Loading...

Chodsko láká na tradice a má i novou publikaci

Tipy a novinky

„Všude dobře, doma nejlíp,“ jako by si říkali Češi v posledních letech. Češi totiž znovu začínají objevovat krásy České republiky. A tak nelze minout svérázný, jedinečný, osobitý kraj ležící u bavorských hranic. Chodsko – to je pojem nejen v Čechách, ale i zahraničí.

V tomto regionu Plzeňského kraje je stále malebná, místy panenská příroda. I to je důvod, proč sem vyrazit. Na kole, pěšky, s hůlkami, to je skoro jedno. Turistické trasy a cyklostezky jsou vedeny napříč celých Chodskem. Pravou atmosféru tu ale dělají zvyky a tradice. Jako bychom se ocitli v jiné době, když procházíme tichou chodskou vesničkou, míjíme staré chodské chaloupky a z kostela vychází stařenka oblečená v chodském kroji. Ještě více zaujme ale maminka, která o pouti obleče sebe a své malé děti do chodských krojů. Pro přijíždějící turisty je téměř atrakcí. Lidé si tu naštěstí udržují zvyky a tradice dodnes. A to je důvod, proč Chodsko láká. O největší pouti konající se v srpnu, nesoucí název Chodské slavnosti, sem přijíždějí desetitisíce lidí. Letos jich pořadatelé uváděli na 80 tisíc.

Foto: Bekmen

Pokud jste ještě Chodsko pořádně neprozkoumali, tak to rychle napravte. Ještě než ale vyrazíte, začtěte se do nové publikace o Chodsku, kterou vydal Plzeňský kraj. Prozradí vám o tomto nádherném regionu to, co možná nevíte. Nová publikace Chodsko doplňuje nové turistické materiály, které v letošní turistické sezoně vydal Plzeňský kraj.

Všechny nové publikace můžete získat na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP 2012. Kraj ho chystá letos už na září, opět v Hale Lokomotiva v Plzni. Od 20. do 22. září se představí velké množství vystavovatelů nejen z Čech, ale i zahraničí. A všichni návštěvníci mají jako každý rok vstup zdarma.

Více na turistickém portále Plzeňského kraje www.turisturaj.cz.

Projekt Do Plzeňského kraje za přírodou, tradicemi a gastronomií je spolufinancován Evropskou unií.


Foto: Bekmen

Poslední aktualizace: 3.9.2012
Chodsko láká na tradice a má i novou publikaci na mapě
Autor: Bekmen
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu