Loading...

FERDINANDOVO PIVO JE ČESKOU CHUŤOVKOU

Tipy a novinky

Potravinářská soutěž Česká chuťovka má své výherce. O nálepku Dobrý tuzemský výrobek každoročně soutěží celá řada výrobců. Vítězství pomáhá proniknout na trh potravinářským produktům, které splňují vysoké chuťové parametry. Přísným jazýčkům poroty letos nejvíce zachutnalo světlé speciální pivo 15% d´Este, které vaří regionální Pivovar Ferdinand v Benešově.

Slad z ječmene od benešovských sedláků, žatecký chmel „červeňák“ a ryze české suroviny. Pivovar Ferdinand vaří jen z toho nejkvalitnějšího, navíc podle staré receptury. Kombinace, která zaujala porotu potravinářské soutěže Chuťovky roku. Střednímu benešovskému pivovaru tak udělila cenu Dobrý tuzemský výrobek. „Pro představu uvádím, že pivo vařené v CK tancích je "hotovo" za 14 dnů, ta naše 15% za devadesát, pak je to teprve pivo se skutečným řízem,“ uvedl obchodní zástupce pivovaru Václav Vyvadil. Doplnil, že tradiční technologické postupy, spodní kvašení a odpovídající ležení ve sklepích, ve výsledku dávají konzumentům pivo řádně prokvašené, nešizené, neředěné a neuspěchané. Pro Pivovar Ferdinand se nejedná o první vítězství, již dříve byl ohodnocen za polotmavý speciál Sedm kulí.

Čtvrtý ročník soutěže Česká chuťovka byl vyhlášen ve čtvrtek 18. října v prostorách Národního zemědělského muzea. Značku kvalitní potraviny uděluje Výzkumný ústav potravinářský, který zároveň určuje složení poroty. Ta o vítězi rozhoduje vždy na podzim. Cílem je pomoc menším a středním prodejcům, kteří nemohou konkurovat velkovýrobcům v nákladech na reklamu. Do soutěže se mohou přihlásit i velcí obchodníci, musí však splňovat přísné nároky na dodržování kvality.

Pro další informace navštivte stránky www.povovarferdinand.cz a www.ceskachutovka.cz.

Poslední aktualizace: 22.10.2012
FERDINANDOVO PIVO JE ČESKOU CHUŤOVKOU na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu