Loading...

Běháte s hodinkami, ale digitálky vás nelákají?

Tipy a novinky

Když podřizujete výběr hodinek své běžecké vášni, musíte mít jasno hlavně ve funkcích. Ale jak vybírat, když vás víc než sporttestery plné statistik o uběhnutých kilometrech a spálených kaloriích lákají staré dobré ručičkové hodinky? Sepsali jsme pár tipů, jak vybrat sportovní hodinky na běh i do terénu.

Sportovní analogové hodinky vs. digitální sporttestery

Sportovní analogové hodinky sice nehýří funkcemi, ale zato jsou navrženy speciálně pro pohyb v terénu. Kromě toho, že z nich odečtete čas, bývají vybaveny stopkami, luminiscencí na ručičkách nebo indexech a solidní odolností. Nejoblíbenějším materiálem pro výrobu pouzder sportovních hodinek je nerezová ocel v kombinaci s minerálním či safírovým sklíčkem. Na rozdíl od lehkých a mnohdy snadno zničitelných sporttesterů si tak z kontaktu se zemí či skálou odnesou pár vlásečnic na pouzdru, ale strojek je dobře chráněn před újmou.

Správný řemínek - půlka úspěchu

Dalším nezanedbatelným faktorem při výběru je materiál řemínku. Hodinkový pásek z pravé kůže lahodí oku, ale pár měsíců na potícím se zápěstí je zárukou ne zcela příjemné vůně. Proti ocelovým řemínkům mluví váha, textilní se zase snadno zničí a déle schnou. Nejpraktičtější volbou pro sport tak zůstává pryž či silikon, které se lépe udržují, nevadí jim pot ani voda a nestudí.

Klasika pro běžce

S pády a nárazy se hodinky s ocelovým pouzdrem vyrovnají se ctí. Co jim ale příliš nesvědčí jsou otřesy a vibrace. Automatické hodinky patří ke chloubě klasické hodinařiny, ale na sportovní výkony nejsou stavěné. Pokud při sportu nechcete hodinky odkládat, raději sáhněte po odolnějším modelu s quartzovým strojkem, jehož přesnost neovlivní, ani když si s ním každé ráno zaběhnete svoji pravidelnou desítku.

Sportovní hodinky podle Švýcarů

Spojení “švýcarská kvalita” není ani v kategorii sportovních hodinek jen prázdnými slovy. Důkazem je řada výrobců, kteří si zakládají na kvalitě a zároveň jsou jejich hodinky cenově dostupné. U nás patří k nejoblíbenějším značka Wenger, vyrábějící původně švýcarské nože. Za pozornost u ní stojí řada Wenger Sea Force, která nabízí skvělý poměr cena/výkon. Kombinace ocelového pouzdra, safírového sklíčka, vodotěsnosti do 200 m, lunety z titankarbidu, luminiscence SuperLuminova a šroubovací korunky je léty prověřená a letos se všechny modely dočkaly odlehčeného designu. Ať už vás zaujal starší model nebo letošní novinka, v obou najdete vytrvalého společníka pro každé sportovní dobrodružství.

Poslední aktualizace: 2.12.2016
Běháte s hodinkami, ale digitálky vás nelákají? na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu