GASTRO TOUR 2012 je svátkem FESTIVAL PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE
GASTRO TOUR Osloví profesionály i gurmány z řad veřejnosti.
9. – 12. února 2012, v Křižíkově pavilonu B Výstaviště Praha – Holešovice, otevře brány do světa profesionální gastronomie specializovaný festival GASTRO TOUR 2012.
Komponovaný odborný program pro majitele a provozovatele restaurací, kaváren, cukráren, barů, zařízení účelového stravování, či jiných gastronomických provozů přinese nejen oborové setkání s možností výměny zkušeností mezi profesionály, ale i zajímavou víkendovou nabídku pro milovníky kvalitní gastronomie z řad veřejnosti. Festival nabídne prezentace různých gastronomických konceptů spojené s prodejem degustací, nápojů a gastronomických výrobků.
Souběžně se v rámci festivalu uskuteční prestižní soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR „O pohár prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR“ - GOURMET TEAM CHALLENGE na téma „Labužnický bufet“ a CUKRÁŘ ČESKÉ REPUBLIKY 2012. Průběh soutěží a vyhlášení vítězů budou programově propojeny s moderovanými programy na téma CREATIVE GASTRONOMY a CAFE & BAR & PATISSERIE.
Organizátorem festivalu GASTRO TOUR 2012 je společnost T&M CREATIVE, s.r.o., která jej pořádá v rámci jednoho z nejvýznamnějších gastronomických veletrhů TOP GASTRO.
Čtyřdenní gastronomický festival zahrnuje odborné přednášky, výukové programy, semináře, spojené s degustacemi určené pro registrované profesionály z oboru gastronomie. Formou živých kuchařských a cukrářských prezentací s řízenými degustacemi festival představí gastronomické koncepty, gastrotechnologie a nové produkty v oboru restauračního a kavárensko-cukrárenského provozu.
„Odborná část GASTRO TOUR 2012 bude probíhat formou moderovaných programových bloků na téma CREATIVE GASTRONOMY a CAFE & BAR & PATISSERIE ve dvou oddělených gastrostudiích. Každé na ploše 130 m2 s hledištěm pro cca 50 registrovaných návštěvníků - odborníků z oboru gastronomie.
Pro veřejnost jsou určeny především víkendové dny, kdy festival GASTRO TOUR 2012 představí návštěvníkům profesionální gastronomii formou exhibicí, soutěží a atraktivních gastronomických programů,“ říká Ivan Foral, marketingový a kreativní ředitel společnosti T&M CREATIVE, s.r.o., která festival organizuje. „Vzhledem k tomu, že počet míst pro návštěvníky jednotlivých programových bloků je omezen, doporučujeme zájemcům včasnou registraci prostřednictvím www.gastro-tour.cz. Registraci a rezervaci míst na vybrané programové bloky lze provést proklikem, přímo u jednotlivých částí programu festivalu,“ dodává Ivan Foral.
Kromě festivalu GASTRO TOUR 2012 a partnerského veletrhu TOP GASTRO proběhne ve stejném termínu středoevropský veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD a veletrh golfu a golfové turistiky GOLF SHOW. Organizátorem všech tří partnerských veletrhů a hlavním partnerem festivalu GASTRO TOUR 2012 je INCHEBA PRAHA spol. s r.o.
PROGRAM FESTIVALU PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE – GASTRO TOUR 2012:
Odborná část GASTRO TOUR 2012 bude probíhat formou moderovaných programových bloků na téma CREATIVE GASTRONOMY a CAFE & PATISSERIE ve dvou oddělených gastrostudiích. Každé na ploše 130m2 s hledištěm pro cca 50 registrovaných odborníků z oboru gastronomie.
Program je určen výhradně pro profesionály.
Počet míst pro návštěvníky jednotlivých programových bloků je omezen – rezervujte si místa prostřednictvím www.gastro-tour.cz.
PROGRAM CREATIVE CULINARY
čtvrtek - 9. 2. :
11,00 - 15,00 HOTREQ KULATÝ STŮL PŘEDEVŠÍM PRO MAJITELE A PROVOZOVATELE UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍ NA TÉMA: MARKETING GASTRONOMICKÝCH PROVOZŮ, GASTRONOMIE JAKO MARKETINGOVÝ NÁSTROJ HOTELNICTVÍ: kreativní konvenience na téma snídaňový bufet
1. přestávka předkrm na téma kombinace sladkovodních a mořských ryb
2. přestávka hlavní jídlo na téma steaková masa
- exhibice šéfkuchaře programu, technologie hromadného stravování, konvektomat, thermomix, odsávání a filtrace vzduchu
16,00 - 17,00 KUCHAŘSKÁ EXHIBICE MARKA SVOBODY: tématická gastronomická prezentace s degustací
pátek - 10. 2.:
10,00 - 12,30 DOPOLEDNÍ PROGRAM: kreativní konvenience - koncept variabilního použití surovin, případová studie BISTRO, inspirace zážitkovou gastronomií - steaková masa, ryby - kreativita v přílohách, exhibice šéfkuchaře programu, pokladní systém / věrnostní systém - případová studie, moderní gastronomické techniky a technologie - praktické ukázky - případové studie, případová studie pivní rozmanitosti, řízené degustace, ochutnávky a setkání s odborníky, diskuse, otevřené tréninky
13,00 - 15,30 ODPOLEDNÍ PROGRAM: kreativní konvenience - koncept variabilního použití surovin, případová studie BISTRO, inspirace zážitkovou gastronomií - steaková masa, ryby - kreativita v přílohách, exhibice šéfkuchaře programu, pokladní systém / věrnostní systém - případová studie, moderní gastronomické techniky a technologie - praktické ukázky - případové studie, případová studie pivní rozmanitosti, řízené degustace, ochutnávky a setkání s odborníky, diskuse, otevřené tréninky
15,30 - 16,30 JÍDELNA SNŮ: Gastronomický koncept SLOW FOOD pro školní jídelny a veřejné stravování
16,30 KUCHAŘSKÁ EXHIBICE MARTINA TOULY: tématická gastronomická prezentace s degustací
sobota - 11. 2.:
11,00 - 13,00 VZPOMÍNKY NA AFRIKU - World Chefs Tour Against Hunger 2011: komponovaný charitativní program o cestě AKC ČR do Jihoafrické republiky, promítání filmů a poutavé povídání doprovodí tříchodové africké menu, komentované vaření s ukázkami gastronomických technik, výtěžek z akce poputuje na konto World Chefs Tour Against Hunger
14,00 - 16,00 KONCEPT MENU RED PIF - KUCHAŘSKÁ EXHIBICE MARTINA HAVLA: komponovaný gastronomický program a představení konceptu Red Pif, vinný bar s restaurací a obchodem milovníků vína, tříchodové menu doprovodí degustace vybraných vín, hledání chuťových kompilací
16,00 - 18,00 SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽÍ: GOURMET TEAM CHALLENGE, soutěže gourmet týmů „O pohár prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR“, CUKRÁŘ ROKU 2012
neděle - 12. 2.:
11,00 - 12,30 ITALSKÁ GASTRONOMIE NENÍ JEN PIZZA: Emanuele Ridi - kuchařská exhibice na téma tradiční italské gastronomie. Známka italské pohostinnosti - italské restaurace v České republice, autogramiáda. Emanuele Ridi uvaří na festivalu také světovým kráskám – vítězkám prestižní soutěže MISS PRINCESS of the World.
13,00 - 14,30 KONCEPT MENU - HOSTINEC U PODKOVY APARTMÁN-HOTELU JITRAVA: Exhibice Martina Dvořáka - šéfkuchaře hostince U podkovy. Komponovaný gastronomický program a představení konceptu. Vlastní bio chov, zvěřina, bio zelenina a celkově kvalitní a zdravá kuchyně. Degustační menu. Hledání chuťových kombinací s pivními speciály.
15,00 - 16,00 PIVNÍ ROZMANITOST: Řízená degustace točených pivních speciálů z českých minipivovarů
PROGRAMOVÁ ČÁST CREATIVE CULINARY bude všechny dny v provozu i jako restaurace
s vybranou zajímavou nabídkou, ve které budou probíhat uvedené programy.
PROGRAM CAFÉ & PATISSERIE
čtvrtek - 9. 2.:
10,00 - 12,00 CUKRÁŘ ROKU 2012 - komentovaná příprava soutěže
12,30 - 13,30 ZAOSTŘENO NA ČOKOLÁDU V PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMII: základní druhy čokolády - degustace, technologie zpracování a přípravy, ukázky přípravy čokoládových pralinek
13,30 - 14,30 KÁVA JAK JI NEZNÁTE: pražení kávy v gastronomických provozech - výběrový segment kávy, netradiční způsoby přípravy kávy - degustace
14,30 - 15,30 ZMRZLINA NEPATŘÍ JEN DO LÉTA: kopečková/točená - pro a proti, architektura chuti, zdobení a servírování zmrzliny
15,30 - 16,30 NEBOJTE SE KVALITY aneb "TO BY SE U NÁS NEPRODÁVALO": poctivá česká cukrařina v případové studii CUKRÁŘSTVÍ VIKTORIA, ukázky přípravy - DEGUSTACE
16,30 LATTE ART: otevřený kurz latte art - malování do cappuccina
pátek - 10. 2.:
10,00 - 12,00 CUKRÁŘ ROKU 2012 - komentovaná příprava soutěže
12,30 - 13,30 ZAOSTŘENO NA ČOKOLÁDU V PROFESIONÁLNÍ GASTROMII: základní druhy čokolády - degustace, technologie zpracování a přípravy, ukázky přípravy čokoládových pralinek
13,30 - 14,30 KÁVA JAK JI NEZNÁTE: pražení kávy v gastronomických provozech - výběrový segment kávy, netradiční způsoby přípravy kávy - degustace
14,30 - 15,30 ZMRZLINA NEPATŘÍ JEN DO LÉTA: kopečková/točená - pro a proti, architektura chuti, zdobení a servírování zmrzliny
15,30 - 16,30 NEBOJTE SE KVALITY aneb "TO BY SE U NÁS NEPRODÁVALO": poctivá česká cukrařina v případové studii CUKRÁŘSTVÍ VIKTORIA, ukázky přípravy - DEGUSTACE
16,30 LATTE ART: otevřený kurz latte art - malování do cappuccina
sobota - 11. 2.:
09,00 - 12,00 CUKRÁŘ ROKU 2012 - komentovaná příprava soutěže
12,30 - 13,30 NENÍ ČOKOLÁDA JAKO ČOKOLÁDA, JEJÍ DRUHY: co možná nevíte o čokoládě - přednáška s degustacemi výběrových čokolád
13,30 - 14,30 KÁVA JAK JI NEZNÁTE: domácí pražení kávy, netradiční způsoby přípravy kávy
14,30 - 15,30 ZMRZLINA NEPATŘÍ JEN DO LÉTA: zmrzlinové speciality - domácí nanuky
15,30 - 16,30 ČAJOVÁ ŠKOLA: výuka přípravy čaje pro začátečníky, čaj a gastronomie, svět čaje, jeho příprava, čaj jako kvalitní nápoj, ORIGINÁLNÍ ČAJOVÉ PEČIVO, poctivá česká cukrařina v případové studii CUKRÁŘSTVÍ VIKTORIA
neděle - 12. 2.:
09,00 - 12,00 BYL JEDNOU JEDEN KAKAOVÝ BOB: cesta od kakaovníkového bobu až po odlitek luxusní čokolády na stole zákazníka, přednáška s degustacemi luxusních čokolád
12,30 - 13,30 ČAJOVÝ BAR: moderní pojetí čaje v západní kultuře, ORIGINÁLNÍ ČAJOVÉ PEČIVO
14,00 - 15,00 MODELOVÁNÍ Z MARCIPÁNU: otevřený kurz
PROGRAMOVÁ ČÁST CAFÉ & PATISSERIE bude po všechny dny v provozu i jako kavárna s cukrárenskou nabídkou, ve které budou probíhat uvedené programy.
SOUBĚŽNÝ PROGRAM A GASTRONOMIE FESTIVALU GASTRO TOUR 2012 / čtvrtek - sobota:
SOUTĚŽE ASOCIACE KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ ČESKÉ REPUBLIKY:
GOURMET TEAM CHALLENGE „O pohár prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR“ (Labužnický bufet) a CUKRÁŘ ČESKÉ REPUBLIKY 2012. Vyjímečná gastronomická událost. Soutěžní menu bude po vyhodnocení nabídnuto k degustaci návštěvníkům.
NÁVŠTĚVNICKÁ KULINÁŘSKÁ ZÓNA: Představení restaurací, gastronomických konceptů, cukráren, kaváren a dodavatelů formou ochutnávek a degustací.
nabídka specialit ve festivalové restauraci: např. menu rustikální kuchyně Martina Havla v kombinaci s nabídkou vinného baru RED PIF, pochoutky ze zvěřiny z českých lesů v podání Martina Dvořáka z Resturace U podkovy Apartmán-hotelu Jítrava, souce-vide menu v podání gastro týmu společnosti GAMA HOLDING, grilované speciality, sýrové speciality, salátový bar, kreativní bistro zóna a další
ojedinělá kavárensko-cukrárenskou nabídka: čerstvé a poctivé cukrářské výrobky a čokoládové pralinky Martina Polaneckého z Cukrářství Victoria, delikatesní zmrzliny, excelentní čokolády Salonu čokolády a další
pestré nápojové menu: 20 druhů točených piv z českých minipivovarů, kvalitní přírodní vína, míchané nealko i alkoholické nápoje, čerstvě pražená výběrová káva, kávové speciality, čajový bar - čaj nejvyšší kvality připravovaný Školou čaje, nealko nápoje
Otevírací doba:
čtvrtek, pátek, 9., 10. 2. 10.00 – 18.00
sobota, 11. 2. 9.00 – 18.00
neděle, 12. 2. 9.00 – 17.00