Loading...

Fotografie Bajkalu v Botanické zahradě v Troji slavily u návštěvníků úspěch

Tipy a novinky

První výstavu fotografií Olgy Kamenské vidělo ve venkovní expozici Botanické zahrady Hlavního města Prahy téměř 27 000 návštěvníků

Výstava Bajkal – Království vody a ledu, která se konala v průběhu dubna v areálu Botanické zahrady Hlavního města Prahy, sklidila velký úspěch. V Čechách vůbec první výstavu autorky, ruské potápěčky a fotografky Olgy Kamenské, vidělo v průběhu dubna na 27 000 návštěvníků.

Výstavu od počátku provázelo ryze aprílové počasí, ale i přes to Ornamentální zahradu Botanické zahrady hlavního města Prahy navštívilo téměř 27 000 lidí. Ti si zde mimo probouzejících se záhonků Jarních květin prohlédli fotografie ruské autorky Olgy Kamenské, která u nás představila vůbec poprvé své dílo prostřednictvím cyklu přírodních velkoformátových fotografií Bajkal – Království vody a ledu.

Jsem moc ráda, že se podařilo organizovat výstavu i v České republice a nejvíc mě těší, že lidi opravdu přišli a projevili zájem o Bajkal, někteří dokonce začali uvažovat o tom, že by se tam mohli jednou podívat. Hlavním cílem výstavy bylo představit krásu Bajkalu co největšímu počtu lidí a myslím si, že se to podařilo. Děkuji za tento zájem!“ Komentuje výstavu autorka Olga Kamenskaya.

Tato poetická sbírka fotografií zaznamenávající život Bajkalu, největšího jezera světa, odstartovala více než úspěšně novou sezónu Botanické zahrady hlavního města Prahy a díky velkému zájmu není vyloučeno, že se fotografie Olgy Kamenské objeví i v jiném místě České republiky, kde seznámí zase další diváky s krajinami sibiřského „moře svatého“.

Další informace o autorce a její tvorbě:
http://www.kamenskaya-gallery.ru/

Poslední aktualizace: 9.5.2013
Fotografie Bajkalu v Botanické zahradě v Troji slavily u návštěvníků úspěch na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu