Loading...

Dovolená v Chorvatsku s Adrialand.com

Tipy a novinky

Cestovní kancelář ADRIALAND s.r.o. je evropským touroperátorem se specializací na Jadran – ubytování a kempy Chorvatsko, Itálie, Slovinsko, Bosna a Hercegovina, Černá hora a Alpy a Hory – Rakousko, Itálie, Slovinsko a Bosna Hercegovina. Adrialand sídlí v Brně a má přímé zastoupením ve více než 900 prodejních míst po celé České republice.

Současný Internetový portál ADRIALAND.com patří svojí vysokou informační hodnotou, nabídkou ubytovacích kapacit a doprovodných turistických služeb mezi nejširší na českém trhu.

Chorvatsko je mezi českými turisty nejoblíbenější a nejnavštěvovanější zemi. Dovolená v Chorvatsku se stala již takovou klasikou a stálicí mezi českými turisty. Krása jaderského pobřeží, mnoho ostrovů, zálivů, zátok, překrásných pláží a čisté azurové moře a krásné hory jsou hlavní důvody, proč se turisté do Chorvatska rádi vracejí. Skvělou dovolenou jen pár kilometrů od našich hranic si může dovolit opravdu každý.

Dovolená 2013 u moře v Chorvatsku se vám bude líbit už jen díky naší first či last minute nabídce ubytování (apartmány, kempy a ubytování v soukromí), nabídce těch nejlepších apartmánů přesně podle Vašich individuálních kritérií. A kdo hledá levnou dovolenou, zvolí si například oblíbený kemp.

Do Chorvatska nepotřebujete žádná víza, postačí vám pouze platný občanský průkaz.

Chorvatsko – Chorvatská republika / Republika Hrvatska, kde je hlavním městem Záhřeb. Velikostí je Chorvatsko 123. Zemí na světě s rozlohou 56.542km2 a s počtem obyvatel se řadí na 116. Místo 4.290.612. Hovoří se zde jedním úředním jazykem chorvatštinou, která je podobná našemu jazyku, tudíž zde s domluvou nemají turisté problémy. Platí se zde „kunami“, 1 kuna je 100 lipa HRK. Chorvatsko není členem Evropské unie, stane se tak až 1.7. v roce 2013.

Chorvatsko jako samostatný stát vzniklo 25.6. 1991, kdy se rozpadla Jugoslávie. Geograficky leží na pomezí střední a jihovýchodní Evropy. Za sousedy mu jsou Slovinsko, Maďarsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina a Černá Hora.

Celé Jadranské pobřeží je velmi lákavé pro turisty a to i včetně ostrovů, které k Chorvatsku patří.

Národní park Krka či ostrovy Krk, Pag, Brač, Vir, Rab, Cres, Vis, Korčula.
Na Ostrově Korčula naleznete mnoho památek, než kdekoli jinde. Je zde také mnoho lesů a velmi krásné město Korčula, zde se údajně narodil známý cestoval Marco Polo. Korčula je jedno z nejvíce zachovalých Středověkých měst, kde si jistě užijete skvělou turistiku a krásné koupání.
Ostrov Hvar je charakterizovaný vínem, mořem a také vůní levandule, nazývá se také „ostrov v srdci Jadranu“. Ostrov Hvar je romantickým místem, je zde velmi krásná příroda a také samozřejmě velmi významné pozůstatky historie, což najdeme skoro v celém Chorvatsku.

Dubrovník – město na seznamu světového dědictví UNESCO, nazývaný také jako „perla Jadranu“ Ve městě naleznete mnoho úžasných památek. Pevnosti a středověké hradby. Mezi nejnavštěvovanější města patří samozřejmě Rijeka, Split, Zadar, Makarska a mnoho dalších.

Dalším místem, které je velmi oblíbené jsou Plitvická jezera, kde se natáčel slavný Vinetou. Patří mezi nejstarší a nejcennější místo v Chorvatsku. Je to seskupení několika jezer, která jsou vzájemně propojená vodopády.

Poslední aktualizace: 19.12.2012
Dovolená v Chorvatsku s Adrialand.com na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu