Loading...

Drásal se jede podvacáté!

Tipy a novinky

Drásal se letos koná už podvacáté a to je číslo, jakým se žádný bikemaraton u nás pochlubit nemůže. Sedmý závod Kola pro život v této sezóně, Bikemaraton Drásal České spořitelny, startuje v sobotu 6. července v Holešově.

Královská trasa měří 115 kilometrů a má převýšení 3200 metrů. K největším favoritům z řad profesionálů budou bratři Ondřej a Jan Fojtíkové nebo Jan Jobánek, který Drásala vyhrál už dvakrát a vloni při svém vítězství navíc vytvořil nový traťový rekord.

Dále jsou v nabídce ještě trasy na 53, 37 a 10 kilometrů. Jen přes online registraci se přihlásilo skoro 1300 lidí, další se mohou registrovat v místě. „Před deseti lety, kdy se jel Drásal jako mistrovství republiky v maratonu, tady bylo jen na nejdelší trati asi 1300 lidí. Když jsme zavedli i Kratšího Drásala, stále víc bikerů se přesouvá na tu kratší trasu. Ale když k tomu připočtu každoroční obrovský zájem o dětské závody Junior Trophy, očekávám celkem nějakých 1500 závodníků,“ řekl Jaromír Ondrušák z pořadatelského týmu.

Organizátoři všechny kromě závodů lákají i na doprovodný program včetně koncertu kapely Guns n´Roses revival. Ceny poprvé v historii předá jeden z nejslavnějších občanů Holešova, bývalý fotbalový reprezentant Zdeněk Grygera. Pro děti uspořádá i autogramiádu.

Nejdelší trasa startuje v sobotu z náměstí E. Beneše v 7:45, zbývající trasy v 11:30, 11:55 a 13:00.

Poslední aktualizace: 4.7.2013
Drásal se jede podvacáté! na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu