Loading...

Dva týdny exkurzí po přírodních pokladech ČR

Tipy a novinky

Vydejte se za orchidejemi, prohlédněte si netopýry zblízka a navštivte originální naučné stezky. To vše v červnu s průvodci Českého svazu ochránců přírody a bez vstupného.

Tipů a lákadel na výlet je pro běžného smrtelníka čím dál více. Akce, které se konají druhý a třetí červnový víkend v rámci kampaně Setkání s přírodou se přeci jen něčím liší. Nabízí zkušeného průvodce a možnost na vlastní kůži odhalit větší přírodní zajímavosti než ty, které plní stránky časopisů typu National Geographic. Že jsou přírodní poklady někdy doslova za barákem, nemají lidé často ani tušení.

Zájemci mohou letos vybírat se 14 akcí, které se konají v sedmi krajích České republiky. Často se jedná o lokality, které byly veřejnosti představeny díky programu NET4GAS Blíž přírodě. Lidé se tak mohou zúčastnit počítání orchidejí na bělokarpatské louce Kolo, kde se díky pravidelnému kosení ČSOP rozrostl od roku 2007 počet orchideje prstnatce pleťového z 500 na 3.000 jedinců. Uvidí masožravou rostlinu rosnatku na zachráněné mokřadní louce na Podblanicku, budou moci změřit obvod nejmohutnější lípy Jižních Čech, nahlédnou do dvou jeskyní nebo budou poslouchat a rozeznávat ptáky či obojživelníky na čtyřech akcích u řek a rybníků. Na některých vycházkách je program více zaměřený na děti a jsou pro ně připraveny různé zážitky: noční monitorování lovících netopýrů pomoci batdetektorů nebo procházka s lampiony, poznávání stop zvířat a hravé úkoly ze života motýla babočky.

Pro účastníky bude vyhlášena fotosoutěž. Stačí zachytit obrázek přírody na některé z akcí. Bude se soutěžit o stan, předplatné časopisu Naše příroda, dalekohled nebo trička a publikace o přírodě. Více o kampani najdete na www.setkanisprirodou.cz (stránky se neustále aktualizují).

Poslední aktualizace: 9.6.2014
Dva týdny exkurzí po přírodních pokladech ČR na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu