Loading...

Česko je plné pohádkových skřítků, chceš se s nimi seznámit?

Tipy a novinky

Pěšinka, Kolečko a Cimbuřík jsou veselí skřítci, kteří milují dobrodružství. Najdeš je podél pěších stezek, cyklistických tras, na hradech, zámcích a dalších památných místech v Čechách a na Moravě, kde všude pro tebe chystají spoustu zábavy a dobrodružství.

Pěšinka válí sudy všude tam, kde jsou třeba pěší stezky. Původně to dělal proto, aby se ostatní skřítci a hlavně skříťátka nezatoulala a trefila pohodlně do své chaloupky. A jelikož jako každý skřítek rád poznává zajímavá místa plná dobrodružství, jsou těch pěších stezek plné kopce a po celé naší zemi.

Kolečko je skřítek cyklistický, hlídací. Dává pozor, aby byly všechny cyklistické trasy v pořádku, aby žádné z dětí nemohlo zabloudit a aby se vůbec z kola moc nepadalo. Uvidíš ho ale jen zřídka, sám totiž jezdí děsně rychle na kole a většinou je z něj vidět jenom šmouha. Možná, že ale potkáš jeho nejlepšího kamaráda myšáka Huberta.

Cimbuřík je velmi plachý skřítek hradní, který lítá z hradu na hrad na sově Amélii a strašně rád soutěží. Pojď soutěžit s ním, je to zábava a můžeš vyhrát noc na hradě Karlštejn, kde dozajista straší a kam lítá Cimbuřík nejraději, takže ho tam určitě alespoň zahlédneš.

Řekni mamce s tátou, ať se zaregistrují na www.pohadkovecesko.cz, kde mimochodem uvidíš, jak vypadají naši skřítkové, ale také získáš mnoho tipů na výlety. Pošleme ti speciální dětský pas, do kterého budeš sbírat zvláštní razítka, nebo si tam můžeš zapisovat či kreslit své zážitky.

Léto je před námi a dobrodružství nečeká, tak nečekej ani ty a prozkoumej Pohádkové Česko!

Poslední aktualizace: 5.9.2011
Česko je plné pohádkových skřítků, chceš se s nimi seznámit? na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu