Loading...

Atraktivní zážitek – sightseeing z paluby lodi

Tipy a novinky

V české metropoli jej nabízí Cruise-Prague.cz

Šanghaj, Istanbul, Londýn, Amsterdam, Gent, Havana, New York – to vše jsou lokality, ve kterých si návštěvník či turista může dopřát netuctového zážitku: prohlídky města z neobvyklého úhlu – z paluby vyhlídkové lodi. Není pochyb – takových míst a měst je po celém světě mnohem více, než jsme uvedli. A dlužno konstatovat, že v tomto směru nezůstává pozadu ani česká metropole. To ostatně vůbec nepřekvapuje – Praha má k provozu vyhlídkových lodí skvělé podmínky. Městem protéká široká řeka, která po naprostou většinu roku nabízí vhodné podmínky pokud jde o stav vody a navíc její břehy – zejména při průtoku historickým středem – nabízejí ke shlédnutí skvělá, neopakovatelná panoramata.

Lodní provoz na Vltavě má letitou tradici, spojenou s více méně romantickou historií. V posledních letech se také stabilizoval systém, kterým se jízdy lodí s hosty a turisty upravují a řídí. V těchto dnech nabývá převahy jednoznačně Jarní počasí a tak sezona lodního provozu se zvolna rozjíždí. Zájemcům jsou k dispozici plavidla různých velikostí, komfortu, vybavení a způsobilostí. Tomu odpovídá samozřejmě i nabídka: objednat či zúčastnit se lze plaveb za poznáním, prohlídkou objektů turistického zájmu ze zcela netradičních úhlů, ale plavby mohou hostit i např. svatby, konference, firemní akce, večírky, oslavy, kulturní a zábavní představení, koncerty, atd. Podle druhu akce se pak řídí i doba plavby a rozsah pohoštění. V nabídce najdeme plavby třeba jen na jednu hodinu se zákuskem a nápojem, na 2 či 3 hodiny s obědem nebo večeří, různě dlouhé plavby nabízející pohoštění formou rautu apod. Častým doplňkem plavby na palubách podél břehů Vltavy bývá živá hudba – od sólového klavíru až po různé druhy kapel – jazzových, komorních, lidových, folklorních atp. Provozovatelé lodí jsou připraveni vyjít vstříc i různým speciálním požadavkům, obvykle spojeným s pronájmem celých plavidel na různě dlouhou dobu.

Zůstaňme však u zakázek nejobvyklejších a také nejčastějších: okružních plaveb pro turisty. Všude, kde jsou tyto možnosti k dispozici, je o ně značný zájem, vždyť kdo by odolal příležitosti spatřit a pořídit fotografie navštívených destinací z takových úhlů pohledu, jaké jinak než z paluby lodí nejsou možné? Odpovídá to jednomu ze „zlatých“ pravidel cestování: lidé se vydávají zpravidla za zážitky a poznáním věcí a míst, která jinde nemohou vidět, která jsou naprosto originální, jediná a neopakovatelná. Nu a výhledy na pozoruhodná místa během okružní plavby lodí takové poznání a dojmy umožňují.

Při příležitosti vstupu do nadcházející sezony plaveb po hladině Vltavy měli profesionálové v cestovním ruchu – zejména průvodci – na pozvání společnosti Prague Inspiration příležitost seznámit se s novinkami a čerstvými podmínkami realizace plaveb v roce 2016. Čekala na ně ve formě dvouhodinového podvečerního okruhu na palubě lodi Slapy, jedné z flotily plavidel, která budou – předpokládejme, že plné turistů - letos brázdit hladinu Vltavy. Zážitek to byl přesvědčivý – účastníkům letní turistické sezony v roce 2016 jej lze bez rozpaků upřímně doporučit…

Miroslav Navara

Poslední aktualizace: 12.4.2016
Atraktivní zážitek – sightseeing z paluby lodi na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu