.

Pravidelná letecká linka Tunis - Praha

V květnu letošního roku tuniská letecká společnost Tunisair obnovila po deseti letech pravidelnou linku Tunis – Praha. Létat bude z Prahy celoročně každé úterý. Prodej letenek je na webových stránkách www.tunisair.tn

Výstava UNESCO

V prostorách Zadní synagogy v Třebíči lze do 25. září navštívit výstavu fotografií Tuniského světového dědictví UNESCO. Návštěvníci se seznámí s památkami světoznámého Kartága, připomenou si dobu nadvlády Římanů v Severní Africe nebo se nechají vlákat do křivolakých uliček starobylých medin v Kairouanu a v Sousse. V říjnu se expozice přesune do Liberce.

Tunisko čestným hostem na veletrhu ve Štrasburku

Tunisko bylo čestným hostem evropského veletrhu, který se konal 2.- 12.9. ve Štrasburku. Zúčastnilo se ho více jak 50 tuniských vystavovatelů, kteří návštěvníky seznámili s tuniskou historií, gastronomií, hudbou a tradicemi. Veletrhu se zúčastnila i tuniská ministryně cestovního ruchu paní S.E. Rekik.

Automobilová rallye Katowice - Tunis

Koncem září se uskuteční 10. ročník charitativní automobilové rallye, která začíná v polských Katowicích a končí v Tunisku. Závodu se zúčastní automobily, které byly vyrobené v bývalém Východním bloku. Výtěžek akce je určen pro děti z dětských domovů. Závodu se zúčastní i česká posádka.

Více na www.discovertunisia.com.

Poslední aktualizace: 16.9.2016
Aktuality z Tuniska na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu