Loading...

DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ V KLATOVECH 2012

Tipy a novinky

Klatovy se každoročně připojují ke Dnům evropského dědictví (European Heritage Days 2012). V měsíci září se otevřou nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek a objektů, které jsou zčásti nebo zcela nepřístupné. V letošním roce se tato akce uskuteční ve dnech 7. - 9. září 2012.

Veřejnost v těchto dnech bude moci za zvýhodněné vstupné navštívit tyto památky a instituce: katakomby, okrouhlici ve Vrchlického sadech, muzeum, Černou věž.

Kdo by se chtěl o klatovských památkách dozvědět více, může využít sobotní organizované vycházky s odborným výkladem průvodce.

Dny evropského dědictví budou zahájeny v pátek 7. 9. 2012 koncertem Lenky Filipové v jezuitském kostele na náměstí v 19:00 hodin.

V sobotu je od 10:00 hodin na klatovském náměstí připraven zajímavý program pro širokou veřejnost. Starší generaci přiláká dechovka, historické písně skupiny Milvus nebo si příchozí mohou zazpívat staropražské písničky. Mládež zase jistě osloví ukázky španělských tanců, šermíři nebo klatovský taneční soubor Šumavánek.

V 18:00 hodin začne v jezuitském kostele na náměstí koncert skupiny Gospel Time.

Celá akce bude zakončena nedělní vycházkou s Klubem přátel Klatovska. Na programu je výlet kolem lesoparku Hůrka a prohlídka nově rekonstruované kapličky nad obcí Beňovy.

Těšíme se na Vaši účast!

Poslední aktualizace: 4.9.2012
DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ V KLATOVECH 2012 na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu