Loading...

Cykloturistika na Východní Moravě

Tipy a novinky

Kouzlo rozmanitosti Východní Moravy si dokonale vychutnáte ze sedla jízdního kola. Možností je celá řada, tento region nabízí více než 2500 kilometrů značených cykloturistických tras, z toho zhruba 300 km tvoří jedinečné páteřní cyklostezky umožňující poznat krajinu od horských pramenů až do úrodných vinařských oblastí.

TOP nabídkou jsou jednotlivé úseky Cyklostezky Bečva, která je právem nazývána Královnou cyklostezek Moravy. Na svých 160 kilometrech prochází horskými vesničkami, protíná významná města na Valašsku i v Moravské Bráně. A po celé délce nabízí řadu možností k občerstvení a odpočinku, ale také odbočky na stovky kilometrů tras vhodných pro horská kola nebo do zábavných bikerských areálů se skvělými traily. Příroda Beskyd, Javorníků a Hostýnských vrchů vám učaruje.

Trochu jiný charakter má páteřní cyklostezka vedoucí podél vodní cesty Baťův kanál. Z Kroměříže do Uherského Ostrohu je vybudováno rovinatou krajinou s remízky lužních lesů 50 km bezpečné cyklostezky. Prohlédnete si památky UNESCO v Kroměříži, v Otrokovicích můžete odbočit do Zlína a prohlédnout si proslulou zoo v Lešné či vyšlápnout na zříceninu hradu Lukova. Úrodné a pohostinné Slovácko láká k prozkoumání místních pochoutek včetně Moravských vinařských stezek na svazích Bílých Karpat či Chřibů, či k návštěvě historických památek, mezi nimiž vyniká hrad Buchlov, zámek Buchlovice, poutní areál ve Velehradu či Archeoskanzen v nedaleké Modré. Více na www.vmnakole.cz.

Nenechte si ujít: Bikemaraton Drásal České spořitelny, Holešov 25. 6. 2016

Poslední aktualizace: 20.6.2016
Cykloturistika na Východní Moravě na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu