Loading...

Cesta na dovolenou začíná na výstavišti

Tipy a novinky

Hledáte inspiraci k cestování nebo přesné a Aktuální informace o vyhlédnutých cílech? Chcete se pobavit a ochutnat speciality regionálních kuchyní? Vyzkoušet si aktivní dovolenou se sportem nebo se zaposlouchat do vyprávění zkušených cestovatelů? To všechno nabídne od 17. do 20. ledna Brněnské Výstaviště a tradiční veletrhy cestovního ruchu GO a REGIONTOUR.

Zájem o domácí turistiku v posledních letech roste a jedním z důvodů je stále se zkvalitňující síť služeb v českých a moravských krajích. Přesvědčit se o tom můžete v pavilonu P, kde budou o přízeň návštěvníků bojovat všechny turistické regiony České republiky i poskytovatelé konkrétních služeb v cestovním ruchu. Novinkou je festival RegFoodFest s nabídkou krajových specialit a regionálních potravin, kde si přijdou na své i milovníci vína nebo kávy. Velký důraz je letos kladen na aktivní trávení dovolené a návštěvníci poprvé dostanou šanci si některé sporty přímo na místě vyzkoušet. S konkrétními možnostmi aktivní dovolené se podrobně seznámí v Cyklistické vesničce a v expozicích Golf a Dovolená na vodě v sousedním pavilonu F.

Tento pavilon ovládne veletrh GO a přehlídka zahraničních destinací. Mezi vystavovateli nechybějí tradiční účastníci jako Vítkovice Tours, CK Victoria, Atis, America Tours nebo Kovotour plus, po dvou letech se vrací CK Neckermann. Významně posílila účast Dolního i Horního Rakouska, které zastupují regionální turistické centrály a řada místních poskytovatelů služeb. Zajímavostí bude hotelbus, který zaparkuje přímo v pavilonu F. Návštěvníci se tak mohou „na vlastní kůži“ přesvědčit, jaké pohodlí včetně doprovodného pikniku tento způsob cestování nabízí. Tradicí jsou dvě pódia s doprovodným programem asociací cestovních kanceláří, na kterých vás budou lákat k návštěvě jednotlivé zahraniční destinace. A kam můžete vyrazit? Třeba do Číny, Indie, USA, Dominikánské republiky nebo na Island.

Kdo se chce toulat ještě dobrodružněji, nesmí vynechat 16. festival GO KAMERA, který je největším cestovatelským setkáním v Čechách i na Slovensku. Letošním tématem je Nepál a můžete se těšit na řadu zajímavých osobností – horolezců, polárníků, filmařů, spisovatelů i cestovatelů. Ve dnech 17. až 20. ledna proběhnou v sálech Kongresového centra na brněnském výstavišti více než dvě desítky atraktivních besed a promítání.

Zbývá to nejdůležitější – který den si vybrat k návštěvě. Čtvrtek je tradičně určen především odborníkům, v pátek jsou zváni studenti a zástupci odborných škol. Rodiny z dětmi na veletrh zamíří hlavně v sobotu, kdy je pro malé návštěvníky připraven bohatý doprovodný program. V 11 hodin je čeká vystoupení Dády Patrasové a po celý den se jim o zábavu postará Asociace kempů ČR se vzorovým animačním programem: malování na trička, malování na tváře, rukodělné činnosti i výtvarné soutěže. Senioři by si měli vybrat neděli, kdy je nejen pro ně sníženo vstupné na 80 korun. Brány výstaviště se otevírají každý den v 10 hodin.

Poslední aktualizace: 14.1.2013
Cesta na dovolenou začíná na výstavišti na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu