Loading...

Chorvatsko: letní destinace číslo 1 nejen pro Čechy

Tipy a novinky

To, že je Chorvatsko destinací číslo jedna pro letní dovolené Čechů, není jistě žádné překvapení. Tato země je ale oblíbená i u dalších evropských národů – jedničkou je také třeba pro Slováky, Rakušany, Poláky, Maďary i samotné Chorvaty. Pro Němce je po Mallorce na 2. místě. **

Ceny ubytování v nejoblíbenějších destinacích Čechů v červenci výrazně stouply

Hotelový vyhledávač trivago.cz přináší velký přehled cen ubytování v Chorvatsku. Nejvyšší meziměsíční nárůst cen v pro Čechy TOP 21 destinacích byl zaznamenán v destinaci Krk – oproti červnu zde došlo k průměrnému růstu cen ubytování o 83 % a na noc ve dvoulůžkovém pokoji si tak v červenci připravte 4 202 Kč. Nejdráže, co se ubytování týká, je v červenci v městečku Brela na Makarské riviéře – noc zde vyjde v průměru na 5 698 Kč.

Nejlevnější ubytování v červenci najdou Češi přímo u Plitvických jezer (2 256 Kč), dále v přístavním městě Pag (2 736 Kč) a v Zadaru (2 766 Kč). Na druhé straně toho, kde si je za ubytování třeba připlatit, je již zmíněná Brela, následují Dubrovník (5 146 Kč), Baška (4 876 Kč) a Hvar (4 873Kč).

Průměrný meziroční nárůst cen ubytování je v těchto 21 chorvatských destinacích 10 %. Zatímco loni zaplatili turisté v červenci v destinaci Krk v průměru 3 364 Kč, letos je to o 25 % více. Stejný nárůst je také u Plitvických jezer. Pouze v letovisku Novalja došlo k meziročnímu poklesu ceny ubytování, a to o 11 %.

Podíváme-li se na loňské léto, v srpnu 2015 došlo (v těchto 21 chorvatských destinacích) k meziměsíčnímu nárůstu ceny ubytování v průměru o 5 %. Ke zdražení došlo v 16 z nich, nejvíce u Plitvických jezer (o 17 % oproti červenci), Rovijn (16 %), Poreč (12 %) a Rabac (11 %). Naopak k mírnému zlevnění došlo v destinacích Primošten (pokles o 6 %), Split (- 5 %), Novalja (- 4 %) a Makarska (- 1 %). Průměrná cena v Baška Voda se tehdy nezměnila.

** Pozn.: Do analýzy oblíbenosti Chorvatska u jednotlivých národností byla zahrnuta data splňující následující podmínky: vyhledávání ubytování pro období 1.6.2016 – 31.8.2016 s délkou 6 nocí a více.

Všechny ceny jsou uvedeny za noc a dvoulůžkový pokoj.

O Indexu hotelových cen trivago (tHPI)

Celoroční vývoj cen ubytování a statistiky pro další evropská města naleznete na stránce: http://company.trivago.cz/thpi/

Všechny zmiňované ceny vyplývají z indexu hotelových cen, který na základě nabídky různých internetových rezervačních stránek sestavuje hotelový srovnávač trivago.cz. Počet indexovaných portálů nabízejících rezervaci hotelů přesahuje 250, prezentované ceny jsou průměrem všech nabídek od těchto stránek ve zmiňovaných městech.

O trivagu

Cestovatelé najdou tu nejlepší nabídku ubytování na www.trivago.cz. trivago jakožto největší hotelový vyhledávač porovnává nabídky 1 milionu hotelů na více než 250 rezervačních stránkách. trivago disponuje také více než 200 miliony recenzí shrnujícími zkušenosti předchozích hotelových hostů a databází 15 milionů fotografií. Přes 120 milionů návštěvníků měsíčně nalezne svůj ideální hotel díky použití trivago filtrů. trivago bylo založeno v roce 2005 v německém Düsseldorfu a v současnosti je v provozu 55 mezinárodních platforem ve 33 jazykových verzích.

Poslední aktualizace: 14.7.2016
Chorvatsko: letní destinace číslo 1 nejen pro Čechy na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu