Loading...

Do Česka míří o Velikonocích hlavně Němci

Tipy a novinky

Víkend prodloužený o velikonoční pondělí se v Praze chystají strávit především turisté z Německa. Hlavní město je sice letos populární také mezi Italy a Brity, naši západní sousedé však budou o nadcházejících svátcích přesto tvořit více než třetinu všech příchozích zahraničních hostů.

Popularitu mezi německými turisty ukázala analýza internetového vyhledávače hotelů trivago, který srovnal podíl jednotlivých evropských turistů na rezervacích ubytování v Praze v období 29. března až 1. dubna 2013. Na Německo jich přitom připadlo celých 38 procent. V pořadí druzí Italové pak představují jen necelých 14 % rezervací.

Zjištěné údaje potvrzují statistiku ČSÚ, podle níž německým návštěvníkům patří první místo celoročně. Do Prahy však oproti celoročním trendům míří na Velikonoce méně Španělů a Francouzů.

Právě francouzská metropole je přitom o letošních Velikonocích nejvyhledávanější zahraniční destinací mezi tuzemskými turisty. Na město nad Seinou připadá celkem 7 procent rezervací. Čtvrtina Čechů, kteří provedli rezervaci ubytování online, však zůstává věrna České republice a na Velikonoce zamíří do Prahy.

V celkovém objemu však na tuzemské návštěvníky připadá jen 1,26 procenta všech velikonočních rezervací v hlavním městě.

O trivagu
Internetový vyhledávač ubytování www.trivago.cz srovnává ceny 600 000 hotelů na více než 150 rezervačních stránkách. Svým 20 milionům návštěvníků měsíčně nabízí též na 34 milionů recenzí shrnujících zkušenosti předchozích hotelových hostů. Tyto jsou navíc doplněny o databázi 14 milionů fotografií. Hotely všech kategorií lze nalézt pomocí snadno použitelných filtrů. Centrála společnosti se nachází v německém Düsseldorfu, kde bylo trivago v roce 2005 založeno. V současnosti je v provozu 30 jazykových verzí, češtinu nevyjímaje.

Poslední aktualizace: 21.3.2013
Do Česka míří o Velikonocích hlavně Němci na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu