TURISTIKU PODPORUJÍ
61 546 turistů a cestovatelů
111 952 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
1 395 494,- odměny za články
Vyberte, co Vás zajímá v oblasti Svět
Tipy na výlet vybrat: vše / nic
 ↓ 
Druh vybrat: vše / nic
Do přírody
Na golf
Na hory
Na kole
Se psem
Vinařská turistika
Za gastronomií
Za kulturou
Za sportem
Náročnost vybrat: vše / nic
Pro zdatnější
Romantika
Rodina s dětmi
Délka vybrat: vše / nic
Vycházka - půldenní
Celodenní výlet
Putování (více dnů)
Turistické cíle vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava vybrat: vše / nic
Autobusová zastávka
ŽST
Letiště
Žel. stanice
Města, obce, vesnice vybrat: vše / nic
Vesnice
Městečko
Město
Osada
Samota
Městská část
Hlavní město
Přístav
Místní část
Náměstí
Ulice
Městys
Ostatní vybrat: vše / nic
Bivak
Hraniční přechod
Infocentrum
Nordic walking point
Ostatní
Turistická známka
WebKamera
Zajímavost
Památky a muzea vybrat: vše / nic
Hrad
Zámek
Zřícenina
Trosky
Kaple
Klášter
Pomník
Kříž
Chata
Muzeum
Bouda
Kostel
Památník
Měšťanský dům
Salaš, koliba
Letohrad
Farma
Hřebčín
Zámeček
Tvrz
Skanzen
Hradiště
Rotunda
Statek
Dům, budova
Chrám
Hřbitov
Hradby
Lapidárium
Kašna
Socha
Boží muka
Hrádek
Panský dvůr
Rychta
Pevnost, opevnění
Radnice
Drobné památky
Mešita
Synagoga
Příroda vybrat: vše / nic
Hora
Kopec
Štít
Vrchol
Jezero
Potok
Pleso
Rybník
Vodopád
Propast
Minerální pramen
Jeskyně
Krasový útvar
Údolí
Skalní útvar
Jezírko
Řeka
Říčka
Pohoří
Údolí, dolina
Kaňon
Sedlo
Travertíny
Planina
Hřeben
Louka
Pramen
Kámen
Zahrada
Rašeliniště
Slatě
Památný strom
Přírodní park
Ostrov
Sopka
Pobřeží
Poušť
Park
Rokle
Přírodní památka
Vodní nádrž
Studánka
Soutěska
Tůň
Pláž
Poloostrov
Bažina, mokřady
Sport a rekreace vybrat: vše / nic
Lázně
Rekreační oblast
Koňská stezka
Aquapark
Letovisko
Koupaliště
Ledovec
Ski areál
Golf
Půjčovna lodí
Cyklo bar - hospůdka
Cyklo shop - servis
Potápění
Zábava, atrakce
Půjčovna kol
Vinařský cíl
Technické zajímavosti vybrat: vše / nic
Důl, štola, šachta
Elektrárna
Jez
Lanovka
Mlýn
Most
Přehrada
Rozhledna
Technická památka
Zvonice
Výletní místa a parky vybrat: vše / nic
CHKO
Chodník, naučná stezka
Národní park
Odpočinkové místo
Orientační bod
Poutní místo
Rezervace
Rozcestí
Turistická trasa
Turistické destinace
Vyhlídka
Výletní místo
ZOO a botanické zahrady vybrat: vše / nic
Arboretum
Botanická zahrada
ZOO
Trasy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Typ vybrat: vše / nic
Autem
Balónem
Běžecká trasa
Běžky
Cyklotrasa
Golf
In line brusle
Pěší trasa
Po vodě
Ski areál
Náročnost vybrat: vše / nic
Malá náročnost
Střední náročnost
Velká náročnost
Cestopisy vybrat: vše / nic
Tipy a novinky vybrat: vše / nic
Rady a tipy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava
Jídlo a ubytování
Ostatní
Peníze a ceny
Práce a život
Zdraví a bezpečnost
Moje dovolená vybrat: vše / nic
 ↓ 
Kdy jsme jeli vybrat: vše / nic
Jaro
Léto
Podzim
Zima
Délka dovolené vybrat: vše / nic
Méně než 1 týden (do 6 dní)
1 týden (7-9 dní)
Delší než 1 týden (10-12 dní)
2 týdny a více (13 a více dní)
S kým vybrat: vše / nic
Rodina s dětmi do 5-ti let
Rodina s dětmi do 10-ti let
Rodina s dětmi 10-18 let
S partnerem
S přáteli
Typ vybrat: vše / nic
Pobyt
Aktivní dovolená
Poznávací dovolená
Eurovíkend
Plavba
Prodloužený víkend
Zaměření vybrat: vše / nic
K moři
Na lyže
Za zábavou a poznáním
Do přírody
Na hory
Cyklo
Se psem
Na vodu
Aerobic
Golf
Wellness
Potápění
Za kulturou
Zábavné parky
Aquaparky
Gastronomie
Jak jsme jeli vybrat: vše / nic
Autem
Autobusem
Letadlem
Lodí
Jinak
Jak a kde jsme bydleli vybrat: vše / nic
Dům / rekreační objekt
Kemp
Apartmán
Hotel / Penzion
Stravování na dovolené vybrat: vše / nic
Vlastní
Snídaně
Večeře
Polopenze
Plná penze
All Inclusive
Ultra all inclusive
Fotogalerie vybrat: vše / nic
zobrazit výsledky
Změnit oblast
Vyhledat oblast:

Evropská Cestovní Pojišťovna mění název na ERV pojišťovna

Tipy a novinky

Fotografie (1)

Evropská nabízí v Česku pojištění při cestách do ciziny už dvě desetiletí. Jako jediný specialista na cestovní pojištění u nás každoročně vyhrává prestižní ceny v odborných anketách, pojišťuje klienty sedmi z deseti největších cestovních kanceláří a má třetinový podíl na trhu s cestovním pojištěním. K dvacátým narozeninám dostane Evropská nové jméno – od října se z Evropské Cestovní Pojišťovny stává ERV pojišťovna.

„Pro naše klienty se samozřejmě nic podstatného nemění, a když, tak jedině k lepšímu. Díky této změně budou moci využívat ještě širší nabídku kvalitních produktů a služeb,“ říká ředitel obchodu a marketingu ERV pojišťovny Ondřej Rušikvas. Evropská rebrandingem zdůrazní svou příslušnost k mateřské mezinárodní skupině ERV (Europäische Reiseversicherung AG). Ta je s ročním obratem téměř půl miliardy Eur největším hráčem na poli cestovního pojištění v Evropě. „Zázemí silné mezinárodní skupiny nám přináší ještě větší stabilitu a možnost využívat globální zkušenosti a adaptovat je na český trh. Jasněji se začleňujeme do sítě, která působí ve více než dvaceti zemích světa a spolupracuje se čtyřiceti tisíci nemocnicemi a lékaři. Jedna značka, jeden přístup, stejná úroveň péče a servisu nezávisle na tom, zda je klient Čech nebo Němec,“ vysvětluje generální ředitel ERV pojišťovny Vladimír Krajíček.

Spolu s názvem společnosti se změní i logo. ERV spustila zcela nové webové stránky www.ERVpojistovna.cz, které nabízejí snadnější online sjednání pojištění, unikátní systém hlášení pojistných událostí a mnoho dalších zajímavých vylepšení. Vše ostatní však běží stejně jako dosud. ERV pojišťovna zůstává českou akciovou společností a pracují pro ni stejní odborníci se znalostí lokálního trhu. I nadále bude svým klientům poskytovat kvalitní produkty a prvotřídní servis. „Hned v příštím roce chystáme pro klienty novou řadu krátkodobých produktů, které vznikají ve spolupráci s dalšími sesterskými společnostmi. Za zmínku určitě stojí i nové pojištění Business Travel pro pracovní cesty, které uvádíme na trh právě v těchto dnech,“ uzavírá Ondřej Rušikvas.

O ERV Pojišťovně: ERV Pojišťovna (dříve Evropská Cestovní Pojišťovna) je součástí největší světové skupiny cestovních pojišťoven a patří do rodiny největší světové zajišťovny Munich Re. Toto silné mezinárodní zázemí jí umožňuje být i v České republice nositelkou světových trendů ve svém oboru. ERV Pojišťovna nabízí nejširší spektrum vysoce kvalitních produktů od pojištění pro individuální jednorázové cesty přes celoroční pojištění až po skupinové pojištění pracovních cest. Samozřejmostí jsou i speciální pojištění přizpůsobená zaměření cesty (lyžování, golf, rizikové sporty, cesty autem).

Evropská Cestovní Pojišťovna za 20 let pojistila téměř 7 milionů Čechů, jen za posledních 10 let to bylo přes 5 milionů lidí. Zvyšuje se nejen počet turistů, kteří využívají cestovní pojištění, ale i průměrná výše vyplacené škody. Oproti roku 2003 vzrostla téměř o polovinu a dnes dělá 12 tisíc korun.

Zatímco vyplacená škoda se zvyšuje, cena cestovního pojištění klesá. Za dvacet let téměř o pětinu. „ V roce 1993 naši klienti zaplatili za průměrné pojištění do zahraničí více než šest stovek, letos to bylo jen něco málo přes pětset. A to jim nabízíme zcela jistě mnohem lepší a širší pojistné krytí než před deseti lety,“ říká generální ředitel Evropské Cestovní Pojišťovny Vladimír Krajíček. S Evropskou vycestuje do zahraničí každý rok přes 0,5 mil. klientů, za 20 let to bylo celkem 7 mil. klientů. Za jejich léčení v cizině pojišťovna za posledních 10 let odeslala více než 300 000 plateb. Na českém trhu cestovního pojištění má dlouhodobě třetinový podíl. Pojištění ECP nabízí 430 cestovních kanceláří včetně sedmi z deseti největších CK v Česku.

„Služebky“ už nejsou v módě
Počet lidí, kteří vyrážejí na služební cestu do ciziny, klesl za posledních deset let o 60%. Ženy se na služební cesty nehrnou vůbec. Na rozdíl od roku 2003 jich pracovně za hranice vyrazí už jen třetina. Čím dál více firem ale využívá pojištění zahraniční cesty zaměstnanců (2100 firem a institucí u ECP).

Dovolenou trávíme jinak než před deseti lety
Jasnou jedničkou v destinacích je pro Čechy Chorvatsko, a to stabilně už celé desetiletí (2003 – Chorvatsko, Slovensko, Itálie, Řecko, Španělsko). „Slovensko poráží v posledních letech Itálie, roli v tom hraje i lyžování v Alpách. Hitem posledních let je ovšem Turecko. Jezdí tam 4 x více Čechů než v roce 2003,“doplňuje Vladimír Krajíček. V Egyptě je nárůst českých turistů dvojnásobý. O třetinu (33%) lidí víc než před deseti lety tráví dovolenou v hotelu. Autobusy (pokles o 40%) a vlaky (pokles o 38%) jsme vyměnili za auta a letadla. A dovolenou v cizině Češi také zkracují. Vloni jsme na ní trávili v průměru 9 dní, v roce 1993 jsme si dopřávali o den déle.

Mezinárodní asistence Euro-Center se stěhuje z Kodaně do Prahy

Už více než čtyřicet let je řízena mezinárodní asistence Euro-Center Holding z Dánska. Síť jedenácti Euro-Center a dvou asistenčních služeb pomáhá klientům přímo v místech, kde to potřebují, a to po celém světě. Má přes 200 zaměstnanců a ročně řeší ve třiceti jazycích přes 140 tisíc asistenčních případů. Teď bude světová centrála Euro-Center řídit pomoc cestovatelům z Prahy.

První Euro-Center bylo zřízeno v roce 1971 na Mallorce s jasnou myšlenkou - poskytovat servis klientům přímo v místě, kde ho potřebují. Pracovníci Euro-Center pomáhají turistům kdekoli na světě, dohlížejí nad úrovní zdravotní péče v jednotlivých destinacích a zároveň zajišťují, aby klienti neplatili za lékařskou péči víc, než je nutné.„Mezi naše hlavní činnosti patří asistenční služby přímo na místě, kontrola a dohled nad úrovní zdravotní péče v jednotlivých destinacích, místní šetření pojistných událostí a především optimalizace zdravotních nákladů, kde dosahujeme průměrné úspory 24 %,“ vysvětluje výkonný ředitel Euro-Center Holding Mads Fischer.

Do Prahy se organizace stěhuje, aby byla blíž sesterské ERV pojišťovně a mohla lépe integrovat českou asistenční službu EuroAlarm, aby zefektivnila provoz a „srdce Evropy“ vidí Mads Fischer také jako ideální místo pro další expanzi: „Doufáme, že nám stěhování pomůže zvýšit podíl východoevropských klientů v rámci sítě Euro-Center.“ ECH ročně převede platby za více než 60 milionů Eur a spolupracuje s širokou sítí lokálních dodavatelů – v roce 2011 jich bylo téměř 16 tisíc.

Češi potřebují na dovolené častěji lékaře, dramaticky roste počet velkých škod

Podle údajů ERV pojišťovny (dříve Evropské Cestovní Pojišťovny) Češi v létě vyhledávali v zahraničí lékaře častěji než vloni. V červenci a srpnu zaznamenala ERV pojišťovna o 7 % více škod než v loňském roce. Téměř o desetinu vzrostla i výše vyplacené škody. V průměru poslala pojišťovna klientům za ošetření u lékaře či jinou újmu v letních měsících 10 tisíc korun.

Ještě víc to ale je při porovnání prvních osmi měsíců roku 2012. Tam se průměrná škoda vyšplhala dokonce na 12 tisíc korun. „Dramaticky, téměř o 70 % stoupl počet velkých škod nad sto tisíc korun,“ říká ředitel ochodu a marketingu ERV pojišťovny Ondřej Rušikvas. Zatím nejdražší letošní příhodou bylo podle něj zranění klienta na indonéském ostrově Borneo, kde se náklady na hospitalizaci a repatriaci vyšplhaly na 2,75 miliony Kč.

Nejčastějšími problémy, s nimiž se Češi na dovolených potýkají ale zůstávají. Jsou to zažívací potíže, sluneční úpaly a alergie. Nejvyšší nárůst hlášených případů byl v Bulharsku a Řecku. Češi ovšem také stále častěji využívají pojištění zrušení cesty. „Letos řešíme poměrně dost případů, kdy nám lidé hlásí škody storna za neuskutečněný zájezd. Téměř o desetinu více lidí než vloni nakonec na dovolenou třeba kvůli nemoci dětí neodjede,“ vysvětluje generální ředitel ERV pojišťovny Vladimír Krajíček.

Češi nenakupují dovolené dopředu a dopřávají si luxus
Trendem letošního roku je podle ERV pojišťovny velký pokles first momentů. V prvních třech měsících se nákup dovolených na první chvíli propadl téměř o pětinu (17 %) a posunul se na pozdější měsíce. Posiluje prodej samostatných letenek, stále více lidí (10% nárůst) cestuje na vlastní pěst.

Češi si ovšem začínají libovat v luxusních dovolených. „Ačkoliv průměrná cena zájezdů mírně klesá, roste počet opravdu drahých zájezdů. Prodej dovolených za více než 140 tisíc na osobu nebo 260 tisíc za rodinu stoupl o 12 %,“ vypočítává Ondřej Rušikas. Výrazně ovšem klesl počet „zimních“ dovolených u moře, především v Egyptě a na Kanárských ostrovech.


Poslední aktualizace: 8.10.2012
Hodnotit kvalitu příspěvku
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Svět