Loading...

Hostětín: v přírodě a s přírodou

Tipy a novinky

Představte si místo, kde si odpočinete a zároveň se dozvíte spoustu nového. Kde budete žít moderně, ale přitom v souladu s přírodou. Kde se přiblížíte tradičnímu způsobu venkovského života a zároveň poznáte nejnovější technologie, které jej můžou ulehčovat. A kromě toho poznáte malebnou přírodu Bílých Karpat, jejíž kouzla přitahovala i žítkovské Bohyně.

Tím místem je Hostětín. Malá bělokarpatská obec, která je velká svým významem. A to tak, že ji navštívil dokonce britský princ Charles.

Ekologie se tady skloňuje na každém kroku, ale jen tak jakoby „mimochodem“. Bezděčný kurz ekologického chování. Přidaná hodnota k vašemu pobytu. Poskytne vám ji ekologické vzdělávací Centrum Veronica.

Zní to jednoduše. Protože to jednoduché je. Prostě přijedete, my vás ubytujeme v pasivním domě (téměř se v něm nemusí topit a přesto je tam teplo), ve kterém teplou vodu ohřívá slunce. Hliněné omítky a nepálené cihly vás vrátí zpět do minulosti. Stejně jako vůně bylinek z přírodní zahrádky u domu. V kontrastu s minulostí jsou špičkové technologie či nejmodernější spotřebiče třídy A+++. Ty naleznete v učebně ekologické stopy, kde je i výstava ekologicky šetrných výrobků či tradičních potravin. Všechno si můžete osahat, ovonět či ochutnat.

Poté doporučujeme vyrazit na procházku po malebné dědince, která má spoustu zajímavostí.

Dozvíte se například, jak mohou rostliny čistit odpadní vodu, jak vypadá vytápění celé obce na biomasu nebo jak využívat energii slunce. Také můžete ochutnat výtečný hostětínský biomošt. Vydejte se i na nový okruh „Naokolo Hostětína“. Projděte se malebnou bělokarpatskou přírodu, která je krásná v každém ročním období, a díky novým infopanelům se ještě dozvíte i o nelehkém životě místních rolníků a zemědělců. A pokud byste se chtěli dozvědět něco víc, přijeďte na vzdělávací programy.

Zkrátka – číst o Hostětínu nestačí, přijeďte k nám a vzděláte se o šetrném přístupu k přírodě jen tak bokem. Půjde to samo a ani nebudete vědět, jak. Slibujeme!

Centrum Veronica Hostětín
při ZO ČSOP Veronica
Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
www.veronica.cz/hostetin, hostetin@veronica.cz
tel. 572 630 670


Poslední aktualizace: 18.4.2013
Hostětín: v přírodě a s přírodou na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu