Loading...

Golfisté vysadili 300 nových stromů, v rybníčku nasadí ryby

Tipy a novinky

Redesign hřiště je v plném proudu

Aktuální slunečné počasí umožnilo stavbařům naplno rozvinout dokončující stavební práce v areálu Park Golf Hradec Králové, který se nachází v klidné okrajové části města, v Roudničce. Zde se již brzy otevře pro veřejnost nové multifunkční sportovně-relaxační zázemí s unikátní prosklenou restaurací, ze které bude krásný výhled na nově vznikající ostrovní jamku obklopenou jezírkem. Do zmíněné vodní plochy budou postupně nasazeny vybrané druhy okrasných ryb. Povaha prostředí, ve kterém se areál nachází, přiměla majitele a projektanty k úpravám hřiště a také zintenzivnění výsadby zeleně.

K dnešnímu dni bylo vysázeno 300 nových stromů a další desítky čekají na své umístění.

„Zimní měsíce nám každoročně slouží k nezbytným úpravám v areálu a péči o zeleň. Letošní rok je pro nás ale zcela výjimečný z několika důvodů. Park Golf Hradec Králové slaví deset let od svého vzniku a současně realizujeme dosud největší rozšíření hracích ploch a zázemí. Zvětšujeme hřiště z šesti na devíti jamkové, jehož hlavní doménou bude zmíněná ostrovní jamka. Naším společným úsilím přitom je, abychom minimálně narušili přírodní prostředí, ve kterém se areál nachází, a naopak jej podpořili výsadbou nové zeleně a péčí o ni,“ uvedl Pavel Hloušek, prezident klubu Park Golf Hradec Králové.

A jaké stromy se nově v areálu nachází? „Jedná se o druhy, které běžně rostou v naší oblasti při respektování půdních podmínek (jílovitá, málo bonitní půda s vysokou hladinou spodní vody) a dodržení přirozeného rázu KRAJINY. Druhovou skladbu tvoří lípa, javor, bříza, olše, buk, dub, jilm a střemcha. Nyní v Jarním období byly vysázeny vrby, borovice lesní a borovice černá. Velikostně dorůstají zmíněné stromy v dospělosti přibližně 15 až 30 m,“ doplnil po odborné stránce Miloš Smotlacha, který má v areálu na starosti zahradní úpravy.

Poslední aktualizace: 27.5.2013
Golfisté vysadili 300 nových stromů, v rybníčku nasadí ryby na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu