Loading...

CÍRKVE POMÁHAJÍ ROZVOJI CESTOVNÍHO RUCHU

Tipy a novinky

Cestovní ruch je jedním z nejdynamičtěji rostoucích odvětví české ekonomiky. Přesto je do něj oproti rozvinutějším západním zemím stále zapojeno jen velmi nízké procento památek a značný kulturní i ekonomický potenciál mnoha lokalit tak zůstává nevyužitý. Zlepšení tohoto stavu slibují Memoranda, která dnes se zástupci Českobratrské církve evangelické, Církve československé husitské a Pravoslavné církve uzavřela agentura Helptour.

V uplynulých letech byly vynaloženy značné finanční prostředky na obnovu infrastruktury cestovního ruchu. Investice do rozvoje ubytovacích zařízení, oprav památek a pamětihodností, ale i do údržby a oprav technické infrastruktury už dnes umožňují, aby nabídka služeb cestovního ruchu odpovídala očekávaným standardům nejen v Praze a velkých městech, ale na celém území České republiky. Infrastruktura je pouze nezbytným předpokladem, který klienty neodradí od návštěvy.

Stále je však zásadní vytvořit takovou turistickou nabídku, která zahraniční návštěvníky přesvědčí, že mají zájem navštívit právě Česko. Tato skutečnost je i jednotící myšlenkou tzv. „církevní turistiky“. Česká republika, na jejímž území se v průběhu téměř jedenácti a půl století od poselstva východních („pravoslavných“) věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje psaly dějiny mnoha křesťanských proudů, jakož i judaismu, je přitom pro její rozvoj vynikajícím kandidátem.

Z aktuální statistiky příjezdového cestovního ruchu za 1. čtvrtletí 2012 Českého statistického úřadu vyplývá, že významné množství návštěvníků přijíždí do České republiky z Německa (5,9 mil.), Polska (1,5 mil.), Rakouska (1,3 mil.), Slovenska (1,3 mil.) a Ruska (1,9 mil). V tomto ohledu stojí za to při vytváření nabídky produktů poznávacího cestovního ruchu pro návštěvníky z těchto destinací věnovat mimořádnou pozornost duchovní tradici v těchto zemích.

Projekt MAGNI „Cesty s příběhem“, realizovaný agenturou Helptour v roce 2011, má za cíl představit Českou republiku jako destinaci bohatou na jedinečné památky jak mnoha křesťanských směrů, tak také židovské komunity. Rok 2012 je z pohledu značky Magni zasvěcen představení rozdílnosti jednotlivých církví a tradic. Dnes podepsaná Memoranda mají za cíl navázat s jednotlivými církvemi individuální spolupráci při vytváření produktů cestovního ruchu.

Poslední aktualizace: 2.7.2012
CÍRKVE POMÁHAJÍ ROZVOJI CESTOVNÍHO RUCHU na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu