Loading...

Golf Resort Lipiny otevírá veřejné hřiště, zahrát si mohou i začátečníci

Tipy a novinky

Těžební společnost OKD plní svůj slib a po Mistrovském hřišti, které je určeno pro zkušené golfové hráče, otevírá v pátek 3. srpna také Veřejné hřiště, kde mohou své první golfové krůčky absolvovat úplní nováčci. Cena jedné hry je 100 korun v pracovních dnech a 150 korun v průběhu víkendu.

Devítijamkové hřiště má velice slušné parametry, na celkové délce 1555 metrů je šest tříparů a čti čtyřhry. „Na hřiště mají přístup i lidé s minimální golfovou zkušeností. Stačí se nechat proškolit trenérem, seznámit se s pravidly a etiketou golfu a odpálit pár košíků na cvičných plochách,“ vysvětlil šéf areálu Libor Buchta.

Přírodní golfový areál vznikl na území dříve zasaženém těžbou mezi doly Karviná a Darkov, kde byly ještě nedávno viditelné následky hornické činnosti. Celá oblast prošla rozsáhlou rekultivací a následnou modelací terénu na golfové hřiště, které vyprojektovala bratislavská společnost ORAG Slovakia, která má ve svých referencích například projekci světoznámého hřiště v Čeladné.

Očekává se, že Veřejné hřiště budou využívat také zkušení golfisté, kterým poslouží ke zkvalitnění krátké hry. Ti si již více než tři měsíce užívají hry na Mistrovském hřišti, které je s 3567 metry jedním z nejdelších v Evropě.

„Golfové hřiště je jednou z variant využití území zasažených těžbou uhlí. Počítáme s tím, že i v budoucnu se některá poddolovaná území po revitalizaci promění v další sportovní a rekreační zóny. Dříve nevyužívané lokality díky rekultivačním projektům OKD postupně začínají sloužit lidem,“ řekl ředitel OKD pro rozvoj revíru Radim Tabášek.

Rekultivační práce začaly v Lipinách v roce 1998, o využití území se vedlo mnoho diskuzí. Podle původního záměru měl být výsledkem rekultivace pozemek s ornou půdou, později se mluvilo o zalesnění a nakonec v městském zastupitelstvu zvítězilo řešení s členitou modelací terénu s využitím pro golf nebo motokros. Definitivní rozhodnutí vybudovat golfový areál padlo v roce 2007. Lipiny jsou ukázkovým příkladem spolupráce těžební společnosti s hornickým městem – samotné golfové hřiště, v unikátním prostředí na dohled těžebních věží, vybudovala společnost OKD. Město Karviná zase počítá v navazujících částech s vybudováním nových stezek pro in-line bruslaře a cyklisty, které Lipiny propojí s areálem Darkovského moře. Na jihozápad od města tak vznikne rozsáhlá oblast určená pro odpočinek a volnočasové aktivity.

Poslední aktualizace: 3.8.2012
Golf Resort Lipiny otevírá veřejné hřiště, zahrát si mohou i začátečníci na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu