Loading...

Egejská riviéra - Turisty vyhledávaná perla mezi tureckými letovisky

Tipy a novinky

Nejznámější a také nejhojněji navštěvovaná část Turecka, Egejská riviéra, leží v jihovýchodním cípu země na rozhraní Egejského a Středozemního moře. Naleznete zde typické bílé kamenné domky, jejichž zahrádky zdobí ibišky. Unikátní jsou větrné mlýny, které jsou rozesety doslova po celém pobřeží. Oblast je křižovatkou kultur a má za sebou bohatou historii, proto nemusíte trávit čas jen na pláži. Dodnes se zde nacházepozůstatky jednoho ze sedmi starověkých divů světa - monumentálního hrobu krále Mausola. Dnes jsou nejen přístavní městečko Bodrum, centrum celé oblasti, ale i přilehlé okolí vyhledávány pro malebné pobřeží s malými klidnými zátokami a azurové moře. Většinou pozvolný vstup do moře lemují čisté, písečné pláže s oblázky.

Celoročně příjemné klimatické podmínky, příroda, antické Kulturní památky a výborná turistická vybavenost činí z Egejské riviéry ideální místo pro dovolenou,“ říká Tatiana Poláková, specialistka na letní zájezdy, Neckermann CK. „Značná část námi nabízených hotelů na Egejské riviéře disponuje širokou škálou služeb pro rodiny s dětmi, jako jsou dětské animační programy, atrakce pro vodní zábavu, hřiště, skluzavky, dětské postýlky, židličky nebo dokonce možnost hlídání dětí,“ dodává Tatiana Poláková.

Kdo by si chtěl zpestřit polehávání u moře nebo bazénu výlety, může se vypravit například k Pamukkale. Jedná se o výjimečný přírodní útvar oslnivě bílých vápencových kaskád
s možností koupání v Termálních lázních naplněných smaragdově zelenou vodou. Pokud vás láká architektura, tak na ostrově Kos, na místě narození otce medicíny Hippokrata, se můžete projít úzkými uličkami s typickými řeckými domy. A relaxaci s nádechem tradice najdete ve vyhlášenýchtureckých lázních.

Říká se také, že láska prochází žaludkem. V případě lásky k určité destinaci je toto úsloví také plně platné. Turecká kuchyně je známá díky sladkým i pikantním pokrmům. V tureckém jídelníčku najdeme čerstvé ryby, čerstvou zeleninu, bylinky, grilovaná kuřata či jehněčí maso. Prim mezi ovocem hrají melouny, fíky a meruňky. Mezi oblíbené sladkosti patří vanilkovo-mandlový krém „Keskül“, turecký med „lokum“, rýžový pudink „sütlac“ nebo „tahin“ halva, což je sladká sezamová pasta. Typickou tureckou specialitou jsou mleté masové kuličky (Köfte), pečené jehněčí s chlebem nebo rýží (Dönercis), cuketová palačinka (Mucver) nebo oblíbené dary moře.

Žízeň se v Turecku zahání černým či jablečným čajem a mezi nápoji nesmíme opomenout výbornou tureckou kávu „kahve“. Pokud byste měli chuť na něco ostřejšího, tak lze doporučit tradiční lihovinu „raki“ s anýzovou příchutí podávanou s vodou a ledem.

Na výsledném dojmu z dovolené se značně podílí i kvalita a služby hotelu, v němž jste ubytováni. Neckermann CK přináší tip na hotel v oblasti Egejské riviéry.

YASMIN RESORT NNNNN

Hotel leží v klidné oblasti, přímo na písečné pláži a do centra Turgutreis s obchody, restauracemi a bary je to zhruba 5 km. Město Bodrum s letištěm a výbornou infrastrukturou je vzdáleno 26 km. YASMIN RESORT je rodinný hotel s celkovým počtem 384 pokojů rozdělených do hlavní a vedlejší budovy. Nabízí překrásný výhled do okolí a ve venkovní zahradě najdete tři sladkovodní bazény, z nichž jeden je se skluzavkami. Samostatný dětský bazén, miniklub, dětské hřiště, dětské postýlky a židličky.

Celkové hodnocení hotelu na nezávislém recenzním portálu HolidayCheck je 4,9 (ze 6).

http://www.holidaycheck.cz/hotel-recenze-hotelu_Hotel+Yasmin+Resort+Bodrum-ch_hb-hid_77159.html

Neckermann Cestovní kancelář v rámci koncernu Thomas Cook

Thomas Cook Group plc je druhým největším turistickým koncernem v Evropě. V roce 2010 zajistila celosvětově skupina Thomas Cook dovolenou pro více než 22 miliónů klientů. Thomas Cook působí pod obchodní značkou Neckermann v Německu, Rakousku, Belgii, Holandsku, Francii, Polsku a Maďarsku.

Neckermann Cestovní kancelář v České republice

Neckermann Cestovní kancelář, která patří do skupiny Thomas Cook, působí na českém trhu od roku 2007 a krátké době se zde zařadila mezi důležité zprostředkovatele služeb cestovního ruchu.

Více na www.ckneckermann.cz



Poslední aktualizace: 16.5.2012
Egejská riviéra - Turisty vyhledávaná perla mezi tureckými letovisky na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu