Loading...

Co nového vás čeká v destinaci Orlické hory a Podorlicko v roce 2012

Tipy a novinky

Také v nadcházejícím roce 2012 vám destinace Orlické Hory a Podorlicko poskytne rozmanitou nabídku pro turisty. Novinky ze svých měst a obcí představila na svém pravidelném setkání informační centra počátkem prosince v Deštném v Orlických horách.

S příchodem vánočních svátků se nejprve podívejme na svahy Orlických hor. Do horského střediska Deštné v Orlických horách se nyní pohodlně dostanete přímým autobusovým spojem Hradec Králové – Deštné v Orlických horách. Zde na vás bude čekat také nově otevřena sjezdovka dlouhá 550 m. Připraveny jsou 21% slevy na 4, 5, a 6 denní permanentky. Jakým způsobem slevu získat najdete na webovém portále www.orlickehory-cz.info nebo v nových zimních turistických novinách, které jsou k dostání na pultu informačních center. Bude tedy z čeho vybírat. V Orlickém Záhoří byl odhalen unikátní dřevěný Betlém v životní velikosti. Ten budete moci shlédnout nejen v období vánočních svátků, ale následně po celý rok v místním kostele.

Letní sezona je ještě relativně daleko. Přijměte tedy alespoň „ochutnávku“ z připravovaných novinek. V Rychnově nad Kněžnou bude již třetím rokem probíhat „Prohlídka města se Zilvarem“. Své město Vám každý pátek představí Pepek Zilvar z chudobince. Pro rok 2012 si organizátoři přizvali na pomoc další postavy z Poláčkova románu „Bylo nás pět“.

Zkusili jste již spát přímo na zámku? Přijeďte prožít tento nevšední zážitek na zámek v Potštejně. Posnídejte v zámecké cukrárně, prohlédněte si zámek a navštivte Pohádkov a Bubákov. Nabídka je určena jak milovníkům romantiky, tak rodinám s dětmi.

V průběhu letní sezony vás čekají novinky také na Novém zámku v Kostelci nad Orlicí. Majitelé vás pozvou k příjemnému posezení do zámecké kavárny a navštívit budete moci také expozici s průvodcem.

V červenci otevře své brány Tvrz Orlice, která se nachází na okraji města Letohradu uprostřed přírody. Po dokončení revitalizace vznikne nová turistická atraktivita, která návštěvníkům nabídne nejen prohlídku opravené tvrze s originálním gotickým a renesančním sklepením, sbírkou zbraní, funkční historickou knihtiskařskou dílnou a dalšími expozicemi, ale i restauraci a ubytování.

Pokud se vypravíte do Jablonného nad Orlicí, bude Vás zde čekat nová naučná stezka „Okruh městem“.

Novinkou v Lanškrouně jsou informační LED panely, na kterých se dočtete Aktuální informace o dění ve městě a jeho okolí. Významnou novinkou bude postupné zpřístupnění Lanškrounských rybníků. Bude se jednat o úpravu rekreační stezky spojené se zázemím pro veřejnost, které bude vybaveno skříňkami a sociálním zařízením.

Pro milovníky hudby máme dobré zprávy. V Žamberku budete moci v červnu opět zavítat na již tradiční festival Jam Rock, jehož bohatý program láká každým rokem více hudebních příznivců.

Novinky, které ocení především milovníci vodních sportů, jsou spojeny také s realizací projektu Vodácká řeka Orlice. Vytvořena bude například nová vodácká mapa, vodácké značení na toku řeky, nebo potřebné vstupy a výstupy z řeky.

Věříme, že se vám v destinaci Orlické Hory a Podorlicko bude líbit a budete se k nám rádi vracet.

Orlické hory a Podorlicko

www.orlickehory-cz.info

Poslední aktualizace: 27.12.2011
Co nového vás čeká v destinaci Orlické hory a Podorlicko v roce 2012 na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu