Loading...

Dolní Rakousko – ráj pro cyklisty požitkáře

Tipy a novinky

Kromě osmi TOP cyklotras sází Dolní Rakouskou stále více na nabídky hvězdicových vyjížděk na kolech, kdy se z jednoho centrálního bodu podniká více jednodenních výletů do okolí, a to jen s lehkým zavazadlem.

Hvězdicové cyklovýlety, které lze zcela naplánovat podle krásného počasí, jsou v jednotlivých destinacích ve znamení různorodosti krajiny. Ve Weinviertelu tak můžete příjemně cestovat na kole kolem městečka Retz po stopách vína, ve Waldviertelu zase poznávat panenskou přírodu mezi rašeliništi, vrchovišti a hustými lesy, v Mostviertelu můžete následovat zvlněný tok řeky Traisen v podhůří Alp, ve Vídeňském lese si vychutnáte změnu z vinohradů na ukázkové zahrady, ve Vídeňských Alpách poznáte kopce Bucklige Welt a na Dunajské cyklostezce, nejoblíbenější cyklotrase Dolního Rakouska, objevíte neobvyklé kulturní krajiny a spoustu mimořádných památek a zajímavostí.

Pro vinofily a milovníky kultury: cyklistika v oblasti Thermenregion Wienerwald
Víno, kulturní a přírodní požitek v kombinaci se sportovní aktivitou jsou zde v centru dění. Kolem města Baden si vychutnáte radost z jízdy na kole při vyjížďkách za výletními cíly, například na zámek Laxenburg nebo do kláštera Heiligenkreuz, pauzy plné požitků si dopřejete v oblíbených lokálech „Heuriger“ v Gumpoldskirchenu a Pfaffstättenu.

Pro objevitele a dobrodruhy: rodinná cyklostezka údolím Traisental
Rodiny a milovníci přírody si zde přijdou zcela na své. Rozmanité údolí Traisental (od super lehkých po náročné úseky) můžete skvěle poznávat na kole při vyjížďkách z Wilhelmsburgu. Výletní cíle, jako je Velbloudí divadlo s bílou ZOO, přírodní koupaliště nebo bobová dráha EIBL zajistí dostatek zábavy a napětí pro malé i velké.

Pro fanoušky panoramat a hor: od Bucklige Welt až po Semmering
Vídeňské Alpy jsou oblíbené především u mountenbikerů, kteří hledají sportovní výzvy. Z Krumbachu se tak vyšplháte na pahorky Bucklige Welt a pokocháte se jedinečnými výhledy. Pro vyvážený odpočinek se doporučuje návštěva termálních lázní Therme Linsberg Asia.

Pro milovníky vína a přírody: region Retzer Land ve Weinviertelu
Při vyjížďkách z Retzu si cyklisté požitkáři vychutnají 1600 kilometrů dlouhou síť cyklostezek v největší vinařské oblasti Dolního Rakouska. Na kole se jezdí do nejkrásnějších sklepních uliček, k romantickým vinařstvím a výletním cílům jako hrad Hardegg nebo národní park Thayatal.

Pro milovníky požitků a aktivit: oblastí Wachau přes Krems a Melk
Dunajská cyklostezka prochází oblastí Wachau – památkou UNESCO – a patří k nejoblíbenějším a nejznámějších cyklotrasám v Evropě. Z Marbachu vedou trasy k rytířským hradům, impozantním zámkům a romantickým vinicím.

Pro cestovatele v čase a požitkáře: Waldviertel a železná opona
Nedotčená příroda, mírné kopečky, zasněná lužní krajina, vrchovištní rašeliniště a žulové balvany – to vše očekává vyznavače cyklistiky v Horním Waldviertelu. Z okresního a příhraničního městečka Gmünd vedou tři různé trasy k zámku Weitra, do přírodního parku Hochmoor Schrems (podvodní říše Unterwasserreich), k výletnímu cíli - sýrárně „Die Käsemacher“ nebo do Litschau. O osvěžení se postará jezero Herrensee.

Více informací na: www.dolni-rakousko.info/cyklistika

Poslední aktualizace: 26.4.2016
Dolní Rakousko – ráj pro cyklisty požitkáře na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu