Loading...

Ať jste královna či král, princ nebo princezna...

Tipy a novinky

...přijeďte na odpoledne, celý den nebo několik dní, nudit se nebudete!

Královská věnná města jsou krásná pro všechny generace a jejich nevelká vzájemná vzdálenost a nádherné okolí přímo vybízejí k výletům i vícedenním pobytům. Inspirací nechť vám jsou stránky www.vennamesta.cz a řada nových produktových brožur, které dostanete v turistických informačních centrech. Netradiční pojmenování jednotlivých materiálů vás v nadsázce odkazuje k historii měst spojených s českými královnami, s jejich pomocí ale snadno objevíte i jejich neskutečně zajímavou současnost.

„Brány královských věnných měst“ lákají „královské rodiny“ na prožití skvělé rodinné dovolené nebo bezvadného výletu, „rytíře na kolečkách“ provedou cyklostezkami ve svém okolí, „nebojácné chasníky a děvy“ donutí překonat vlastní psychické i fyzické hranice, „princům a princeznám“ otevírají nabídku více jak sedmdesáti výletů s důrazem na vzdělávání a poznávání. „Královské prarodiče“ nadchnou relaxačními aktivitami, kulturními akcemi a vzdělávacími aktivitami a duši i tělo „královen a dvorních dam“ nechají hýčkat ve wellness a gastronomických zařízeních. V orientaci pomůže všem královským cestovatelům mapa s užitečnými informacemi a ty „nej“ zajímavosti všech měst shrnuje šikovný prospekt do kapsy nazvaný „Královská věnná města známá, ale nepoznaná“.

Poznejte královská věnná města...
… Dvůr Králové nad Labem, s jednou z nejkrásnějších evropských zoologických zahrad a nedalekým hospitalem Kuks … Hradec Králové, město v zeleni, pod Bílou věží, na soutoku Labe a Orlice, s výjimečnými stavbami a ojedinělým architektonickým konceptem … Chrudim, s Muzeem loutkářských kultur a divadelním festivalem Loutkářská Chrudim s více než šedesátiletou tradicí. … Jaroměř, město zahrad a parků s legendární císařskou pevností Josefov a unikátním podzemním obranným systémem. … Mělník, město na soutoku Labe a Vltavy s tisíciletou vinařskou tradicí, s tajemným podzemím … Nový Bydžov, se třetím nejstarším židovským hřbitovem v Čechách a dosud respektovanou tradicí studentských oslav – merend. … Poličku, rodiště světoznámého hudebního skladatele Bohuslava Martinů i s nedalekým tajuplným Hradem Svojanovem. … Trutnov, město v malebném podhůří nejvyšších českých hor Krkonoš a pověst o drakovi, která se váže k jeho založení. Vysoké Mýto, město s největším čtvercovým náměstím v zemi a jedinou sochou Přemysla Otakara II. v Evropě.

Projekt CZ. 1. 13/3.2.00/14.01010 „Královská věnná města známá, ale nepoznaná …“ je spolufinancován ze zdrojů Evropské unie v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Cílem projektu je prezentovat atraktivity jednotlivých měst potenciálním návštěvníkům všech generací a oživit cestovní ruch ve městech sdružených ve svazku.

Poslední aktualizace: 4.7.2013
Ať jste královna či král, princ nebo princezna... na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu