Loading...

CESTOVATELSKÉ STŘEDY V NÁRODNÍM MUZEU

Tipy a novinky

Cestovní kancelář Livingstone Vás zve na zajímavý cyklus promítání a přednášek v atraktivním prostředí pražského Národního muzea.

Již čtvrtý ročník cyklu Cestovatelské středy můžete pravidelně navštěvovat každou středu (vyjma státních svátků) až do 12.června 2013 v nové budově Národního muzea na Vinohradské 1 v Praze.

Věříme, že i letošní ročník nabídne zajímavé osobnosti, diskuse i podněty k cestám do celého světa. Program je opravdu nabitý!

20.3.2013
LEOŠ VÁLKA, ředitel DOX: AUSTRÁLIE
Nadšenec výjimečných věcí a milovník „výtvarna." Žil 15 let v Austrálii, která ho vyškolila. Po éře developera přestavěl fabriku v Holešovicích na DOX, dnes nejúspěšnější galerii v Čechách. Má obrovský přehled o umění, vymyká se mainstreamu, vždy bude jiný. I v našem večeru...

LUKÁŠ RITTSTEIN, výtvarník: NOVÁ GUINEA
Multikulturní vizionář s širokým záběrem plní galerie šokujícími objekty. Procestoval velký kus světa včetně nejodlehlejších koutů planety, z exotických cest přiváží další náměty a inspirace. Velkou práci odvedl v novoguinejské divočině. Hravou poetikou a výrazným darem slova překvapí i vás!

27.3.2013
ROBERT VANO, fotograf: EMIGRACE
Uznávaný umělec ve velkém světě má v ateliérové fotografii nezaměnitelný rukopis. Velký svéráz šokuje slovníkem a otevřeností, je speciální, kontroverzní, geniální… Patří mezi nejvýraznější osobnosti fotografické scény. Jeho slavné mužské akty pobuřují i oslovují. Co provedou odvážné snímky s vámi?

3.4.2013
JIŘÍ KOLBABA, cestovatel a fotograf: ANTARKTIDA
Každoročně vyjíždí na expedice do nejodlehlejších oblastí světa. Přiváží materiál, který zpracovává do veřejných a mediálních projektů. V Česku i zahraničí organizuje fotovýstavy o krásách světa. Z nových snímků ledového kontinentu až mrazí. Skvělý vypravěč ve strhující slovní show strhne…

10.4.2013
RADIM JANČURA, majitel Student Agency: ZANZIBAR
Student Agency je dnes největší prodejce letenek, vlastní Dům pánů z Lipé, ovládá dopravu Praha-Brno, úspěšně konkuruje ČD a proniká i na německé železnice. Podnikatel roku 2005 dokázal, že doprava nemusí být jen drahá a nudná. Provokuje politiky, boří mýty podnikání. Co zboří v NM?

17.4.2013
BÁRA ŠTĚPÁNOVÁ, herečka a moderátorka: TAIWAN
Vždy svá, originálně výstřední a upřímná. Miluje staré věci, ráda hraje a zpívá, ale zásadně netančí. Prezidentská mluvčí po chodbách pražského hradu jezdila na koloběžce. Čím přejede muzeum?

24.4.2013
VLADIMÍR MERTA, folkový zpěvák: STOPEM PO BRETANI
Režii na pražské FAMU zakončil filmem Smrt krásných srnců. Výrazná osobnost akčního umění se dnes věnuje i malbě. Člen sdružení Šafrán, hrál v Čundrground. Jak rozehraje minulostí zakazovaný hudebník sál Federálního shromáždění? Absurdity se dějí!

15.5.2013
PAVLA JAZAIRI, redaktorka a spisovatelka: INDIE
Zpravodajka Českého rozhlasu má perfektní přehled o Africe a Středním východě, proniká umně do mentality odlišných kultur. Vydala 7 knih s tématy od Afriky po Indii. Poodhalí i pozadí bouřlivého Arabského jara?

22.5.2013
BÁRA SLAVÍKOVÁ LITEROVÁ, šéfredaktorka Koktejlu: VELIKONOČNÍ OSTROV
Sličná šéfová nejúspěšnějšího českého geografického časopisu říká: „Život je jako řeka. Co do ní hodím, někde vyplave. Snažím se tam házet jen dobré věci.“ Zda se jí to daří, posoudíte v muzeu. Odolá původní český magazín zahraniční konkurenci?

PETR SLAVÍK, fotograf divoké přírody. Výjimečné momenty umně zachycuje od Afriky po Kamčatku.

29.5.2013
MARTIN BURSÍK, politik: TIBET
Bývalý místopředseda vlády miluje horolezectví. Už před revolucí procestoval Tibet a načerno přešel „utečeneckým“ sedlem do Nepálu. Zdolal Huascarán, zkoušel osmitisícovky Gašerbrum I. a II.

KATEŘINA JACQUES, politička. Obdivovatelka Tibetu, velká bojovnice proti bezpráví a špatnosti. Vyvěsila tibetskou vlajku i v Poslanecké sněmovně…

5.6.2013
PŘEMYSL RABAS, ředitel ZOO Dvůr Králové: ČERNÍ NOSOROŽCI
Biolog a bývalý poslanec nedávno nastoupil do vedení královédvorské zoologické zahrady. Pro Českou televizi natočil dokumentární cyklus „Přežili rok 2000“ o záchraně vymírajících živočišných druhů. Za černými nosorožci se vydal do Keni a Tanzánie.

12.6.2013
PETR ŠABACH, spisovatel: PAŘÍŽ
Podle jeho předloh točí režisér Hřebejk úspěšné filmy Šakalí léta, Pelíšky, Pupendo… Autor vyhraněného stylu říká: "Život nepíše povídky s pointami. Nikomu z nás se nestala příhoda, která by se dala hned vyprávět v silvestrovské televizi."

LADISLAV HORÁČEK, majitel nakladatelství Paseka
Své nakladatelství „vytváří“ v přátelských rozhovorech u piva. Tam prý srší nápady…

Začínáme vždy v 19:00 hodin.
Vstupenky za 100,-Kč jsou v prodeji na pokladně Národního muzea vždy v den konání dané přednášky.
Více na www.cestovatelsketredy.cz

Poslední aktualizace: 19.3.2013
CESTOVATELSKÉ STŘEDY V NÁRODNÍM MUZEU na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu