Loading...

Horské zážitky na Großer Arber – nejvyšší hoře Bavorského lesa

Tipy a novinky

Großer Arber, alias Velký Javor, skýtá návštěvníkům spoustu volnočasových aktivit – v létě i v zimě. Pestrá krajina se vyznačuje spoustou jezer, širokých luk, hustých lesů a nadevše vyčnívajícím vrcholkem Velkého Javoru, který se pyšní úžasným výhledem do okolí. Zdolat ho můžete zcela bez námahy pomocí moderní šestimístné kabinové lanovky. A to není vše – Velký Javor je totiž „bezbariérový“, a to právě díky lanovce, s níž se mohou bez problémů svézt i vozíčkáři nebo maminky s kočárky. V horské stanici pak pohyb usnadňuje panoramatický výtah, kterým se kdokoliv může pohodlně dostat od lanovky přímo do dvou restaurací těsně pod vrcholem.

Bohatá síť pěších stezek láká k dlouhým túrám do širokého okolí, pečlivě vybudované stezky a cesty pak činí z výletů na kole či motorce pohodový zážitek. Ale také ti nejmenší si ve výletním regionu Großer Arber přijdou na své: na malé hosty tu čekají třeba vyjížďky na šlapadlech po jezeře Großer Arbersee, či velké, moderní letní hřiště a další dobrodružství.

V zimě pak Großer Arber plní sny a přání příznivcům zimního sportování. Vysokovýkonné vleky, pohodlné kabinkové lanovky, nejmodernější zasněžovací zařízení a prvotřídní servis – to vše vás čeká na 13 kilometrech sjezdovek. Sjezdovky zde naleznete jak modré pro začátečníky, tak i černé pro ostřílené sjezdaře. Kdo rád jezdí s větrem o závod, tomu doporučujeme vyzkoušet trať světového poháru. Ta je zároveň tréninkovou sjezdovkou lyžařského centra „Alpin“. Obzvláště vhodný je Großer Arber pro rodiny – pro děti a začátečníky je zde v dětském centru ArBär a v trpasličím světě Zwergerlland připraveno 5 moderních lyžařských pásů a 5 profesionálních lyžařských škol.

Speciální službu nabízí svým hostům lanovka Arber-Bergbahn: zimní sportovci si mohou svoje sportovní vybavení rezervovat už z domova za pomoci jednoho kliknutí. O nezapomenutelný lyžařský den na Velkém Javoru se postarají ve dvou moderních půjčovnách vybavených nejmodernějšími lyžemi, snowboardy a lyžáky značky Völkl. Kdo se nechce s lyžemi večer nosit do hotelu, může si své vybavení nechat v moderních skříňkách, v nichž druhý den ráno opět najde své dokonce předehřáté lyžáky.

Jak v zimě, tak v létě lákají nesčetné horské restaurace a chaty na své kouzelné sluneční terasy k příjemnému zakončení dne na svahu „krále“ Bavorského lesa.

Více informací na www.arber.de

Poslední aktualizace: 27.7.2015
Horské zážitky na Großer Arber – nejvyšší hoře Bavorského lesa na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu