Loading...

Cyklomapa je na světě, brzy bude k zakoupení v Turistickém informačním centru

Tipy a novinky

Ještě horká je cyklomapa, kterou právě pro všechny příznivce cykloturistiky vydalo město Most. Vyznačeno je na ní více než 160 kilometrů cyklistických tras, většinu z nich už město ve spolupráci s Technickými službami města Mostu nechalo označit. Tam, kde označníky scházejí, budou zabudovány v nejbližší době.

Cyklotrasy vedou magickou krajinou s vrchy Českého středohoří, ale i v místech, kde dosud probíhá těžba hnědého uhlí. Pro všechny trasy však platí, že vedou po stávajících málo frekventovaných silnicích a lesních i polních cestách a voleny byly tak, aby vyhovovaly i rodinám s dětmi.

Cyklomapa poslouží sportovcům nejen k výběru trasy a ke snazší orientaci, ale z brožurky, která je její součástí, se dozví i řadu praktických informací, jako je délka a obtížnost trasy včetně jejího profilu, ale také zajímavostí, které na trase uvidí a mohou navštívit.

Cyklomapa Mostu a jeho okolí byla vydána v nákladu dva tisíce kusů a k zakoupení bude v Turistickém informačním centru (v budově magistrátu v Radniční ulici, vchod vedle obřadní síně). O zahájení prodeje budeme informovat.

Cyklotrasy propojují obce Havraň, Malé Březno, Strupčice, Vrskmaň, Vysoká Pec, Černice, Horní Jiřetín, Janov, Hamr, Chudeřín, Litvínov, Louka u Litvínova, Mariánské Radčice, Braňany, Želenice, Liběšice, Chouč, Lužice, Dobrčice, Skršín, Bečov, Zaječice a Polerady.

Poslední aktualizace: 29.8.2013
Cyklomapa je na světě, brzy bude k zakoupení v Turistickém informačním centru na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu