Loading...

Blanenské vítání svatého Martina

Tipy a novinky

Stalo se již dobrou tradicí, že o svatomartinském víkendu projde blanenskými ulicemi průvod s patronem města, svatým Martinem na bílém koni, v čele. Blanenské vítání svatého Martina je bez nadsázky jednou z nejzdařilejších podzimních akcí na jižní Moravě.

Slavnostní zahájení oslav proběhne v pátek 11.11. v 11:00 hod. V areálu kostela sv. Martina již od pátečního rána budou moci návštěvníci zažít unikátní medové a později večer i noční prohlídky kostela. V celém areálu budou po celý pátek i sobotu připraveny dílničky, prohlídky a občerstvení ve Svatomartinské kavárničce.

Sobotní Svatomartinský košt je zaměřený na svatomartinské, mladé, přívlastkové a jakostní víno a jeho degustaci. Součástí akce bude i prodej regionálních produktů a v kulturním programu vystoupí cimbálová muzika a mnozí další. Večer zakončí slavnostní světýlkový průvod pro děti a přivítání sv. Martina v kostele.

Hlavní oslavy se uskuteční v neděli 13. listopadu, kdy městem projde historický svatomartinský průvod. Po celý den je v zámeckém parku připraven stylový jarmark s bohatým kulturním a historickým programem, v němž vstoupí např. Jožka Šmukař s kapelou, diváci zhlédnou velkou bubenickou show nebo historický turnaj na koních. Na zámku bude připraven program pro děti, mimořádné zámecké prohlídky a posezení ve sklepní vinárně. Víkendový program bude zakončen laserovou show.

Vydejte se tedy o víkendu 11. – 13. 11. 2016 do Blanska na svatomartinské oslavy. Nudit se zde rozhodně nebudete!

Blanenská informační kancelář „Blanka“

Rožmitálova 6, 678 01 Blansko
tel.: +420 516 410 470
e-mail: infocentrum@blansko.cz
www.blansko.cz
www.blanensko.cz

Poslední aktualizace: 31.10.2016
Blanenské vítání svatého Martina na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu